• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İzmir 18 °C

Türk robotu TARQAN dünyaya açılıyor

Türk robotu TARQAN dünyaya açılıyor
Dünyada kendi robotunu üreten ilk ve tek fulfillment (e-ticaret lojistiği şirketi) olan OPLOG, fulfillment robotu TARQAN ile standartları yeniden belirliyor.

Dünyada kendi robotunu üreten ilk ve tek fulfillment (e-ticaret lojistiği şirketi) olan OPLOG, fulfillment robotu TARQAN ile standartları yeniden belirliyor.Şirketin geliştirdiği teknolojilere-ticaret depolarındaki verimliliği yüzde 300’e kadar artırarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi OPLOG’un CEO’su Halit Develioğlu, yurt dışı satışınahazırlandıkları TARQAN ile Türkiye’nin yüksek katma değerli teknoloji ihracatına  katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtiyor.
 
Dünya genelinde 5 trilyon dolara ulaşan e-ticaret hacmi, Türkiye’de de yalnızca bir yılda yüzde 69 artarak 381,5 milyar TL’ye yükseldi. E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren şirketler, giderek büyüyen operasyonlarını yönetebilmek için teknoloji desteğine ihtiyaç duyuyor.  Yazılım ve robotik destekli fulfillment (e-ticaret lojistiği) hizmeti sağlayan teknoloji şirketi OPLOG, kendi geliştirdiği fulfillment robotu TARQAN ile hizmet verdiği e-ticaret firmalarının operasyonlarını daha hızlı ve verimli yönetmesini sağlayıp, bu firmaların büyümelerine katkıda bulunuyor.
 
Halit Develioğlu: “E-ticarette büyümeve verimlilik sadece teknoloji ile sağlanabilir”

 
TARQAN’ın dünyada bir fulfillment şirketi tarafından üretilen ilk ve tek robotolduğunu belirten OPLOG CEO’su Halit Develioğlu, “Sadece bir lojistik firması hizmeti vermenin yeterli olmadığı sektörümüzde, firmalar kendi yazılım ekiplerini oluşturdukları bir dönüşüm içerisinde. İlk günden bir teknoloji firması olarak kurulan OPLOG olarak vizyonumuzda sadece yazılım değil robotik teknolojiler de geliştirmek yer alıyor.Biz de bu kapsamda dünyada çok az firmanın cesaret ettiği bir alana girerek tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen TARQAN’ıürettik” dedi.

“TARQAN’ı geliştirdiğimiz süre boyunca operasyonel bilgi birikimimizi robotumuza aktardık”

Develioğlu sözlerine şöyle devam etti; “2013 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren bir fulfillmentşirketi olarak, e-ticaret firmalarının bu alandaki ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Biz de tecrübemizi ve yeteneklerimizi bir araya getirerek TARQAN’ı yarattık. TARQAN, çalışanların operasyonları verimli bir şekilde yönetmesine büyük katkı sağlıyor.Her gün milyonlarca ziyaretçi e-ticaret sitelerinden tek tıkla alışveriş yapıyor ve siparişlerinin bir an önce ellerine ulaşmasını bekliyor. Bu sürecin arka planında ise gün içerisinde kilometrelerce yürüyerek bu siparişlerin hazırlanmasını sağlayan depo çalışanları var.TARQAN robotik teknolojileri ile donatılan depolarda ise bu sistem farklı işliyor. TARQAN’larsipariş geldiğinde deponun içinde hızla ve kendi verebildiği kararlar ile hareket ederek ürünlerin bulunduğu rafları(Bir tona kadar) operasyon sorumlularına taşıyor.Bu sayedetoplama verimliliği yüzde 300 artarken,hızın yanında maliyet avantajı da sağlanıyor.”   

“Dünyanın en ince robotu” 
 
TARQAN’ın aynı zamanda dünyanın en ince ve karbon fiber kaplı tek fulfillment robotu olduğunu belirten Develioğlu,“Robotik ekibimiz tarafından geliştirilen TARQAN, yalnızca 194 mm olan yüksekliği ileendüstriyel standarttaraflara sahip bir deponun depolama kapasitesini de artırıyor”  diye konuştu.
 
Berlin’de inovasyon ödülü 

OPLOG’un ihracatına hazırlandığı TARQAN,yurt dışında katıldığı fuarlar ve etkinliklerde büyük ilgi görüyor. TARQAN son olarak geçtiğimiz ay E-ticaret Berlin Fuarı kapsamında düzenlenen yarışmada inovasyon kategorisinde ödüle layık görüldü.Develioğlu ödülle ilgili olarak şunları söyledi; “Her gün daha çok dijitalleşen ticaretin fiziksel sınırlarını ortadan kaldırma vizyonumuzun bir adımı olan TARQAN’ın aldığı bu ödül bundan sonraki hedeflerimiz için bizi cesaretlendirdi.  Lojistiğin geleceğini depo ve kamyonlara yapılan yatırımların değil geliştirilen teknolojilerin şekillendireceğine inanıyorum. OPLOG olarak e-ticaret lojistiği alanında global bir oyuncu olma yolunda geleceği şekillendirmeye ve müşterilerimizin hizmetine yepyeni teknolojiler sunmaya devam edeceğiz. “

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894