• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Polislerin Doğu Görevini Sordu

Polislerin Doğu Görevini Sordu
ALİAĞA HABER/ Hasan Eser / Ege Hakimiyet Gazetesi - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Polis Teşkilatı çalışanlarına getirilen 2’nci kez Doğu (şark) görevinin polis memurlarına mağduriyet
POLİSİN İKİNCİ KEZ DOĞU GÖREVİNE GÖNDERİLMESİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI
  - MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET KENAN TANRIKULU, POLİSLERİN SORUNUNU BAKAN GÜLER'E SORDU
 
ALİAĞA HABER/ Hasan Eser / Ege Hakimiyet Gazetesi - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Polis Teşkilatı çalışanlarına getirilen 2’nci kez Doğu (şark) görevinin polis memurlarına mağduriyet ve huzursuzluk yarattığını ileri sürdü.
  Konuyu TBMM Gündemine taşıyan MHP’li Tanrıkulu,İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına  soru önergesi verdi.
  Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Milletvekili sıfatıyla TBMM'ye verdiği önergeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz ay İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre, daha önce şark görevini yapmış ve 1997 yılından önce 1. bölge illere dönen personel için ikinci kez şark görevi düzenlemesi getirilmiştir. Yaklaşık 242 bin polisimizi ilgilendiren bu düzenlemenin gerekçesi olarak da; Doğu ve Güneydoğu illerinde yürütülen terörle mücadelede tecrübeli personel ihtiyacı olarak gösterilmiştir. 10 yıldır terörle mücadelede, kendisinden önceki hükümeti mumla aratan bir zihniyetle yürütülen terörle mücadelenin sonuçları rakamlarda da görüleceği üzere bellidir. Emniyet teşkilatımız çalışanlarının emeklerine, özverilerine, hizmetlerine 10 yıldır saygı duymayan ve değer vermeyen bir anlayış, ‘biz polis teşkilatımıza zam yaptık’ gerekçesinin ardına sığınmaktadır. Emniyet teşkilatı çalışanlarının sorunlarının sadece yapılması gerekenden daha az zam yaparak hallettiklerini düşünenler, polislerimizin neredeyse 18 saate varan mesailerini görmezden gelmektedirler. Diğer yandan emekli olan polislerimizin, çalışırken almış oldukları maaşları yüzde 50’den fazla düşmektedir. Bu oran diğer memurlarda yüzde 20-30 düzeyindedir. Yıllarca canını ve ailesini düşünmeden ülke güvenliği ve asayişi için gece gündüz çalışan polis memurlarımızın, emekliliklerinde açlık sınırının (Türk-İş / Ocak 2013 rakamı: 1.002,52 lira) biraz üzerinde emekli maaşına mecbur bırakmak insafsızlıktır. 10 yıldır bu ülkeyi yönetenler, tıpkı diğer emeklilerimizde olduğu gibi polis teşkilatı emeklilerinin sorunlarını da görmezden gelmektedir. Polislerimizin bugün; halen bu iktidar tarafından görmezden gelinen normal mesai saatlerini aşan yoğun çalışma temposu, Avrupa’daki meslektaşlarının sahip olduğu çalışma haklarından mahrumiyet, düşük kalan ekonomik ve sosyal hakları çözüm beklemektedir. Polis memurlarımızın psikolojilerini de olumsuz etkileyen 10 yıldır çözülmeyen bu haklı talepleri, çalışma dirençlerini de düşürmektedir. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi, bir de 2’nci kez şark hizmeti çıkarılması zamanında Doğu ve Güneydoğu illerimizde görev yapan polis memurlarımızı da huzursuzluğa ve mağduriyete itmiştir. Önergeme verilecek cevaptan da belli olacağı üzere neredeyse emekliliği gelmiş birçok teşkilat çalışanı halen 2. Bölge (Şark) görevini yapmamıştır. Diğer yandan Batı illerinde görev yapan bir trafik polisinin veya büroda görev yapan polis memuru Doğu ve Güneydoğu illerinde terörle mücadeleye hangi tecrübelerini aktaracağı da, genelgenin amacının farklı olduğu düşüncesini oluşturmaktadır. Yine önergemde belirttiğim üzere, polislerimize her yıl eğitimleri için dağıtılan 2 kutu mermi hakkı, bu yıl bir kutu olarak dağıtılmış ve kullandırılmıştır. Diğer istihkak haklarının durumu ise meçhuldür. Bunun ödeneği ya başka yerlerde kullandırılmıştır, ya da iyi atış yapan polis memuru istenmemektedir.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894