• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • İzmir 17 °C

PTT AŞ ve Anadolu Üniversitesi’nden Örnek İşbirliği

PTT AŞ ve Anadolu Üniversitesi’nden Örnek İşbirliği
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) arasında işbirliği protokolü

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile Kampüs Kartların basımından, öğrencilerin el emeği ürünlerinin ePttAVM üzerinden satışına kadar birçok alanda işbirliğine gidildi.

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın katıldığı imza töreninde gerçekleşecek ortak projeler açıklandı. Yapılacak işbirliği ile Anadolu Üniversitesi öğrencileri PTT’nin hizmetlerinden ayrıcalıklı olarak yararlanacak. Anadolu Üniversitesi, PTT’nin Dijital Arşiv hizmetinden kullanabilecek. Üniversite tarafından yeni öğrencilere ya da tanıtım amaçlı potansiyel adaylara gönderilecek her türden basılı tanıtım broşürü gibi ürünlerin baskı işlemleri Birleşik Posta ile yapılacak. Bu sayede üniversitenin baskı, ambalajlama ve postalama maliyetlerinin asgari seviyeye indirilmesi hedefleniyor. İşbirliği kapsamında, Açık Öğretim Fakültesi kitapları, sınav kitapçıkları, dergileri gibi basılı yayınları PTT Kargo ile taşınacak.

İmza töreninde konuşan PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, protokoller kapsamında PTT AŞ’nin yalnızca kültür ve sanatta değil, bilim ve teknolojide de akademiyle iş birliği yaptığını söyleyerek, “PTT olarak, üniversitelerle birlikte ARGE çalışmaları yürüterek kurumların ve ülkemizin teknoloji alanındaki gelişimine katkıda bulunmaktayız” dedi.

Anadolu Üniversitesi ile yapılan işbirliği ile öğrencilere, akademisyelere ve üniversite çalışanlarına PTT hizmetlerini ayrıcalıklı olarak sunacaklarını belirten Bozgeyik, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Anadolu Üniversitesi gibi ülkemizin en büyük yükseköğretim kurumlarından birisiyle yapılan bu iş birliği anlaşması, ülke genelinde çok sayıda öğrencinin PTT AŞ’nin özel indirimlerle sunduğu, hayatı kolaylaştıran ürün ve hizmetlerinden faydalanma imkânı bulacak olması dolayısıyla, yükseköğretime devam eden nüfusun önemli bir kısmını kapsayan genel bir hizmet kampanyası anlamına gelmektedir. İki dünya markası olan Anadolu Üniversitesi ve PTT AŞ’nin, eğitim alanında bir işbirliği imzalaması, ilmi çalışmaların Türkiye’ye yayılması açısından önem taşımaktadır.”

Konuşmasında, PTT AŞ’nin Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olduğunu vurgulayan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, “PTT, devletin temsilinde en önemli kurum. Bu nedenle bu işbirliğine çok kıymet veriyoruz. Çok daha ileri taşıyacağımız projeler yapacağız” dedi.

İletişim çağının yaşandığı bu dönemde PTT AŞ’nin gücünün daha da arttığını kaydeden Çokmaklı, “Dünya ile irtibat halinde olmanın anlamı artık günümüzde değişti. Kurulduğu günden beri, iletişimi uzun yıllar sürdüren PTT AŞ, modernize edilerek ve geliştirilerek günümüze taşımış yegâne bir kurumdur” diye konuştu.

Bazı kurumların varlıkları ve misyonları ile devletlerin sembolü olduğunu aktaran Çomaklı, “Biz Anadolu Üniversitesi olarak, PTT ile işbirliği yapmanın öneminin bilincindeyiz. PTT, bizim için önemli bir yol gösterici partner” ifadesini kullandı.

PTT’DEN ANADOLU ÜNİVERSİTESİNE ÖZEL PUL

PTT tarafından, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü amblemi ve Rektör Sayın Çomaklı adına kişisel pul basılacak. Üniversite eğitimini dereceyle tamamlayan öğrencilere, üniversitede uzun yıllar hizmet veren öğretim üyelerine de kişisel pul basımı gerçekleştirilecek. Protokol kapsamında, üniversitede filateli kulüpler kurulacak ve görsel sanatlar, resim, grafik tasarımı bölümü öğrencileri için pul eskiz yarışmaları düzenlenecek.

PTT tarafından basılacak Kampüs Kartları ile üniversite öğrencileri, akademik ve idari personel tarafından kimlik kartı olarak kullanılabilmesi ve üniversite içi yemekhane, kütüphane, sosyal tesis gibi alanlarda kampüs kart ile finansal işlem yapılabilmesi sağlanacak.

ÖĞRENCİLERİN ÜRÜNLERİ EPTTAVM’DEN SATILACAK

Güzel Sanatlar Fakültesinde tasarlanan ya da üniversiteye özel tişört, kupa, kalem, ajanda, takvim gibi ürünler ePttAVM üzerinden satışa sunulacak. Ayrıca, üniversite bünyesindeki öğrenciler, çalışanlar ve öğretim üyeleri ePttAVM üzerinden yapacakları alışverişlerde indirim kazanacak.

Anadolu Üniversitesi yerleşkesine kurulacak PTT Matik ile öğrencilerin bankacılık işlemlerine kolaylık sağlanırken, Kargomat hizmeti ile öğrenciler ve üniversite personeli kargo gönderilerine rahatlıkla ulaşabilecek. Kampüs içerisinde uygun görülen bölgelere Mektup Atma Kutusu yerleştirilecek ve Posta Kahvesi öğrencilerle buluşacak.

PTT AŞ, Anadolu üniversitesi öğrencileri ve üniversite personeline özel uygun tarifeli Pttcell hizmeti sunacak. Ayrıca, üniversitenin yapacağı toplu duyurularda PttTel uygulamasının kullanılması sağlanacak.

Anadolu Üniversitesindeki Yüksek Lisans ve Doktora Programlarından PTT AŞ çalışanlarının yararlanması konusunda da gerekli destek üniversite tarafından sağlanacak.   /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894