• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 15 °C

Shell V-Power Diesel

Shell V-Power Diesel
Motor sporları tarihinde ilk kez dizel yakıtlı bir otomobil ünlü Le Mans yarışlarında zafere koşacak. Shell, bu tarihi hamlede yer almak üzere Audi Sport ile ortaklık anlaşması imzalamaktan mutluluk duyduğunu açıkladı.

Motor sporları tarihinde ilk kez dizel yakıtlı bir otomobil ünlü Le Mans yarışlarında zafere koşacak. Shell, bu tarihi hamlede yer almak üzere Audi Sport ile ortaklık anlaşması imzalamaktan mutluluk duyduğunu açıkladı.

Le Mans yarışlarında kabına sığmayan güç, motor dayanıklılığı ve maksimum yakıt tasarrufu kritik başarı faktörlerini oluşturuyor. 2006 yılında Shell V-Power Diesel yakıt teknolojisi, böylesine zorlu bir sınavdan geçecek.

Audi ile Shell arasındaki teknoloji ortaklığı Paris sokaklarında canlı bir gösteriyle kamuoyuna duyuruldu. Bilindiği gibi Le Mans, dünyanın en zorlu yarışlarından biri olarak kabul ediliyor. Önümüzdeki yıl motor sporları tutkunları çok ilginç bir tabloya tanık olacaklar. Start çizgisinde benzin kullanan dünyanın en hızlı araçlarının arasında dizel yakıtlı Audi R10 da yer alacak. Uluslararası motor sporları arenasında 50 yıldan fazla pist tecrübesi olan Shell, Le Mans yarışlarının yabancısı değil. Bu yarışların son yıllardaki hakimi durumunda olan Audi R8 aracının madeni yağları Shell tarafından sağlanıyordu. Daha sonra ise Shell, Avrupa’nın birçok ülkesinde Shell V-Power Diesel’i piyasaya sundu. Audi Sport bu yenilikçi yakıtı 2006’da pistlerin sınavından geçirecek. Proje kapsamında iki büyük isim, Shell ile Audi, motor sporları tarihinde bir dönüm noktasını gerçekleştirmek için var gücüyle çalışıyor. Kullandıkları teknolojinin gerisinde ise motoru neyin başarılı kıldığını her iki ortağın da çok iyi bilmesi yatıyor. TDi teknolojisinin mucidi ve Avrupa dizel devriminin öncüsü olan Audi geçmişte de Shell ile birlikte çalışmış ve Shell V-Power Diesel’i geliştirme ve deneme çalışmalarında yer almıştı.

Bu ileri teknoloji ürünü yakıt, en yeni nesil dizel motorlarına sürekli olarak yüksek güç vermek ve Shell’e özgü sentetik GTL Yakıt teknolojisinden en iyi şekilde yararlanmak üzere geliştirildi. Söz konusu yenilikçi yakıt teknolojisinin kullanıma sunulması sürecine liderlik eden Shell, 3000’den fazla akaryakıt istasyonunda, Shell V-Power Diesel’in esasını oluşturan GTL’i tüketicilere sunuyor. Ayrıca araçların dizel enjeksiyon sistemi üzerinde de titiz çalışmalar yürütülmekte. Bu alanda sağlanacak gelişmeler gelecek nesil Shell V-Power Diesel versiyonları için önemli olacak ve bu ürünün pazarda uzun vadeli lider pozisyonunu korumasını sağlayacak. Geniş kapsamlı bir test programının ardından Shell V-Power Diesel kullanan Audi R10 ilk kez Sebring, Florida’da Mart 2006’da yarışacak. Daha sonra da 17 Haziran 2006 tarihinde Le Mans yarışlarına katılacak.  Shell Perakende Satışlar Pazarlama’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Bruce Rosengarten bu konuda şu görüşlere yer verdi: “Le Mans’da tarihi öneme sahip bir zaferi mümkün kılacak böyle güçlü bir dizel yakıtı geliştirme projesinde Audi Sport ile birlikte yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Audi R10’da kullanılacak özelliklerde olan Shell V-Power Diesel daha şimdiden binlerce sürücünün tercihi konumuna yükselmiş durumda. Yakın bir gelecekte çok daha büyük tüketici kitlelerin ürünümüzün maksimum dayanıklık ve güç özelliğine tanıklık edeceğine inanıyoruz.” Audi Sport başkanı Dr Wolfgang Ullrich ise şöyle konuştu: “Bu tarihi deneme için yenilikçi diesel teknolojisinin iki öncü gücü olarak bir araya gelmekten gurur duyuyoruz. Yaptığımız testler Shell V-Power Diesel’in Le Mans’ta zafer kazanmak için ihtiyaç duyacağımız performansı başarıyla sunacağını gösteriyor. Audi R10’da bu özel yakıtı kullanmaktan mutluluk duyuyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Volvo Kamyon Ve Temsa'dan, Stratejik Iş Birliği05 Eylül 2016 Pazartesi 16:25
  • Aston Martın Db11’e Dünya Basınından Tam Not02 Eylül 2016 Cuma 19:35
  • Bajaj Discover 150F Türkiye’de!27 Nisan 2015 Pazartesi 10:12
  • Yeni Skoda Superb24 Şubat 2015 Salı 17:02
  • Mercedes-Benz’in yepyeni modeli16 Ocak 2015 Cuma 13:40
  • Nıssan’dan yılın son fırsatı...01 Aralık 2014 Pazartesi 09:55
  • Nissan,1.2 X-Tronic ile Daha Güçlü23 Kasım 2014 Pazar 16:48
  • Nissan Cenevre Motor Show’da07 Mart 2014 Cuma 15:08
  • En çok gözlük yakışan kişisi01 Mart 2014 Cumartesi 18:14
  • 2014 Yılının 5 Yıldızlı Crossoverı28 Şubat 2014 Cuma 12:28
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894