• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Türkiye Gündemi 10 Şubat 2017

Türkiye Gündemi 10 Şubat 2017
TSK'dan yapılan açıklamada Rus savaş uçağının DEAŞ hedeflerine hava harekâtında kazaen Türk askerinin bulunduğu bir binayı vurduğu, 3 askerin şehit olduğu belirtildi. 11 asker yaralandı.

TSK: RUS UÇAĞI KAZAEN TÜRK ASKERLERİNİ VURDU, 3 ŞEHİT

TSK'dan yapılan açıklamada Rus savaş uçağının DEAŞ hedeflerine hava harekâtında kazaen Türk askerinin bulunduğu bir binayı vurduğu, 3 askerin şehit olduğu belirtildi. 11 asker yaralandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "MİLLİ SEFERBERLİK" SÖZÜNE AÇIKLIK GETİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "milli seferberlik" sözlerinin sanat ve kültür dünyasıyla ilgili olduğunu belirtti ve "Yoksa eline silahı al doğru sokaklara dökül... Böyle bir şeyi hiçbir zaman kastetmedim" ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK: BÜTÜN FASILLARI AÇMAYA VE 6 AY İÇİNDE DE KAPATMAYA HAZIRIZ

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Biz şu anda bütün fasılları açmaya ve 6 ay içinde de kapatmaya hazırız. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Türkiye bu kadar yüksek bir kapasiteye sahiptir" dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM VE DEVLET BAHÇELİ GÖRÜŞTÜ

Başbakan Yıldırım, MHP Lideri Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede anayasa değişiklik teklifi için ''Evet'' kampanyası yapacak iki partinin genel başkanlarının karşılıklı fikir alışverişinde bulundukları belirtildi.

YANLIŞLAR DÜZELECEK, LİSTE YENİDEN YÖK'E GİDECEK

OHAL kararnamesiyle 330 akademisyenin üniversitelerden uzaklaştırılması AK Parti’nin Grup Yönetim Kurulu toplantısında da önemli başlık oldu. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bu konuda çok eleştiri olduğunu, listenin yeniden değerlendirilmek üzere YÖK’e gönderileceğini, yanlışların düzeltileceğini söyledi.

BAKAN BOZDAĞ’DAN REFERANDUM TARİHİ AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandum ve anayasa değişikliği ile ilgili açıklama yaptı. Bozdağ, Erdoğan’ın anayasa değişikliği için tereddütü olmadığını belirterek referandum için 16 Nisan tarihini öngördüklerini açıkladı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KHK İLE YAPILAN DÜZENLEMELERE TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Çıkarılan yeni düzenlemeyle referanduma kadar sadece kendi boruları ötecek, televizyonlar sadece bir taraf lehine özgürce yayın yapabilecek." dedi.

BAHÇELİ: FİTNECİLER PROPAGANDA YAPSALAR DA MHP EBEDİYETE KADAR VARDIR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Dedikoducular vızır vızır gezip dolaşsa da fitneciler hiç durmayıp, aleyhimize propaganda yapsalar da evet MHP ebediyete kadar vardır." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

PUTİN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ARAYIP ÜZÜNTÜLERİNİ İLETTİ

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla görüştü. Görüşmede Putin, Erdoğan'a Rus uçağının kazaen binayı vurması sonucu askerlerin şehit olmasından dolayı üzüntülerini belirterek başsağlığı dileğinde bulundu.

RUSYA VE TÜRKİYE ARASINDA VİZE KOLAYLAŞACAK

Rusya Dışişleri Bakanlığı Dördüncü Avrupa Departmanı Başkanı Aleksandr Botsan-Harçenko, Rusya ve Türkiye'nin 9 Şubat'ta iş adamları başta olmak üzere bazı Türk vatandaşları kategorileri için vize rejiminin kolaylaştırılma imkânını görüşeceklerini bildirdi.

TEMYİZ MAHKEMESİ DE TRUMP'IN SEYAHAT YASAĞINA KARŞI ÇIKTI

ABD Yüksek Mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın nüfusunun çoğunluğu Müslüman yedi ülkeye koyduğu seyahat yasağının askıya alınmasını yasalara uygun buldu. Başkan Trump, Yüksek Mahkeme aşamasını kast ederek "Mahkemede görüşürüz, söz konusu olan ülke güvenliği" dedi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

MALİYE BAKANI AĞBAL: VARLIK FONU'NA DEVREDİLEN ŞİRKETLERE AYRICALIK YOK

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Varlık Fonu'na devrettikleri şirketlerin rekabet hukuku da dahil olmak üzere hangi kurallara tabi ise aynı kurallara tabi olmaya devam edeceklerini söyledi.

VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYENE 5 PUAN İNDİRİM TBMM’DE

Vergisini düzenli ödeyen gelir ve kurumlar vergisinde 5 puanlık indirim imkanı veren yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu. Tasarıda kapsam, ticari, zirai ve mesleki faaliyeti nedeniyle gelir vergisi mükellefi olanlar ile kurumlar vergisi mükellefleri olarak çizildi.

KAYYUM ATANAN ŞİRKETLERDE SATIŞ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan son Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlara istinaden yayımladığı 687 sayılı KHK ile TMSF'ye devredilen ve kayyum atanan şirketlerden müsaderesine karar verilenler Fon tarafından satılacak veya tasfiye edilecek.

TCMB BAŞKANI ÇETİNKAYA: “EKONOMİ TOPARLANMA SÜRECİNE GİRDİ”

TCMB'nin fiyat istikrarı için tüm araçlarını kullanmaya devam edeceğini belirten TCMB Başkanı Çetinkaya, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde gözlenen daralmanın kalıcı olmadığına ve ekonominin ılımlı bir toparlanma sürecine girdiğine işaret etti.

RENAULT-NİSSAN İTTİFAKI 2016'DA 9,96 MİLYON ARAÇ SATTI

Renault-Nissan İttifakı 2016 yılında 9 milyon 961 bin 347 aracın satışını gerçekleştirdi. 2010'da Nissan LEAF'in ardından Renault ZOE'nin piyasaya sürülmesinden bu yana 425 bin adet elektrikli otomobil satışı gerçekleştirildi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

TFF CEZALARI AÇIKLADI

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan olaylı derbinin cezalarını açıkladı. Fenerbahçeli futbolcu Van Persie'ye, 3 maç men, Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş'e, 1 maç men, Beşiktaşlı futbolcu Dusko Tosic'e, 4 maç men cezası verildi.

ANADOLU EFES-EMPORİO ARMANİ MİLANO: 90-86

Euroleague'in 22. haftasında Anadolu Efes, Emporio Armani Milano'yu evinde 19 sayı geriye düştüğü maçı 90-86 kazandı.

VİRTUS EİRENE RAGUSA 67–77 GALATASARAY

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup Women 3. tur ilk maçında deplasmanda Virtus Eirene Ragusa 77-67’lik yenerek 16 Şubat’ta Abdi İpekçi Arena’da oynanacak rövanş maçı öncesi avantajı eline aldı. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894