• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İzmir 19 °C

Telefonum Nerede,Yakında Biri Var

Telefonum Nerede,Yakında Biri Var
Kaspersky Lab, Türkiye’de kullanıcıların %88’inin başka bir insanla iletişim kurmaktan kaçınmak için internet
Kaspersky Lab, Türkiye’de kullanıcıların %88’inin başka bir insanla iletişim kurmaktan kaçınmak için internet bağlantılı cihazlarına sarıldığını belirledi
 
İnternet bağlantılı cihazlar insanların birbirleriyle iletişim halinde olmasını sağlamak için vazgeçilmez hale geliyor. Ancak çoğu kişi için bu cihazlar, başkalarıyla etkileşime girmek istemedikleri çeşitli sosyal durumlarda ihtiyaç duydukları koruyucu bir örtü vazifesi görüyor. Kaspersky Lab tarafından yapılan yeni bir anket, bu davranış eğliminin Türkiye’deki kullanıcıların %88’inde görüldüğünü doğruladı. Katılımcılar, başkalarıyla konuşmak istemediklerinde meşgul gibi görünmek için cihazlarını kullandığını belirtti. Bu da internet bağlantılı cihazları her koşulda koruma altına almanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.
 
Bir barda arkadaşınızı beklediğinizi düşünün. Bar epey kalabalık ve çevrenizde insanlar sohbet ediyor. Siz bu durumda ne yaparsınız? Tanımadığınız biriyle sohbete mi başlarsınız? Cebinizden veya çantanızdan telefonunuzu çıkarıp arkadaşınız gelene kadar oyalanır mısınız? İnternet bağlantılı cihazınıza bakmak varken neden diğer insanlarla konuşasınız, hatta göz teması kurasınız ki? 
 
Gerçek şu ki cihazlarımızı kullanma şeklimiz etrafımızdakilerle iki çift laf etmekten ve hatta kibar davranmaktan kaçınmayı kolaylaştırıyor. Kaspersky Lab tarafından yapılan yeni araştırma, Türkiye’de insanların %86’sının, sosyal bir ortamda ne yapacaklarını bilmediklerinde cihazlarına sarıldıklarını ortaya koyuyor. Ayrıca bu cihazlar, meşgul görünmeye veya başkalarından kaçınmaya çalışmadıklarında dahi insanların oyalanmak için ilk başvurduğu şeyler oluyor. Araştırmaya Türkiye’den katılanların %46’sı cihazlarını her gün vakit öldürmek için kullandığını, %53’ü ise günlük oyalanma ihtiyaçlarını gidermek için kullandığını belirtti.
 
Vakit geçirme aracı olarak kullanılmalarının yanı sıra bu cihazlar, her gün karşılaşılan durumlarda önemli işleri halletmek için doğrudan başka bir insanla konuşmaktan kaçınmak isteyenlerin de hayatını kurtarıyor. Türkiye’de kullanıcıların yaklaşık üçte biri (%34); taksi çağırmak veya gidecekleri yerin yolunu öğrenmek gibi şeyleri, başka bir insanla konuşmaktan daha kolay buldukları için websiteleri veya uygulamalar üzerinden yapmayı tercih ediyor.
 
Doğrudan iletişimden kaçınmamızı veya günlük yaşantımızda önemli bir boşluğu doldurmamızı sağlayan bu cihazlara her an bağlı olmamız, kullanılmaz hale geldiklerinde panik yaşamamıza neden olabiliyor. Türkiye’de insanların neredeyse üçte biri (%30), internete bağlı bir cihaz olmadan eğlenemeyeceklerinden endişe ediyor. %15’lik bir kesim ise cihazları çalışmazsa meşgul gibi görünemeyeceklerinden kaygı duyuyor.
 
Kaspersky Lab Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dmitry Aleshin, “İnternet bağlantılı cihazlara olan bağlılığımız bizleri tahmin edebileceğimizden çok daha fazla şekilde etkiliyor. İnternete bağlı olmanın modern yaşam tarzını kolaylaştırma özgürlüğü sunduğuna şüphe yok fakat cihazlar insanların farklı ve zorlu sosyal durumlardan kurtulması için de büyük önem taşıyor. Bağlantı desteğini ne amaçla kullanıyor olursanız olun, cihazınızın en çok ihtiyaç duyduğunuz anlarda internete bağlı ve kullanılabilir durumda olmasını sağlamak önemli.” dedi.
 
Neden veya durum fark etmeksizin cihazınızın her zaman yanınızda düzgün bir şekilde çalıştığından emin olmak istiyorsanız aşağıdaki tavsiyeler bağlantınızın güvenli olmasını sağlayacaktır:
 
• ARKADAŞIMI BEKLERKEN CİHAZIMI KULLANMAK İSTİYORUM. BARIN Wİ-Fİ BAĞLANTISINA GİRMEK GÜVENLİ Mİ?
 
Kaspersky Total Security’de yer alan Güvenli Bağlantı özelliği, güvenli olmayan herkese açık Wi-Fi erişim noktalarında bile cihazların ağ tehditlerine karşı korunmasına yardımcı oluyor.
 
• HAYIR, OLAMAZ! CANIM SIKILDI FAKAT TELEFONUMUN PİLİ BİTİYOR. ŞİMDİ NE YAPACAĞIM?
 
Kullanıcılar, Kaspersky Security Cloud arayüzünde cihazlarının kapanmasına kaç dakika kaldığını geri sayım şeklinde görerek pil seviyelerini takip edebiliyor. Ayrıca, dışarıdayken de cihazları şarj edebilen birçok farklı taşınabilir güç kaynağı seçeneği bulunuyor.
 
Android cihazlar için kullanışlı bir diğer çözüm olan Battery Life, telefonunun pili en uygunsuz anda bitmeye başlayan mobil kullanıcıları bu kötü durumdan kurtarmak için tasarlandı.
 
• TELEFONUMU KAYBETTİM! ŞİMDİ KENDİ KENDİME NASIL EĞLENECEĞİM?
 
Telefonunuzu kaybettiğinizde veya çaldırdığınızda Kaspersky Total Security’deki Hırsızlık Önleme özelliği cihazınızı takip edebiliyor ve endişelenmemeniz için veri sızıntılarını engelleyebiliyor. Uzaktan kilitleme ve yer tespit etme özellikleri cihazınızı bulunana kadar koruyor. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894