• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İzmir 15 °C

Türkiye’nin En Yetenekli Sanatçıları Aliağa’da Yetişecek

Türkiye’nin En Yetenekli Sanatçıları Aliağa’da Yetişecek
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Ülkü Ocakları Aliağa İlçe Başkanlığının düzenlediği kahvaltıya katıldı.

TÜRKİYE’NİN EN YETENEKLİ SANATÇILARI ALİAĞA’DA YETİŞECEK

BAŞKAN SERKAN ACAR’DAN FEN LİSESİ MÜJDESİ

MESLEK HASTALIKLARI HASTANESİ TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ TANI MERKEZLERİNDEN OLACAK

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Ülkü Ocakları Aliağa İlçe Başkanlığının düzenlediği kahvaltıya katıldı. 

Ülkü Ocakları Aliağa İlçe Başkanı Hüseyin Gencer’in ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıya Başkan Serkan Acar’ın yanı sıra MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Ömür Raşit Tayfur ile çok sayıda teşkilat üyesi ve aileleri katıldı.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Başkan Serkan Acar, yaklaşık iki saat süren kahvaltı programında beş yıl içinde Aliağa’da gerçekleştirilecek olan projelerden bahsetti.

Avrupalıların özeneceği bir kent inşa etmek için sosyal ve kültürel alanlarda birçok projeye imza attıklarını ifade eden Başkan Serkan Acar, “Sanayi kenti imajını değiştirebilmek adına var gücümüzle çalıştık. Avcı Ramadan ve Ağapark gibi vatandaşlarımızın keyifle vakit geçirebilecekleri sosyal yaşam alanları oluşturduk. Kültür ve sanat faaliyetlerine ağırlık verdik. Önümüzdeki dönemde de daha büyük bir kültür merkezine sahip olmak için çalışmalarımıza başladık” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ TANI MERKEZLERİNDEN OLACAK”
Aliağalıların uzun zamandır merakla bekledikleri meslek hastalıkları hastanesinin de temellerini attıklarını belirten Başkan Serkan Acar, Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliği içerisinde temellerini attığımız meslek hastalıkları hastanesi Aliağamızın önemli bir sorununa çözüm olacak. Mikrocerrahi, yanık ünitesi ve birçok hastalığın tedavisine tanı koyabilecek niteliklere sahip olacak hastane 200 yatak ve üzerinde hizmet verecek. Türkiye’de 12 milyon vatandaşımızın hastalığına tanı konulamıyor. Bu açıdan da Türkiye’nin önemli tanı merkezlerinden olacak. Dokuz Eylül Üniversitesi, hastanenin yıl sonuna kadar hizmete açılacağı yönünde de bir kararlılığı var” dedi.

“HASTANE İKİ YIL İÇERİSİNDE HİZMETE AÇILACAK”
Meslek hastalıkları hastanesinin yanı sıra Yeni Mahalle bölgesine bir de devlet hastanesinin kurulacağının altını çizen Başkan Serkan Acar, “Sağlık bakanlığımızın koordinesinde yeni mezarlık tarafına 301 yataklı A sınıfı tam teşekküllü yeni bir devlet hastanesi yapılacak. Sağlık Bakanlığı yer ile ilgili mera vasıf değişikliğini yaptı. İmar tadilatlarının da tamamlanması ile birlikte hastanenin yapımına bu yıl içerisinde başlanacak. Hastane iki yıl içerisinde hizmete açılacak” dedi.

BAŞKAN SERKAN ACAR’DAN FEN LİSESİ MÜJDESİ
Aliağa’daki okul sayısının ve kalitesinin arttırılması yönünde de çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Serkan Acar, 2016 yılında çıkan bir yasa ile artık 100 bin nüfusunun altındaki ilçelerde de Fen Lisesi açılabilecek. Bu şekilde Fen Lisesi hakkımız da doğdu. Çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olması adına Fen Lisesi Aliağamız için önemli bir kazanç olacak” dedi.

50 BİN ÖĞRENCİLİ ULUSLARARASI STANDARTLARDA KAMPÜS
Aliağa’ya kurulacak Ege Üniversitesi kampüsü ile Aliağalı çocukların üniversite eğitimi için artık ilçe dışına çıkmak zorunda kalmayacağını vurgulayan Başkan Serkan Acar, Ege Üniversitesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde Çaltılıdere bölgesine uluslararası standartlarda 50 bin öğrencili bir kampüs kurulacak. Ege Üniversitesine belediye olarak bin 200 dönümlük arsa tahsisinde bulunduk. Kampüs içerisinde sosyal, sağlık, mühendislik alanlarında fakülteler yer alacak” dedi. 

“TÜRKİYE’NİN EN YETENEKLİ SANATÇILARI ALİAĞA’DA YETİŞECEK”
Ege Üniversitesi’nin yanı sıra Aliağa’ya bir de güzel sanatlar okulu kurulacağını sözlerine ekleyen Başkan Serkan Acar, “Çaltılıdere bölgesine kurulacak güzel sanatlar okulu Türkiye’de bir ilk olacak. İlkokul sonrası sekiz yıllık yatılı okulun pilot uygulaması Aliağamızda olacak. Türkiye’nin en yetenekli sanatçıları Aliağamızda yetişecek” dedi. 

Meslek hastalıkları hastanesinin temellerini atarak tarihi bir ana tanıklık ettiğini belirten MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ise Aliağa’ya sahip çıkarak Aliağa’yı daha noktalara götürme gayreti gösteren Başkan Serkan Acar’a teşekkür etti. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-ulku-ocaklari-kahvalti-(1).jpgaliaga-ulku-ocaklari-kahvalti-(2).jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-(1)-005.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894