• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İzmir 18 °C

Türkiye Gündemi 26 Ocak 2017

Türkiye Gündemi 26 Ocak 2017
Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab'da bulunan Türk askerlerine terör örgütü DEAŞ tarafından saldırı düzenlendiği öğrenildi. Bir asker şehit olurken 5 asker yaralandı.

DEAŞ, EL BAB'DA SALDIRDI: 1 ASKER ŞEHİT, 5 ASKER YARALI
Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab'da bulunan Türk askerlerine terör örgütü DEAŞ tarafından saldırı düzenlendiği öğrenildi. Bir asker şehit olurken 5 asker yaralandı.

BAKAN BOZDAĞ, GÜLEN'İN İADESİ İÇİN İKİNCİ KEZ ABD'YE GİDİYOR
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Fetullah Gülen'in iadesi için yeni Adalet Bakanı'nın görevine başlamasının ardından ABD'ye ikinci bir ziyaret daha yapabileceği öğrenildi.

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN DEPREM UYARISI
İstanbul'da Kartal'dan başlayarak Beykoz'a doğru, Sarıyer'den başlayarak Avcılar'a ve Büyükçekmece'ye doğru deprem riskinin yüksek olduğunu kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "7 milyon bina yenilenmeli" dedi.

POLİTİKA                                                    

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: NİYE AYM'YE GİDİYORSUN DEME HAKKIMIZ YOK
Madagaskar'da konuşan Erdoğan, referandum ve CHP'nin anayasa teklifi için AYM'ye yapmaya hazırlandığı başvuruya değindi. Meclis'ten geçen teklif için gerekli adımın fazla uzatmadan atılacağını belirten Erdoğan, "Muhalefet AYM'ye başvurabilir. Niye oraya gidiyorsun deme hakkımız yok" dedi.

BİNALİ YILDIRIM: TÜRKİYE'NİN BİR YERE GİTTİĞİ YOK, ONLAR KENDİLERİ GİDİYOR
Anayasa teklifine yönelik ana muhalefet partisi tarafından yapılan ''Türkiye elden gidiyor. Rejim değişiyor'' eleştirilerine yanıt veren Başbakan Yıldırım, ''Onlar kendileri gidiyor. Türkiye'nin bir yere gittiği yok. Telaşları kendi gelecekleri'' dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARINDAN CHP'Lİ TEZCAN'A DAVA
AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, TBMM Genel Kurulundaki konuşması nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan hakkında 140 bin lira manevi tazminat davası açtı.

CHP'DEN SOSYAL MEDYADAKİ EVET KAMPANYASINA TEPKİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, sosyal medyada hızla yayılan 'anayasa referandumuna evet' kampanyası hakkında da yorum yaptı. "Ekmeğini taştan çıkartmak zorunda olan milyonlar var Türkiye de. Onlar kendi yarınları için 'Hayır' diyecekler. Ama belli ki kendi kazandığı milyonlar ancak sarayın vesayetine bağlı olanlar Türkiye'yi yok etmek pahasına 'Evet' demeyi göz almışlar'' dedi.

HDP: ERDOĞAN 'HAYIR'I TANIYACAĞINI DEKLARE ETMELİ
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Anayasa referandumuyla ilgili KESK'e ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, "Zorluklar var ama parti olarak bu zorlukları aşma zorunluluğumuz da var. Bunu aşacağız ve güçlü bir hayırı sandıktan çıkaracağız” dedi. Ayhan Bilgen, OHAL koşullarında gidilen referandumun büyük bir meşruiyet sorunu olduğunu söyledi.

DÜNYA

TÜRKİYE YOLSUZLUK ALGI ENDEKSİNDE 9 BASAMAK DÜŞTÜ
Berlin merkezli Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün açıkladığı 2016 Yolsuzluk Algı Endeksi'nde Türkiye, 176 ülke içinde geçen yıl bulunduğu 66'ncı sıradan 75'inci sıraya düşerek 9 basamak geriledi.

LAVROV: TÜRKİYE VE İRAN'LA SURİYE KONUSUNDA İŞBİRLİĞİNİ GENİŞLETİYORUZ
Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da düzenlenen genel oturumda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Suriye krizinin kritik problemlerinin çözümünde Türkiye, İran ve diğer bölge devletleriyle olan işbirliğimizi genişletiyoruz" dedi.

EKONOMİ         

TÜİK, ENFLASYON SEPETİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon sepetinde değişikliğe gitti. Yeni hesaplamada enflasyon sepetinde gıdanın ağırlığı yüzde 23,68'den yüzde 21,77'ye düşürüldü. Cam, bebek çorabı, pamuk, madlen çikolata enflasyon sepetinden çıktı. Mevsimsel ürünler için ağırlık sistemini değiştirildi.

KAPASİTE KULLANIMI DÜŞTÜ
2017 yılı Ocak ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 1 puan azalarak yüzde 75,5 seviyesinde gerçekleşti.

EMEKLİLERE PROMOSYON MART AYINDA VERİLECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, “2017’yi istihdam açısından 2016’dan çok daha iyi bir noktaya getireceğiz” açıklamasında bulunurken emeklilere promosyonun mart ayında verileceğini ifade etti.

BAKAN ARSLAN: 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE SERBEST GEÇİŞ BAŞLAYACAK
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde serbest geçiş sistemini bu sene içinde hayata geçireceğiz." dedi.

1.9 MİLYAR $ GAZ OLARAK ALINACAK
İran aleyhine açtığı tahkim davasını kazanan Türkiye doğalgazda yüzde 13.3’lük indirim sağladı. Enerji Bakanı Berat Albayrak, İran’ın ödeyeceği 1.9 milyar doların gaz fiyatında mahsuplaşma yoluyla alınacağını söyledi.

SABANCI, SANAYİDE 1,5 MİLYAR YATIRIM YAPACAK
Sabancı Holding Sanayi Grubu, 2016 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre Brisa, Kordsa, Akçansa, Temsa, Temsa İş Makinaları, Temsa Motorlu Araçlar, Çimsa ve Yünsa olmak üzere 8 sanayi şirketinde 18.000 çalışanı ile 8,3 milyar TL ciro elde etti ve 780 milyon TL net kara ulaştı. Sanayi grubu şirketlerinde 2017’de 1,5 milyar TL yatırım yapmayı planlayan Sabancı Holding, ihracata odaklanacak.

SPOR    

FENERBAHÇE 3-0 AMED SPORTİF
Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası C Grubu son maçında Amerspor'u 3-0 mağlup etti.

ANADOLU EFES-DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ: 93-81
Basketbol THY Avrupa Ligi’nin 19. haftasında oynanan Türk derbisinde Anadolu Efes, sahasında Darüşşafaka Doğuş’u 93-81 yendi. Bu sonuçla Anadolu Efes, ligdeki 9. galibiyetini elde ederken, Darüşşafaka Doğuş 9. kez mağlup oldu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894