• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 20 °C

Türkiye Gündemi 18 Nisan 2017

Türkiye Gündemi 18 Nisan 2017
TÜRKİYE GÜNDEMİ 18 NİSAN 2017

KURTULMUŞ: OHAL, MECLİS KARARIYLA ÜÇ AY DAHA UZATILACAK

Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Bakanlar Kurulu'nda OHAL'i uzatma kararı alındı. OHAL, Meclis kararıyla üç ay daha uzatılacak" dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AGİT'E TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, halk oylamasına ilişkin, AGİT ve AKPM'nin raporuna yönelik, "Halk oylamasının uluslararası standartların gerisinde kaldığı gibi bir yorum kabul edilemez." ifadesini kullandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AB'YE VİZE SERBESTİSİ ÇAĞRISI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki vize serbestisi sürecine ilişkin, "Vize serbestisinin en kısa zamanda verilmesini bekliyoruz. Eğer AB bu konuda yeşil ışık yakmazsa Ege Denizi'nde üstlendiğimiz ağır yükü gözden geçirmek zorunda kalacağız" dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                       

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİR GÜVEN OYLAMASI DA AB İÇİN YAPARIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "54 sene Avrupa Birliği kapısında bizi bunlar beklettiler. Otururuz konuşuruz, bir güven oylaması da onun için yaparız." dedi.

AK PARTİ'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÜYELİK TEKLİFİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "27-28 Nisan sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a üyelik teklifi yaparız" dedi.

'HAYIRCILAR' DEMOKRASİ ZAFERİ YAZDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘bürokratik baskılar, devletin imkânlarının kullanılması ve OHAL koşullarında referandumdan yüzde 48.6’lık hayır oyu çıkmasının demokrasi zaferi olduğunu’ söyledi. Bu Anayasa’yla toplumun yönetilemeyeceğini savunan Kılıçdaroğlu, “Partilere düşen, Anayasa’yı toplumsal bir uzlaşı metnine dönüştürmektir” dedi.

CHP, REFERANDUMUN İPTALİNİ İSTİYOR

CHP Grup Başkanvekili Bülent Tezcan, referandumda açık sayım kuralının çiğnendiğini söyledi. Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) referandumu iptal etmesini isteyen Tezcan bunun için gerekirse önce Anayasa Mahkemesi'ne (AYM), sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracaklarını söyledi.

MHP'Lİ ERKAN AKÇAY: VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, referandumda parti tabanının evet oyu vermediği söylemlerinin algı yaratma amacı taşıdığını belirtti ve "Verdiğimiz sözü tuttuk" dedi.

HDP SÖZCÜSÜ OSMAN BAYDEMİR: ORTADA BİR ZAFER YOK

Halk oylamasının, seçim günü yaşananlar ve seçim atmosferi itibarıyla demokratik meşruiyetinin bulunmadığını ileri süren HDP Sözcüsü Baydemir, "Ortada bir zafer yoktur. Ortada 'Hayır'ın bir mağlubiyeti asla ve kata yoktur'' dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

AGİT: MÜHÜRSÜZ OY PUSULALARININ GEÇERLİ SAYILMASI KANUNA AYKIRI

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı(AGİT) temsilcileri, referandumda YSK'nın aldığı mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılmasına ilişkin kararın, hileye karşı alınan tedbirleri boşa çıkardığı ve kanuna aykırı olduğu yorumunda bulundu.

ANGELA MERKEL'DEN TÜRKİYE'YE ÇAĞRI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, anayasa değişikliği referandumunun ardından 'saygılı diyalog' çağrısı yaptı.

RUSYA ÜLKENİN DOĞUSU İÇİN VİZEYİ KALDIRIYOR

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Türkiye dâhil 18 ülkenin vatandaşları için Rusya’nın Uzak Doğu’da bulunan bölgeleri için vize muafiyeti getirileceğini belirtti.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

İŞSİZLİKTE YENİ REKOR: YÜZDE 13

Türkiye'de işsizlik oranı, ocakta geçen yılın aynı dönemine göre 1,9 puan yükselerek yüzde 13'e çıktı. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 695 bin kişi artarak 3 milyon 985 bin kişi oldu. 

MERKEZ BANKASI NİSAN AYI BEKLENTİ ANKETİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Beklenti Anketi'ne göre, yılsonu büyüme beklentisi yüzde 3'e yükseldi. Cari yılsonu TÜFE beklentisi önceki anket döneminde yüzde 9,08 iken, bu anket döneminde yüzde 9,28'e yükseldi.

KONUT FİYATLARI MARTTA YÜZDE 1,16 ARTTI

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi ve REIDIN Emlak Endeksi mart ayı sonuçlarına göre, Türkiye genelinde konut fiyatları martta bir önceki aya göre yüzde 1,16, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 8,93 arttı.

EKONOMİDE DÖNÜŞÜM VE REFORM ZAMANI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bloomerg HT’de katıldığı programda, zor bir dönemin arkada bırakıldığını belirterek, “En kötüsü geride kaldı. Şimdi referandum belirsizliği de Türkiye’nin uzun vadeli hükümet yönetim sistemine ilişkin kaygıları da ortadan kalktı. Türkiye artık istikrar bekliyor. İstikrar reformlarla desteklenirse kalıcı güçlü refah artışını getirecek” dedi.

İŞ ALEMİ ‘YATIRIM’ İÇİN HAZIR

Referandum sonuçlarını değerlendiren işadamları, “Belirsizlik bitti, artık reform zamanı. Çalışmaya, üretmeye, büyüme ve ilerlemeye devam edelim” görüşünde birleşti. İşadamları, “İstikrar ve güven hızla yeni yatırımların yolunu açacak” dedi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

OBRADOVİC 16. KEZ DÖRTLÜ FİNAL İÇİN PARKEDE

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın tecrübeli başantrenörü, çeyrek finalde bugün başlayacak Panathinaikos Superfoods serisi sonunda THY Avrupa Ligi'nde 16. kez Dörtlü Final heyecanı yaşamak istiyor. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894