• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İzmir 25 °C

Tartan: Birleştirmek için adayım

Tartan: Birleştirmek için adayım
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Tartan: Mevlana ne güzel söylemiş; sanmasınlar yıkıldım, sanmasınlar çöktüm; bir yeni bahar için sadece yaprak döktüm... Anlayana!
BAŞKAN HAKAN TARTAN: BİRLEŞTİRMEK İÇİN ADAYIM
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi  
 
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan seçimlerde yüzde 65 oy oranına ulaşacağını belirterek,” Bölseler yüzde 10-20 bölerler. Ranta ve mafyaya direnmek için, Atatürk ilkelerine sahip çıkmak için adayım” dedi.
 
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan CHP’den istifa ederek DSP Konak adaylığını açıkladı, rozet taktı yola çıktı. İstifa nedenlerini ve yaşadığı kırgınlıkları anlatan Başkan Tartan, ” İnsanlar belli görevlere aday gösterilmeyebilirler ama bunun bir gerekçesi olur, biri çıkar açıklar, nedenini bildirir” dedi. İki dönem İzmir Milletvekilliği ve  56. Hükümet’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev aldığını hatırlatan Tartan,”  Beni arayarak “seni şu nedenle aday göstermedik. Size teşekkür ediyoruz” derler diye 2-3 gün bekledim. Ben olmazsam İzmir gerçekten bölünecek. Ben, İzmir’in kalbi Konak’ta Atatürk düşmanlarına karşı bir güvence olarak yola çıktım. En az yüzde 65 civarı bir oy alacağımı düşünüyorum. Şimdiden kim ne kadar arsa alacak, kim nereyi kapatacak bunların hesabı yapılıyor. Ben yurttaşlarımı uyarmak zorundayım, bu benim görevim. Siyasetçiler seçimi, devlet adamları geleceği düşünür. Ben geleceği düşünüyorum. Bölmüyorum, birleştiriyorum” diye konuştu.
 
Başkan Tartan, Cumhuriyet’in değerlerine, Atatürk ilkelerine, Türk Bayrağı’na bağlı ve sevdalı bir insan olduğunun altını çizerek;” Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi adayının özellikle Türk Bayrağı, Atatürk ve Cumhuriyet’le ciddi hesaplaşmaları olduğu, türbanla Atatürk rozetini ve türbanla Türk Bayrağı’nı bir tuttuğu yolunda bir takım açıklamaları var. Bunlar da beni rahatsız etti. Tartışacağımız konular vardır, tartışmayacağımız konular vardır. Bizi bu günlere getiren Ulu Önder Atatürk’ün varlığını tartışmanın doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.
 
 CHP ile bir sorunum yok
 CHP ile bir sorunu bulunmadığını vurgulayan Başkan Tartan şunları söyledi: “Bir; sözlerin tutulmaması, iki; vefa gösterilmemesi, değer verilmemesi, üç; yaşamsal ilkelerimle çelişen görüntüler olunca doğal olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde kalmamın bir anlamı olmadığını gördüm.   Ben bu partinin 1979’da kurucusuyum, gençlik kolları başkanıyım, 1992’de yeni CHP kurulurken içinde olan 40-50 kişiden bir tanesiyim. Şu anda CHP adeta küçük bir grubun oyuncağı haline geldi.  Parti ruhu, Atatürk ilkeleri, bu partiyi kuran Atatürk’ün bize verdiği 6 okun hedefleri… Hiç bir şey kalmadı. Tamamen ben şunu isterim, ben bunu isterim, biri benim tavla arkadaşımın oğlu, biri bilmem ne…  “Odun koysak alırız” söylemleri dikkatimi çekiyor.  5 yıl hizmet verenlerin hiçbir değeri yok, ilkesel bazda bir takım ayrılıkları ortaya koydukları zaman hiçbir değerlerinin olmadığı zaten demeçlerle ortaya çıkıyor. İzmir halkını koyun gibi gören, insani değerlere önem vermeyen bir yapının Cumhuriyet Halk Partisi’nden temizlendiği gün, bizim yine yerimiz yurdumuz belli.  Ben de çok üzülüyorum ama bu insanlara payandalık edersek yarın tarih bizi sorgular. Der ki;  “Hakan Tartan Atatürk ilkeleri ayaklar altına alındı, insanların manevi şahsiyetleri zedelendi, yalan söylendi, ilkeler göz ardı edildi ee sen orada ne yaptın?” Ben halkın sesiyim. Halkın içinden bir insanım ve halkın bu konudaki sağduyusuna çok inanırım. Halkın “odun koysak alır” anlayışına büyük tepki gösterdiğini görüyorum. Ben hayatımda bölen olmadım, hep birleştirici oldum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bizim gibi değerlere sahip, ilkeli insanlara gelecekte yine ihtiyacı olacağını  düşünüyorum. “
                 
KENTİN ÖNÜNÜ AÇTIM
PM’den çıkan karardan sonra kendisini kimsenin aramadığına değinen Tartan, gönül kırgınlığının da bu yüzden olduğunu söyledi. Makamlara güç veren kişiler olduklarını söyleyen Tartan,” 2009 seçimlerinde CHP 37, AKP 32, MHP 10’du. Seçimde her kesimden insanlarla birlikte çalıştık, sevgi ortamı oluşturduk ve yüzde 57 oy oranına ulaştık. Herkes biz de birleşti. Bu adam bir şeyler yapacak diye. Nitekim onu yaptım. Yeni kent planı konuşuluyordu, 15 yıl kimse bir şey yapmadı, geldim ve kentin en büyük hizmetini yaptım. Yatırım tutarı 2 milyar dolar. Kente gelmiş en büyük para. 9 uluslararası organizasyon yaptım. Taksiciler, esnaf, lokantacılar herkes bayram etti. 2014 Avrupa Veteran Şampiyonası’nı İzmir’e kazandırdım. 50 milyon Euro’nun üzerinde gelir elde edilecekti. Şimdi bu proje ortada kaldı. Ben kente ekonomik kalkındırma modeli kazandırdım, kentin önünü açtım” dedi. 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894