• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 14 °C

Türkiye Gündemi 19 Ekim 2016

Türkiye Gündemi 19 Ekim 2016
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Akademik Yıl Açılışı Töreni'nde konuştu. PYD'nin Mümbiç'i boşaltacağını, ABD'li yetkililerin kabul ettiğini belirten Erdoğan, Musul operasyonuna ilişkin olarak, "Musul'da araziye yönelik hazırlıklarımız devam

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MUSUL'DA ARAZİYE YÖNELİK HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Akademik Yıl Açılışı Töreni'nde konuştu. PYD'nin Mümbiç'i boşaltacağını, ABD'li yetkililerin kabul ettiğini belirten Erdoğan, Musul operasyonuna ilişkin olarak, "Musul'da araziye yönelik hazırlıklarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

BAKAN IŞIK: MUSUL OPERASYONUNA HAVA UNSURLARIMIZ KATILACAK

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Musul operasyonuna hava unsurlarımızın katılması yönünde koalisyon güçleriyle mutabakata vardık. Türkiye olmadan, Musul’un geleceğine ilişkin karar almak mümkün değildir" açıklamasında bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN IRAK UYARISI

Dışişleri Bakanlığı, Irak için seyahat uyarısı yaptı. Yapılan açıklamayla Bağdat ve Basra dâhil 15 vilayete seyahat etmeyin uyarısı geldi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM: TÜRKİYE'NİN KOALİSYONDA OLMASINDA MUTABAKAT VAR

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü DAEŞ'e karşı Irak'ın Musul kentinde başlatılan harekâtla ilgili olarak, "Türkiye'nin koalisyonda olmasında mutabakat var" dedi.

'BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASINI SONA ERDİRECEK TEK YER HALKTIR'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'de başkanlık sistemi tartışmasını sona erdirecek tek yerin, halkın iradesi olduğunu belirtti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAHÇELİ'YE 'REFERANDUM' YANITI: İMZASINI UNUTMUŞ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin referandum çağrısına 15 Temmuz darbe girişiminin ardından imzalanan bildiriyi hatırlatarak tepki gösterdi. CHP lideri, Bahçeli için "Parlamento, kendi tarihinde çok önemli bir gelişmeye imza attı. Oturduk, grubu olan 4 siyasi parti bir bildiri hazırladık. İmzaya sahip mi çıkıyorsunuz, ret mi ediyorsunuz? “

DEMİRTAŞ'TAN BEKİR BOZDAĞ'A İŞKENCE ÇAĞRISI... "SENDE ŞEREF VARSA..."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Cezaevlerinde işkence yoktur" diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslendi. Bozdağ'a birlikte cezaevine gitme teklifinde bulunan Demirtaş, "Eğer işkence yoksa özür dileyip istifa edeceğim. Ama işkence yapılıyorsa sende şeref varsa sen istifa edeceksin" dedi.

BAHÇELİ'DEN 'BAŞKANLIK REFERANDUMU' AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Bahçeli yeni anayasa konusunda "Milletimize görüş sormanın, fiili çelişkiyi sona erdirmeyle ilgili müdahil olmasını istemenin mahsurlu ve sakıncalı tarafını görmeyecektir" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

MUSUL OPERASYONUNDA 12 KÖY DEAŞ'TAN GERİ ALINDI

Irak ordusuna bağlı askeri güçleri, Musul operasyonunun devam ettiği güneydoğu ve doğu cephelerinde terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu 12 köyü kontrol altına aldı.

LAVROV: UMARIM MUSUL OPERASYONUNU HAZIRLAYANLAR, SONUÇLARINI DA HESAPLAMIŞTIR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Irak'ın Musul kentinin IŞİD'den geri alınması için başlatılan operasyonu hazırlayanların, eylemlerinin insani sonuçlarını da hesaplamış olmalarını umduklarını belirtti.

 

FRANSA'DAKİ MUSUL TOPLANTISINA TÜRKİYE DE DAVET EDİLDİ

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, ülkesinin Musul'un geleceği ile ilgili Paris'te perşembe günü bakanlar seviyesinde uluslararası bir toplantı düzenleyeceğini söyledi. Toplantıya Türkiye de davet edildi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

YOKSULLUK ORANI AÇIKLANDI

TÜİK verilerine göre, kişi başı günlük harcaması, cari satınalma gücü paritesine göre 2,15 doların altında kalanların oranı 2014'te yüzde 0,03 iken, geçen yıl yüzde 0,06'ya yükseldi.

BAKAN AĞBAL: BİN 300 LİRANIN ALTINA DÜŞEN ÇALIŞANIN KAYIPLARINI TELAFİ EDECEĞİZ

Maliye Bakanı Naci Ağbal, son 3 aya ilişkin olarak gelirleri bin 300 liranın altına düşen çalışanların bu kayıplarını telafi etmek üzere bir çalışmayı tamamladıklarını ve çalışmanın Bakanlar Kurulunda kabul edildiğini belirterek, "Hiçbir sıkıntı yok. Kimse endişe etmesin." dedi.

BAKAN NABİ AVCI: AVM İDDİALARI DOĞRU DEĞİL, YENİ BİR OPERA BİNASI YAPILACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AKM binası ile ilgili, "O binadan hayır gelmeyeceği İstanbul Teknik Üniversitesi raporundan da belli. Buranın alışveriş merkezi yapılacağına dair iddialar var. Öyle bir şey söz konusu değil, orada yeni bir opera binası yapılacak" dedi.

İSTANBUL YENİ HAVALİMANINDA ALAN KİRALAMA SÜRECİ BAŞLADI

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı inşaatı tüm hızıyla sürerken, havalimanında yer almak isteyen şirketler için alan kiralama süreci başladı. İGA, firmaların talep formlarını 18 Kasım 2016’ya kadar kabul edecek

SOCAR, PETROL OFİSİ'NE RESMEN TALİP OLDU

Azerbaycan'ın kamu petrol şirketi SOCAR, Avusturyalı petrol şirketi OMV'nin satmak istediği Petrol Ofisi için düzenlenecek ihaleye katılacak.

AIG TÜRKİYE’DEKİ FAALİYETLERİNİ SATIYOR

Fairfax Financial Holdings, American International Group'un Türkiye, Arjantin, Şili, Kolombiya, Uruguay ve Venezuela sigorta operasyonlarını satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'UN

Basketbolda, 24. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi, Fenerbahçe'yi 60-55 mağlup eden Hatay Büyükşehir Belediyespor oldu.

PROXİMUS SPİROU-BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN: 75-92

Basketbolda, Erkekler FIBA Şampiyonlar Ligi E Grubu’ndaki ilk maçında Beşiktaş Sompo Japan, deplasmanda Belçika ekibi Proximus Spirou’yu 92-75 yendi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894