• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 15 °C

Türkiye Gündemi 20 Ocak 2017

Türkiye Gündemi 20 Ocak 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'ya sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Türkiye'nin yanında olmayan karşısındadır prensibiyle mücadele alanımızı genişleteceğiz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ARTIK ATACAK KURŞUNLARI KALMADI, HÜCUM POZİSYONUNA GEÇTİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'ya sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Türkiye'nin yanında olmayan karşısındadır prensibiyle mücadele alanımızı genişleteceğiz" dedi.

HÜSNÜ MAHALLİ İÇİN 7.5 YIL HAPİS İSTENDİ

Halk TV’de yayınlanan bir programda söylediği sözler sebebiyle 15 Aralık 2016’da tutuklanan 67 yaşındaki gazeteci Hüsnü Mahali hakkında iddianame hazırlandı. Mahalli için 2 yıl 4 ay dan 7 yıl 5 aya kadar hapis cezası istendi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM: MHP'Lİ BAKANLAR ATANABİLİR

Başbakan Binali Yıldırım, "Başkanlık döneminde bakanlar dışarıdan atanırken MHP’ye yakın, MHP’li bakanlar atanabilir. Sonuçta siyaset toplumun dengelerine göre yapılır" dedi.

KILIÇDAROĞLU: 'BAŞKA BİR REJİME GEÇİYORUZ'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de bir anayasa değişikliği yapılıyor ve çok temel bir değişiklik, rejimi değiştiriyoruz, başka bir rejime geçiyoruz" dedi.

BAHÇELİ'DEN "MHP'Lİ BAKAN" YORUMU

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Yeni dönemde MHP’li bakanlar olabilir” sözleri için, anayasa değişiklik teklif sürecinde hiçbir pazarlık yapmadıklarının altını çizdi.

DEMİRTAŞ HAPİSTEN YANITLADI: TUTUKLANMAMIZ AKP'LİLERCE PLANLANDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisi ve diğer milletvekillerinin tutuklanmasının çözüm süreci bittikten sonra kararlaştırıldığını; kendilerini cezaevine götüren sürecin ise üst düzey AKP’lilerce planlandığını ifade etti.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNDE 4 MADDE DAHA KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerinde, teklifin 8,9,10 ve 11'inci maddeleri kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, Anayasanın, "cumhurbaşkanının görev ve yetkilerine" ilişkin maddede değişiklik yapılıyor ve cumhurbaşkanına "devlet başkanı" sıfatı getiriliyor.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

İRAN'DA 17 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: 30 İTFAİYECİ ÖLDÜ

İran'ın başkenti Tahran'da bulunan 17 katlı bir işyerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Binanın çökmesi sonucu 30 itfaiye eri yaşamını yitirdi. 50 ile 100 kişinin de enkaz altında olduğu belirtiliyor.

RUSYA: ASTANA İÇİN ABD'YE DAVET GÖNDERDİK

Reuters'ın haberine göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Astana'da gerçekleştirilecek Suriye görüşmelerine katılması için ABD'ye davet gönderdiklerini açıkladı.

ESAD, ASTANA GÖRÜŞMELERİNİN ÖNCELİKLİ KONU BAŞLIĞINI AÇIKLADI

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 23 Ocak'ta Kazakistan'ın Astana kentinde yapılacak görüşmelerde önceliklerinin insani yardımların ulaştırılmasını garantiye alacak bir ateşkese ulaşılması olduğunu söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

İLK MİLLİ FIRKATEYNİN YAPIMINA BAŞLANDI

Türk Deniz Kuvvetleri personeli tarafından tasarımı yapılan, İ sınıfı fırkateynlerin ilk gemisi olan "İstanbul Fırkateyni"nin ilk kaynağı, Milli Savunma Bakanı Işık ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu tarafından yapıldı.

MEHMET ŞİMŞEK: PİYASALARDA ORTALIK BİRAZ TOZ DUMAN

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Davos'ta yaptığı açıklamada, "Piyasalar açısından ortaklık biraz toz duman öngörüler tartışmaya açık" diye konuştu.

ŞOK MARKETLER, BU YIL 1000 MAĞAZA AÇACAK

Gözde Girişim'in perakende alanındaki iştiraki Şok Marketler, 2017'de 1.000 yeni mağaza açıp 4.000 yeni istihdam sağlamayı planlıyor.

OSMANGAZİ EDAŞ ARTIK ZORLU'NUN

EPDK’nın ardından Rekabet Kurumu’ndan da onayı alan Zorlu, Osmangazi EDAŞ ve EPSAŞ'ı 360 milyon dolara bünyesine kattı.

TEKİN ACAR: “BİRÇOK MAĞAZAYI KAPATTIK, AVM KONTRATLARINI İPTAL ETTİK”

Tekin Acar Cosmetics Yönetim Kurulu Başkan Tekin Acar,  sektördeki durumun bir yansıması olarak  iş yapmayan çok sayıda mağazayı kapattıklarını ve mağaza kapanışlarına devam edeceklerini  söyledi. 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

A MİLLİ BASKETBOL TAKIMI'NDA SARICA DÖNEMİ

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Türkoğlu, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörlük görevine Sarıca'yı getirdiklerini açıkladı.

FENERBAHÇE 84-63 PANATHİNAİKOS

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde Panathinakos'u 84-63 yenerek, Euroleague'de 18.maçında 11.galibiyetini aldı. 

EA MİLANO 92-87 GALATASARAY ODEABANK

Euroleague'de Galatasaray Odeabank, deplasmanda Olimpia Milano'ya 92-87 mağlup oldu. Galatasaray Odeabank bu sonuçla Euroleague'de 18.maçında 13.mağlubiyetini aldı.

BARCELONA LASSA-ANADOLU EFES: 88-78

THY EuroLeague'de Anadolu Efes, deplasmanda Barcelona Lassa'ya 88-78 mağlup oldu.

BEŞİKTAŞ 3-0 DARICA GENÇLERBİRLİĞİ 

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 5. hafta maçında Beşiktaş sahasında Darıca Gençlerbirliği'ni 3-0 yenerek bir üst turda Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nu ikinci sırada bitirmeyi garantileyen Fenerbahçe ile eşleşecek. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894