• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 19 °C

Türk Zeytinyağı Sektörü Dünya İle Entegre

Türk Zeytinyağı Sektörü Dünya İle Entegre
Bu yıl İzmir’de dokuzuncusu düzenlenen Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri

Bu yıl İzmir’de dokuzuncusu düzenlenen Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’na katılan Zeytindostu Derneği, standında ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

Dernek standında 12’inci Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda ödül alan markalar sergilenirken, misafirler zeytinyağı tadımı yapma imkanı buluyorlar. Fuar süresince dernek çalışmaları ziyaretçilere anlatılırken Zeytindostu Derneği yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları da kaliteli zeytinyağı üretimi ve zeytinyağı tadımı ile bilgiler veriyorlar.   

REKABETÇİ VE DÜNYAYLA DENKLİĞİ OLAN SEKTÖR… 

ATüketicilerini farkındalık eğitimleri ile zeytinyağı konusunda bilinçlendirmeyi sürdürdüklerini kaydeden Zeytindostu Derneği Başkanı Prof. Dr. Fügen Özkaya, dünya ile entegre ve rekabet eden bir sektör olmanın önemine değindi. Özkaya, “İlk düzenlediğimiz yarışma zeytinyağı kalite yarışmasıdır. Bu yarışma Zeytindostu Derneği’nin, ülkemizi taşıdığı noktayı en iyi anlatan yarışmadır. Geçmişten günümüze, bu yarışmalar sayesinde, ürettiği zeytinyağının ne kadar kaliteli veya kusursuz olduğu konusunda bir fikir sahibi olmayan üreticiyi bilgilendirdik. Ülkemiz zeytinyağının önemini bilmeyen tüketiciyi uyardık. Dünya ile entegre olarak uluslararası yarışa ve denkliğe yönlenen bir sektör ortaya çıkarttık. Bu sayede zeytin sektörünün geleceğe dair artık daha gerçekçi ve iddialı hedefler ortaya koyabilmesini sağladık. Yenilikçi anlayışla yönetilen tesislerin sayısının artmasına vesile olduk. Beslenme sağlık ilişkisini giderek daha çok sorgulayan toplumumuza doğru zeytinyağını anlatıyor ve bilinçlenmeye katkıda bulunuyoruz” diye konuştu. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894