• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İzmir 7 °C

Türkiye'nin ilk cam festivali 5. Kez kapılarını açtı

Türkiye'nin ilk cam festivali 5. Kez kapılarını açtı
Türkiye'nin ilk cam festivali olma özelliği taşıyan Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Denizli Cam Bienali 5. kez kapılarını açtı

TÜRKİYE'NİN İLK CAM FESTİVALİ 5. KEZ KAPILARINI AÇTI

DENİZLİ'YE CAM MÜZESİ ÇOK YAKIŞACAK

Türkiye'nin ilk cam festivali olma özelliği taşıyan Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Denizli Cam Bienali 5. kez kapılarını açtı. Denizli’de cam ile ilgili geçmişten gelen birçok güzellikler olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, kente cam müzesi kazandırılacağının müjdesini verdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karma Tasarım Atölyesi organizasyonuyla düzenlenen Denizli Büyükşehir Belediyesi 5. Uluslararası Denizli Cam Bienali resmi açılış töreni yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler, cam sanatçıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karma Tasarım Atölyesi’nden Ömür Duruerk, "2011’de amatör bir ruh ve heyecanla başladığımız cam bienalimizi bugün bu muhteşem salonda gerçekleştiriyoruz. Bienalimiz ve bu güzel kongre ve kültür merkezi için Osman Zolan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu sene bienalimizin temasını 'Yansıma'   olarak belirledik" dedi.

"ESAS OLAN BİRLİK VE BERABERLİK"

Başkan Osman Zolan ise, bienale katıldıkları için yerli ve yabancı cam sanatçıları ile tüm konuklara teşekkür etti. Camın, temizliği ve saflığı temsil ettiğini ifade eden Başkan Osman Zolan, "Cama şekil ve can veren, güzellikler
katan, emek veren sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzelliklerimiz devam etsin" dedi. Denizli’de sanata ve kültüre en üst seviyede destek verdiklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Birçok güzelliklerin yaşanacağı kongre ve kültür merkezimizde bienalimizin 5.’sini gerçekleştiriyoruz. Tüm sanatçılarımızla el ele gönül gönüle bu güzelliklerimizi devam ettireceğiz. Esas olan birlik ve beraberlik" dedi.

CAM MÜZESİ MÜJDESİ

Denizli’de cam ile ilgili geçmişten gelen birçok güzellikler olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstiyoruz ki, Denizlimizde bir cam müzesi olsun. Siz değerli sanatçılarımızın eserleri de orada yer alsın. Cam müzemiz, inşallah cam bienalimizle bütünleşsin, güzelleşsin. Gelecek nesillere de bu güzellikleri aktarabilelim. Kültürümüzü, sanatımızı ve sanatçımızı gelecek nesillere anlatabilmenin en kısa yolu müzedir diyorum. Bienalimizin başarılı geçmesini diliyor, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.  

"TÜRKİYE’DE SADECE DENİZLİ’DE CAM BİENALİ YAPILIYOR"

Denizli Milletvekili Nilgün Ök de, Türkiye’nin en büyük cam horoz heykelinin Denizli'de olduğunu hatırlatarak, "Gerçekten cam horoz Denizlimizin bir simgesi oldu" dedi. Dünya şehri Denizli hedefine böylesi önemli kültür ve sanat etkinlikleri ile ulaşılacağını belirten Ök, "Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye’de sadece Denizli’de cam bienali yapılıyor. Cam müzesinin de Denizlimize çok yakışacağını ve Osman Başkanımızın bunu layıkıyla çok güzel bir şekilde yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

CAM BİENALİ 5 MAYIS’A KADAR MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Konuşmaların ardından, Cam Bienaline katılan sanatçılara plaket takdim edildi. Günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından stantları gezen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve beraberindekiler, eserleri ve atölye çalışmalarını inceledi.

AYRINTILI PROGRAM: HTTP://CAMBİENALİ.DENİZLİ.BEL.TR

Canlı cam gösterileri ve 7 farklı konseptte yaklaşık 150 parça eserin izlenebileceği cam sergileri ile gerçekleşen cam binelai ile ilgili ayrıntılı programa http://cambienali.denizli.bel.tr adresinden ulaşılabilecek. Amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden, camla tanışmak isteyen 7’den 70’e herkese açık ve ücretsiz olan bienalde her gün 10 farklı sanatçı canlı cam gösterisi sunacak. Ziyaretçiler ayrıca kendi cam boncuklarını yapabilecek, cam bardak ve soda şişesi kazıma gibi etkinliklere de katılabilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi 5. Uluslararası Denizli Cam Bienali, 5 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894