• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 19 °C

Şirketlere Değer Katıp Uluslararası Lige Taşıyacaklar

Şirketlere Değer Katıp Uluslararası Lige Taşıyacaklar
Şirketlerin pusulası Us Yönetim Danışmanlık, yeni şirketi Us Değer Yönetimi Platformu ile şirketlerin değerini

Şirketlerin pusulası Us Yönetim Danışmanlık, yeni şirketi Us Değer Yönetimi Platformu ile şirketlerin değerini artıracak. Başta KOBİ’ler olmak üzere şirketleri ulusal ve uluslararası şirket evliliklerine (“M&A”: merger and acquisition) hazırlayacak.

Uzun yıllar birçok firmada üst düzey yöneticilik yapan Hami Aygen ve Aydın Elakaş tarafından kurulan Us Yönetim Danışmanlık, Yön Ofis’in kurucusu Haluk Selvi’nin de katılımıyla Us Değer Yönetimi Platformu A.Ş. adında yeni bir şirket kurdu. Değer Yönetim Platformu, şirketlerde; operasyon ile finansmanın senkronizasyonunu sağlayarak, süreç içinde şirketin piyasa ve hisse değerini artırmaya ve şirketleri bir üst lige taşımayı hedefliyor. Tüm bu çalışmaları yaparken mali müşavir, finansman uzmanı, yatırım uzmanı, finansal analist, hukukçu ve yalın üretim mühendisi gibi farklı uzmanlık alanlarına sahip yaklaşık 20 kişilik bir ekiple KOBİ’ler başta olmak üzere şirketlere ulaşılabilir fiyatlarla uluslararası standartlarda danışmanlık hizmeti vermeyi amaçlıyor.

Hami Aygen Us Yönetim Danışmanlığı olarak, piyasadan ve müşterilerden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda faaliyetlerini geliştirme ihtiyacı hissettiklerini belirtti. 

Mesleği Mühendis olan ve  çalıştığı şirketlerin hem Teknik hem de Ticari operasyonlarında üst düzey yönetici olarak çalışan Haluk Selvi temel olarak iki hedefleri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Birinci amacımız şirketin maliyetlerini düşürüp verimlilik artışı sağlamak. Genellikle şirketlerde operasyon yani saha ile finansman bölümleri arasında bir kopukluk var. Şirketler süreç içinde bu operasyonal çalışmaların finansala nasıl yansıdığını farkedemiyorlar. Biz o köprüyü kuracağız. Şirketler kar ederlerse varlıklarını sürdürebilirler. Kar etmek içinde satışları artırmak, maliyetleri düşürmek ve finansal sermayeyi doğru yönetmek gerekir. Müşterilerimize katacağımız şey müşterilerimizin verimliliklerini artırmak ve maliyetlerini düşürmek adına sahada birebir uygulamalarla rehberlik etmek olacak. Müşterilerimizin fiilen verimlilik operasyonunu yürüteceğiz. İkinci hedefimiz ise şirketin piyasa/hisse değerini yaratmak veya artırmak.  Biz şirketin piyasa ve hisse değerinin nasıl oluşturulacağını veya artırılacağını öğretiyoruz. Yakın zamanda Ekonomilerin Küreselleşmesi ve Küresel Rekabet nedeniyle  Dünyayı ve Türkiye’yi büyük bir konsolidasyon bekliyor. Yani şirketler ölçek ekonomisinden dolayı kendileriyle aynı ölçekte ya da daha büyük şirketlerle birleşmek zorunda kalacak. Bizimle çalışan firmaları bu birleşmelere hazırlıyoruz. Özetle hizmet verdiğimiz Müşterilerimizde Maliyet Düşürme ve Kar Artırma Programları ile Şirket Piyasa/Hisse Değerini maksimize ederek Şirkete ulusal ya da uluslararası sermaye girişini sağlamak ve Şirketleri Uluslararası ölçeğe eriştirerek mevcudiyetlerini devam ettirmek ana hedefimiz. 

Öncelikli hedef kitlelerinin KOBİ’ler olduğunu vurgulayan Selvi, “Türkiye’nin yüzde 85’i KOBİ’lerden oluşuyor. KOBİ’ler başta olmak üzere şirketlere ulaşılabilir fiyatlarla uluslararası standartlarda danışmanlık ve eğitim hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Elbette daha büyük ölçekli şirketlere de hizmet vereceğiz. Finansal Risk Analizleri sonrası belirlenecek ihtiyaç doğrultusunda şirketlere kredi ve sermaye girişini sağlamak için onlara proje finansmanı, borç finansmanı, hisse satışı finansmanı temin edeceğiz veya daha uygun ise Halka Arza hazırlayacağız. Bu noktada Ankara ve İstanbul’da iki farklı iş ortağımız olan kurumla da ortaklık yaptık. “FINAPS” (Financial Advisory Platform & Services)  adlı bu platform ile hem Türkiye hem Avrupa, Ortadoğu ve Asya merkezli  uluslararası yatırım bankalarına  ve yatırım fonlarına (Private Equity)  veya stratejik ortaklık yapabilecek yatırımcı şirketlere ulaşma imkanı elde edeceğiz” dedi.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894