• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 14 °C

Türkiye Gündemi 25 Ocak 2017

Türkiye Gündemi 25 Ocak 2017
Türk Silahı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 154. gününde, 107 DEAŞ terör örgütü hedefi vuruldu, 13 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK'DAN FIRAT KALKANI AÇIKLAMASI: 13 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 154. gününde, 107 DEAŞ terör örgütü hedefi vuruldu, 13 terörist etkisiz hale getirildi.

AVRUPA LİDERLERİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

İngiltere Başbakanı Theresa May, Cumartesi günü Türkiye'ye geliyor. Alman Başkanı Angela Merkel ise Şubat ayında Türkiye ziyareti gerçekleştirecek.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

KURTULMUŞ: ORTAK BİR REFERANDUM KAMPANYASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "AK Parti ve MHP'nin ortak bir referandum kampanyası yürütmesi söz konusu değildir." dedi.

BEKİR BOZDAĞ: CHP SAHTE DELİL ÜRETMEK İÇİN ÇABA HARCADI

Anayasa değişikliğine yönelik eleştirilere yanıt veren Adalet Bakanı Bozdağ, açık oy kullanıldığı iddiaları üzerinden eleştirdiği CHP'yi "sahte delil" üretmekle suçladı. NTV'ye konuşan Bozdağ, Gülen'in iadesi konusunda Trump'tan beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

KILIÇDAROĞLU: SİSTEMİN KENDİSİ SAKAT, 'CHP'Lİ BAŞKAN'A DA KARŞI ÇIKARIZ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliğine ilişkin, "Bir CHP'li de başkan olsa, biz ona da karşı çıkarız. Bu sistem, doğru bir sistem değil. Bütün yetkiler bir kişiye verilemez." dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ İFADE VERDİ: BU SAVCILARIN ARAŞTIRILMASINI İSTİYORUM

Erciş mitinginde yaptığı konuşmada 'halkı kin ve düşmanlığa teşvik ettiği' iddiasıyla yargılanmasına başlanan Demirtaş, "Burada bana karşı açıkça suç işlenmiştir. Siyaset yapma hakkım, hakkımın bana verdiği temsil yetkimi kullanmak istemem sebebiyle savcılar tarafından bana karşı suç işlenmiştir. Bu savcıların araştırılmasını istiyorum" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

"TÜRKİYE İLE MOZAMBİK ARASINDA RESMİ PASAPORTLAR İÇİN VİZELER KALDIRILDI"

Türkiye-Mozambik İş Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmzalanan anlaşmayla resmi pasaportlar için vizeler kaldırıldı. Özellikle iş adamlarımızın seyahatlerini kolaylaştıracak tedbirlerin alınması için gerekli çalışmaları yapmalıyız" dedi.

ASTANA'DAKİ SURİYE TOPLANTISINDA 'ATEŞKES' KONUSUNDA UZLAŞILDI

Kazakistan’ın başkenti Astana'daki Suriye konulu toplantıda Türkiye, Rusya ve İran, Suriye’deki ateşkes ihlallerini üçlü ortak mekanizmayla izleme ve uygulanmasını sağlama konusunda uzlaştı.

TRUMP DAEŞ KONUSUNDA RUSYA İLE ÇALIŞMAYA HAZIR

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer ilk günlük basın toplantısında Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadele kapsamında Rusya ile çalışmaya hazır oldukları mesajını verdi.

ANASTASİADİS'TEN GARANTÖRLÜK MESAJI

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ne hitap eden Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, müzakerelerde garantörlük konusunun belirleyici rol oynayacağının altını çizerek, "Bugün yaşadığımız sorunların kaynağında garantörlük anlaşması yatıyor" dedi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

MERKEZ BANKASI'NDAN ÖRTÜLÜ FAİZ ARTIRIMI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, marjinal fonlama oranı yüzde 8,5’ten yüzde 9,25’e yükseltirken, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8’de sabit tuttu.

NASDAQ'TA GONG TÜRKİYE İÇİN ÇALDI

Borsa İstanbul’un stratejik ortağı NASDAQ'da gong, Borsa İstanbul ve Türkiye Varlık Fonu için çaldı. Gong töreni, canlı olarak New York Times Square'de de yayınlandı.

KONUT SATIŞLARI 2016 YILINDA YÜZDE 4 ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Aralık ayı 'Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre; konut satışları 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 4 artış gösterdi. Konut satışlarında 2016 yılında, İstanbul 232 bin 428 konut satışı ve yüzde 17,3 pay ile ilk sırayı aldı.

BAŞBAKAN, 23 İL İÇİN DESTEK PAKETİNİN AYRINTILARINI AÇIKLADI

Cazibe Merkezleri Programı'nın hayata geçeceğini açıklayan Başbakan Yıldırım, 23 il için başvuru sayısının bin 200, toplam yatırım tutarının 19.6 milyar lira olduğunu bildirdi.

4,5G'DE YERLİLİK HEDEFİ

ASELSAN tarafından düzenlenen "5G ve Ötesi Teknolojileri Konferansı"nın açılışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 4,5G'den 5G'ye gidiş çalışmalarını çok önemsediklerini dile getirerek bu önem çerçevesinde nerede, ne tür çalışma yapılırsa yapılsın katkı vermeye ve birlikte yol almaya hazır olduklarını söyledi.

HATAY'IN EXPO ÜYELİĞİ RESMEN KABUL EDİLDİ

Hatay, Expo 2021 için tarihi bir adım daha attı. Almanya’da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından AIPH Genel Kurulu’nda yapılan sunum sonrası, üyeler Hatay’ın Expo 2021’e resmen aday olmasına oybirliği ile karar verdi.

ANTALYA BU YIL 1.5 MİLYON FAZLA TURİST BEKLİYOR

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu'nun, 2017 yılı beklentilerini içeren raporuna göre, 2016'da 5.7 milyon turistle en kötü dönemini yaşayan kente, 2017'de yüzde 27 artışla 7 milyon 250 bin ziyaretçi bekleniyor.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

UNICS KAZAN: 81-86 FENERBAHÇE

THY Avrupa Ligi maçında Fenerbahçe deplasmanda UNICS Kazan'ı 86-81 mağlup etti. Fenerbahçe bu sonuçla THY Avrupa Ligi'nde 12. galibiyetini aldı.

GALATASARAY ODEABANK: 102 - MACCABİ FOX: 63

Euroleague'de 19. hafta maçında Galatasaray Odeabank, İsrail ekibi Maccabi Fox'u 102-63 mağlup etti.

GALATASARAY 6-2 24 ERZİNCANSPOR

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu son hafta maçında Galatasaray sahasında 24 Erzincanspor'u 6-2 yendi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894