• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

Türkiye Gündemi 28 Ocak 2017

Türkiye Gündemi 28 Ocak 2017
Genelkurmay Başkanlığı'nca, Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine 13-14 Ocak'ta düzenlenen hava harekâtlarında bölücü terör örgütü mensubu 57 teröristin öldürüldüğü, çok sayıda teröristin de yaralandığı bildirildi.

57 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı'nca, Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine 13-14 Ocak'ta düzenlenen hava harekâtlarında bölücü terör örgütü mensubu 57 teröristin öldürüldüğü, çok sayıda teröristin de yaralandığı bildirildi.

TSK: DEAŞ EL BAB'DAN ÇEKİLİYOR

TSK, DEAŞ terör örgütünün TSK'nın yürüttüğü kararlı harekâttan dolayı ümitlerinin ciddi şekilde kırıldığını ve El Bab'dan çekilmeye hazırlandığı bilgisinin edinildiğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞEHİRCİLİK ŞURASI'NDA UYARDI: DERHAL SON VERMELİYİZ

Şehircilik Şûrası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1940'tan itibaren yaşanan gecekondulaşmada aynı tip binlerce bina ortaya çıkmıştır. Bu yapılaşma tarzı derhal son bulmalıdır. Ben dikey değil yatay mimariden yanayım" dedi. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: GERİ KABUL ANLAŞMASININ İPTALİ DÂHİL GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin iade edilmemesine ilişkin, "Geri kabul anlaşmasının iptali dâhil gerekli adımları atacağız." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM: BU DEĞİŞİKLİĞİN SEBEBİ CHP

GENÇDES 2017 projesi lansmanında konuşan Başbakan Yıldırım, "Bu projeden beklentimiz büyük" ifadesini kullandı. Anayasa değişikliği tartışmalarına da değinen Yıldırım, 2007'deki krizi hatırlattı ve "Bu değişikliğin sebebi CHP" dedi.

CHP'DEN İSTANBUL TİCARET ODASI'NA TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "İTO'nun kendi üyelerinin hak ve çıkarlarını korumayı dışlayarak, cumhurbaşkanlığının sözcülüğünü yapmaya soyunması hem kuruluşuna hem üyelerinin hak ve çıkarlarına aykırıdır." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV: CENEVRE GÖRÜŞMELERİ AY SONUNA ERTELENDİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre'de 8 Şubat'ta başlaması planlanan Suriye görüşmelerinin ay sonuna ertelendiğini bildirdi.

RUS DIŞİŞLERİ: TÜRKİYE'YLE SURİYE'DEKİ İŞBİRLİĞİMİZİ YAPICI VE UZUN SÜRELİ GÖRÜYORUZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Rusya'nın hazırladığı Suriye anayasası taslak metni için "Suriyelilere ne krizin çözümünün şartlarını ne de anayasalarını zorla kabul ettirmeye çalışıyoruz" dedi. Zaharova ayrıca, Suriye konusunda Türkiye ve İran'la yaptıkları işbirliğini 'yapıcı ve uzun süreli' olarak gördüklerini belirtti.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

S&P TÜRKİYE'NİN NOTUNU AÇIKLADI

Standard & Poor's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notu "BB+" seviyesinde teyit edildi, not görünümü "durağan"dan "negatif"e indirildi

FİTCH TÜRKİYE'NİN NOTUNU DÜŞÜRDÜ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu bir basamak düşürerek, yatırım yapılabilir seviyenin altına çekti. Fitch, Türkiye'nin BBB- olan notunu, BB+ seviyesine düşürdü. Görünümü ise durağan olarak belirledi.

‘BÜYÜKANNE'NİN MAAŞI BELLİ OLDU

Büyükanneye verilecek torun maaşı belli oldu. Mart ayında başlaması planlanan projede, büyükannelere asgari ücretin yüzde 30'u verilecek. Bu da 420 liraya denk geliyor.

HEDEF 2020'DE 5G'YE GEÇMEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "5G teknolojisini dünyayla eş zamanlı uygulamayı, gerektiğinde yurt dışına ihraç edecek hale gelebilmeyi hedefliyoruz." dedi.

'TURİZMDE 2017 YILI 2016'DAN DAHA GÜZEL OLACAK'

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, "Terör küresel bir olgudur, dünyanın her yerinde etkili olabilmektedir. Sektörümüz bu konuda ciddi bir sınav verdi. İnşallah 2017, 2016'dan daha güzel olacak, 2018, 2017'den daha güzel olacak" dedi.

ÖMER KOÇ: FED'İN FAİZ ARTIRMASI ÖNEMLİ BİR TEHDİT

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faizleri artırmaya başlamasının, gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye akımları açısından önemli bir tehdit oluşturduğunu bildirdi.

TAB GIDA HALKA ARZA HAZIRLANIYOR

Burger King'in Türkiye zincirinin sahibi TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz için hazırlık yapıyor. Halka arzda TAB Gıda'nın değerinin 2 milyar doların üzerinde oluşabileceğini de ifade ediliyor.

KRUVAZİYER GEMİLERİNİN İPTALİ ESNAFA KEPENK KAPATTIRDI

Kruvaziyer gemileri, terör olayları nedeniyle İzmir’i rotalarından çıkarınca, İzmir Alsancak Liman esnafı da kepenk kapatmak zorunda kaldı. Halka açık olmayan limanda tek gelir kapıları turist olan esnaflar, şartlar düzelene kadar TCDD’ye kira ödememek için Başbakan Yıldırım’dan destek isteyecek.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

CSKA MOSKOVA-ANADOLU EFES: 80-77

Euroleague'de 20. hafta maçında temsilcimiz Anadolu Efes, deplasmanda CSKA Moskova'ya 80-77 mağlup oldu.

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ 66– 69 ZALGİRİS KAUNAS 

Darüşşafaka Doğuş, Turkish Airlines Euroleague’in 20. haftasında Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas‘a sahasında 66-69 mağlup oldu. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894