• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İzmir 21 °C

Ülkü, Kaçak İnşaatları Yıkacağım

Ülkü, Kaçak İnşaatları Yıkacağım
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Milletvekilliği nedeniyle ara verdiği Belediye Başkanlığına, 2014 Mart yerel seçimlerinde yeniden dönmeye hazırlanan Hakkı Ülkü, kentin 2004'den itibaren yağmalandığını savunarak, "Yeniden seçildiğimde Aliağa'yı kimseye

 ÜLKÜ",HALKIN YERLERİ TOKİ VE AKP YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ "

"GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ YAĞMALANDI "

"KAÇAK İNŞAATLARA SON VERECEĞİM"

efsane Başkan Hakkı Ülkü'den Belediyeye sert eleştiri:

ULUFE DAĞITIR GİBİ BÜFE DAĞITILIYOR

Yeniden başkanlık için çizmelerini giyen Hakkı Ülkü:

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Milletvekilliği nedeniyle ara verdiği Belediye Başkanlığına, 2014 Mart yerel seçimlerinde yeniden dönmeye hazırlanan Hakkı Ülkü, kentin 2004'den itibaren yağmalandığını savunarak, "Yeniden seçildiğimde Aliağa'yı kimseye peşkeş çektirmeyeceğim" dedi.

2004-2009 arasında AKP'li Başkan Tansu Kaya, 2009-2013 arasında da CHP'li Başkan Turgut Oğuz yönetiminde Aliağa'da 1300 dekarlık gecekondu önleme bölgesinin yağmalandığını iddia eden Hakkı Ülkü, "1 Nolu gecekondu önleme bölgesi olarak nitelediğimiz, Kapalı Spor Salonundan başlayıp, Petkim lojmanlarına kadar giden 1300 dekarlık arazinin yağmalanması benim içimi acıtıyor." dedi. 

Bir kaç kişiye olağanüstü rant sağlandı

TOKİ konutlarının inşaa edildiği bölgenin kent için çok önemli bir rezerv olduğunu söyleyen Ülkü, "Orası, parsellenmiş bir yerdi. Kooperatifleşerek konutlaşmayı hedefliyordu. Yeşil alanları, eğitim alanları, spor alanları vardı. Halkımıza rant sağlamak yerine başta TOKİ olmak üzere birkaç kişiye olağanüstü rant sağlandı." dedi.

Yıllar önce çok ucuza yerleri kamulaştırılan Aliağalılar'ın haklarının gasp edildiğini savunan efsane başkan Hakkı Ülkü, "TOKİ ve kooperatif görünümlü AKP'ye yakın kişilere sağlanan rant, büyük bir kamu zararı doğurdu. 5 kuruşa yerleri kamulaştırılan Aliağa’lılar da öylece bakakaldı. Bu son 40 yılda Aliağa'ya yapılan en büyük kötülük oldu" dedi. 

Kaçak yapılaşma arttı. Büyük bir sorumsuzluk bu

TOKİ bölgesindeki kooperatifleşmenin aslında "şirketleşme" olduğunu savunan Hakkı Ülkü, "Biz yıllar önce orada , 4 katı geçmeyen, yeşil alanları bol, insanların soluk alabileceği yaşam alanları düşünmüştük. AKP iktidarında Bin dekara yakınını  bütünüyle TOKİ almış, bunu yandaşlarına satmış. Sonra Eskidji diye bir firmaya toptan satış için vermiş. İstanbul sermayesinden bazı kişilerin satın aldığını duyuyoruz. Ama Buradaki AKP yandaşları kapmışlar hepsini. Bu benim için büyük bir yaradır. Halkımız bir kez daha kandırıldı." dedi. 

kentin merkezindeki prestij yeri yağmalandı

"1 Nolu Gecekondu Önleme Bölgesi'nde TOKİ konutları ile başlayan yapılaşmanın artık düzeltilme olanağı yok" diyen Hakkı Ülkü, "Üzülmekten başka yapacak bir şey yok. Ben TOKİ'nin bulunduğu yerde belediyenin 90 dekarlık alanının karşılığında, Alp Oğuz okulu arazisi, Kapalı spor salonu arazisi, akaryakıt istasyonu arazisi, yeni garaj arazisini almıştık. Her şeyi yerli yerine oturtacaktık. Kentin prestij projesiydi ama yağmalandı gitti.Tıpkı Aliağasporun ,Belediye şirketinin, Akaryakıt istasyonunun ve daha başka yerlerin yağmalandığı gibi" dedi. 

