• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

Türkiye Gündemi 18 Şubat 2017

Türkiye Gündemi 18 Şubat 2017
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Savcılar Sitesine bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

VİRANŞEHİR'DE TERÖR SALDIRISI: BİRİ ÇOCUK 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Savcılar Sitesine bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

AKAR-DUNFORD GÖRÜŞMESİNDE TERÖRLE MÜCADELEDE GÖRÜŞ BİRLİĞİ

Genelkurmay Başkanı Akar ile ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'un görüşmesinde, başta PKK ve DEAŞ olmak üzere Suriye ve Irak'taki terör örgütleri ile mücadele konularında görüş birliği teyit edildi.

TSK: EL BAB'DA KONTROLÜN SAĞLANMASINDA SONA GELİNDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Yapılan açıklamada, 'El bab'da kontrolün sağlanmasında sona gelindi' ifadelerine yer verildi. Bölgede yürütülen operasyonlarda son bir haftada 166 DEAŞ, 19 PKK'lı teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

TAKSİM'E YAPILACAK CAMİNİN TEMELİ ATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Taksim'de cami eksikliğini hep hissettiğini belirterek, "Caminin, Santa Maria Kilisesi'nin yanında olması ve iki mabedin Taksim'e bakması, bu şehrin ne kadar hoşgörülü olduğunun bir sembolüdür." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ BİR MUCİZE DEĞİLDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı sistemi için, "Bu sistemin en net özelliği, ülkemizin demokrasisi ve ekonomisi için lazım olan güven ve istikrar ortamını eskisine göre daha hızlı tesis edecek olmasıdır" dedi. Cumhurbaşkanlığı sisteminin bir mucize olmadığını da sözlerine ekledi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: MHP İLE ORTAK ETKİNLİK YAPABİLİRİZ

Resmi temaslarda bulunmak için gittiği Malta’da soruları yanıtlayan Başbakan Yıldırım, referanduma ilişkin açıklamasında "Yapılacak değişiklik parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi öngörüyor. Bunu vatandaşa soracağız. Biz bu değişikliği parlamentoya MHP ile uzlaşarak getirdik. Söylemlerimizin benzer olması gayet doğal. Gerekirse ortak etkinlikler yapabiliriz" dedi.

CHP'Lİ GÖK: TÜRKİYE OPERASYONEL ORTAK İZLENİMİ UYANDIRIYOR

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CIA Başkanı, İngiltere ve ABD Genelkurmay Başkanlarının Türkiye ziyaretlerinin, Türkiye'nin bir stratejik ortak olmaktan çıkıp, operasyonel ortak izlenimi uyandırdığını savundu.

BALUKEN HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Ocak ayı sonunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan HDP Milletvekili Baluken hakkında, savcılığın itirazı üzerine tekrar yakalama kararı çıkarıldı.

CELAL ADAN'DAN "ORTAK KAMPANYA" AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Başbakan Binali Yıldırım'ın "ortak kampanya çalışma" açıklaması hakkında, "Olabilir... MHP ile örtüşen bir şey olabilirse, bunu kendi aramızda görüşürüz. Siyasi parti olarak yetkili organlarımızla görüşür karar alırız" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

AKINCI: ANASTASİADİS'İN KAPIYI VURARAK ÇIKTIĞI TOPLANTININ O HALİNİ GÖRDÜKTEN SONRA ORADAN AYRILDIK

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, görüşmeler sırasında Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Anastasiadis'in masadan kalkmasına ilişkin, “Rum liderin kapıyı arkasından sert bir şekilde vurarak çıktığı o toplantının o halini gördükten sonra oradan ayrıldık” dedi.

TÜRKİYE'NİN BİR SONRAKİ TURDA DAHA ÜST DÜZEYDE TEMSİL EDİLMESİNİ UMUYORUZ

Astana'daki Suriye barış görüşmelerinde Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, bir sonraki turda Türk heyetinin daha üst düzeyde temsil edilmesini umduğunu söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

TRAFİK SİGORTASINDA ARAÇ DEĞİL ŞOFÖR SİGORTALANACAK

Başbakan Yardımcısı Şimşek trafik sigortası konusunda yeni bir çalışma yürütüldüğünü artık aracın değil şoförün sigortalanacağını söyledi.

KARŞILIKSIZ ÇEKTE BÜYÜK ARTIŞ

Ocak ayında karşılıksız çek adedi yüzde 44, tutarı ise yüzde 30 oranında artış gösterdi. Bununla birlikte, çek kullanımı yüzde 73 oranında artış gösterdi.

ZİRAAT BANKASI’NIN KÂRI YÜZDE 27 ARTTI

Varlık Fonu'na devredilen Ziraat Bankası'nın 2016 yılında net dönem kârı bir önceki yıla  göre yüzde 27,4 artışla 6,58 milyar TL oldu. 2015 yılında net kar 5,16  milyar TL olmuştu.

KOÇ HOLDİNG'TEN 3.4 MİLYAR TL KAR

Koç Holding 2016 yılında 3.459.993.000 TL kar ilan etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise şirketin karı 3.567.593.000 TL olmuştu. Böylece şirketin karlılığında yüzde 3'lük düşüş yaşanmış oldu.

EN AZ HASAR ALAN SEKTÖRLER BELLİ OLDU

JLL Türkiye'nin "2016 Yıl Sonu Raporu"na göre, sıkıntılı geçen 2016 yılını en az hasarla kapatan perakende kolları yeme-içme sektörü ve kozmetik oldu.

TURKCELL ENERJİ ŞİRKETİ KURUYOR

Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ tarafından, elektrik ticareti yapmak üzere 2 milyon lira sermayeli bir enerji şirketi kurulacağı bildirildi.

ZORLU ENERJİ İSRAİL'DE ŞİRKET KURACAK

Zorlu Enerjinin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, şirketin, İsrail şirketler mevzuatı uyarınca, Zorlu Enerji Israil Ltd. adıyla 10 bin İsrail şekeli sermayeli enerji şirketi kuracağı belirtildi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BEŞİKTAŞ KULÜPLER SIRALAMASINDA 21'İNCİLİĞE YÜKSELDİ

UEFA'nın 2016-17 sezonu kulüpler sıralamasında Beşiktaş, 21'inci sıraya yükseldi. Fenerbahçe ise sıralamada gerileyerek 33'üncü oldu. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894