• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İzmir 15 °C

Turgut Oğuz Ekmekle Oynadı

Turgut Oğuz Ekmekle Oynadı
Hayır tabi ki, iktidarın henüz birinci ayında yaklaşık kırk (40) taşeron işçiyi işten hem de onursuzca herhangi bir açıklama yapılmadan sadece giriş kapısına asılan bir listeyle çıkarttılar.

TURGUT OĞUZ EKMEKLE OYNADI
Sevgili okurlar 29 mart yerel seçimlerinden bu yana yaklaşık beş ay oldu, bu beş ayı değerlendirmeden önce seçim öncesi CHP" nin ve Belediye başkanı Turgut Oğuz"un söylemlerini bir hatırlayalım. Ne diyordu Turgut Oğuz; kazanırsam kimsenin ekmeği ile oynamayacağım, işsizlere iş bulacağım, şeffaf bir belediyecilik hizmeti sunacağım, İzmir" den gelenleri geri göndereceğim Belediyeyi Aliağalılarla yöneteceğim, herkese eşit mesafede duran, herkesi kucaklayan bir Belediye Başkanı olacağım demişti.
Peki sevgili okurlar seçimin kazanılmasının ardından Belediye Başkanının ilk icraatı ne oldu dersiniz? Aliağa"nın çocuklarını mühendis ve sözleşmeli memur olarak çalışan dört kişiyi işten çıkartmak oldu hem de birinci haftasında. Neydi bu arkadaşların günahı? Sayın belediye başkanı bunlara bir cevap verdi mi hayır verme tenezzülü bile göstermedi. Ben yaptım oldu dedi. Sadece bu dört kişi ile mi kaldılar? Hayır tabi ki, iktidarın henüz birinci ayında yaklaşık kırk (40) taşeron işçiyi işten hem de onursuzca herhangi bir açıklama yapılmadan sadece giriş kapısına asılan bir listeyle çıkarttılar. Açıklama yapılanlara ise partiden(CHP"den) çok yoğun bir baskı var, mecburuz sizleri çıkartmaya olmuş. Torpilini bulan işinde kalmış diğerleri ise gelen tepkiler üzerine işlerine devam etmişlerdir. Fakat söylentilere göre bu beş yıl içerisinde Tansu KAYA döneminde işe giren ne kadar çalışan varsa hepsini çıkaracaklarmış, bir fişleme listesine göre yapılacakmış bu çıkartmalar. Bu söylentilerin doğru olmadığına inanmak istiyorum tabi ki.
Seçim öncesi o kadar kişiye iş sözü verilmiş olmalı ki bu çıkartılanların yerine ne kadar partili genç varsa belediyede işe başlattılar. Peki bu kadar işçi işten çıkartılırken Emek ve Barış kenti Aliağa" nın  sivil toplum örgütleri ve özellikle SENDİKALARI neredeydi? Nerede olacaklar başlarını kuma gömdüler olup bitenleri görmezden geldiler. Üç çocuklu, beş çocuklu aile geçindirmeye çalışan bu insanların işten çıkartılmaları kimsenin vicdanını sızlatmadı mı acaba, özellikle de Belediye Başkanı Turgut OĞUZ" un hiç mi sızlatmadı acaba. Sızlamamış olmalı ki siyasi düşüncelerinden dolayı çalışanlara sürekli baskı yapıyorlar. Unutulmamalı ki bugün birileri AK Partili diye işten çıkartılıyorsa yarın da bir başka parti iş başına gelirse bu defa da bunlar CHP" li diye bu gençleri işten çıkartma hakkını kendinde görür. Şimdilik bu kadar, değerlendirmelerimin devamı gelecektir. Saygılarımla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894