TED BENZERİ OKUL YAPACAKTIK

Başkanlığı döneminde Aliağa'da nitelikli eğitim verecek, TED benzeri bir okul yapımı için start verdiğini anımsatan Ülkü, "Her okul döneminde çocuğunu TED’e verebilmek için insanlar çırpınıyordu. Ben Eğitim Vakfı’nı bu nedenle kurmuştum; Toplu konutların bulunduğu alandaki 35 dekarımızı TED benzeri bir okul için ayırmıştım.TOKİ bina yapmışmış da bilmem kaç dairesini Belediyeye vermişmiş de,tabi verecek kardeşim,kim olsa verir. Kaymak gibi bir yerdi orası. Esas olan şey, eğitim için hazır bir yerin kullanılması  mı daha yararlı, yoksa kentin siluetini bozan bu tür yapılaşma mı daha önemli." dedi. 

İMAR ADALARI BİLE DEĞİŞTİRİLİYOR. ÇOK KAÇAK İNŞAAT VAR

Aliağa'da keyfi imar uygulamaları ve kaçak yapılaşmanın hızla arttığını söyleyen Hakkı Ülkü önemli iddialarda bulundu. Ülkü, "Bazı yerlerde İmar adasının bile değiştirildiğini görüyorum. En az 15 bina yapıldı böyle. Şu anda çok Kaçak inşaat var. Kaçak katlar var. 5 kata göre demir atılmış, 6 kat çıkılmış. Bunlar benim içimi acıtıyor. 1. Derecede deprem kuşağında olan ilçemiz bu durumda neye uğrar insan düşünmek bile istemiyor.Büyük bir sorumsuzluk bu" dedi. 

ULUFE GİBİ BÜFE DAĞITILIYOR

"Önce Tansu Kaya döneminde, sonra da şu andaki yerel yönetimde Belediye Başkanı ve kadroları, kenti kendilerinin sanıyorlar" iddiasında bulunan efsane başkan Hakkı Ülkü, "Ulufe dağıtır gibi büfe dağıtılıyor. Halkın orada emeğinin ve hakkının olduğu umurlarında bile değil. Bir vatandaş, Can Restoran’ın kapısında, tepeye yaslanmış olan, hangi amaçla olursa olsun, ne idüğü belirsiz olan o çıkıntılı betonarmeyi (kan çıbanı gibi) gördükten sonra ne der? Bunun, Belediye başkanının yeğeni olduğunu öğrenirse ne der? Hakikaten bu ulufe dağıtıyormuş der mi demez mi? Dediğinde haklı olmaz mı?" diye sordu. 

ALİAĞASPOR'UN SATIŞINDA BÜYÜK İDDİA

Aliağa'nın 50 yıllık spor kulübünün göz göre göre satıldığını söyleyen Ülkü, "İlçenin onuru olan Aliağa Spor satıldı. Ona çok üzülüyorum. AliağaSpor’dan, Aliağa Belediyespor’dan eser yok. Satıldı. Yönetim kurulu defterinde 50 bin TL girişi var. Şirketi oluşturmuşlar, hisselendirmişler. Hisseleri kapmışlar. Birilerinin cebine de girmiş paralar. Ah sevgili halkım ah" dedi.

2014'de yeniden başkan olmak için çizmelerini giyen Hakkı Ülkü, AliağaSpor'un satışıyla ilgili kamuoyunda konuşulan bir iddiayı da yüksek sesle dile getirdi. Ülkü, "Denildiğine göre 6,5 trilyon girmiş. İddialar böyle. Bu konuda göreve geldiğimde hesap soracağım. O hesabın mutlaka sonucunu alacağım. Aliağa’nın Onurunu yeniden kente kazandıracağım." dedi.

  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894