• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 20 °C

Yaşar Akbulut Temiz Enerjiye HAYIR Dedirtti

Yaşar Akbulut Temiz Enerjiye HAYIR Dedirtti
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un yoğun ısrarı ve kesin talimatıyla olumsuz yönde oy kullandı. Öte yandan Başkan Yaşar Akbulut’un “Grup kararımıza uymayan her kim olursa partiden ihraç edilir” diyerek, belediye meclis ü

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI YAŞAR AKBULUT  TEMİZ ENERJİYE ‘HAYIR’ DEDİRTTİ

AK PARTİ’DEN ALİAĞA’DA BİR İLK: TEMİZ ENERJİYE VE TASARRUFA HAYIR

Aliağa Belediye Meclisi’nde çoğunluğa sahip olan ve bu avantajını her fırsatta Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın kente kazandırmaya çalıştığı yatırımları engelleme yönünde kullanan AK Partili Aliağa Belediye Meclis Üyeleri,  Aliağalıları hayrete düşüren bir karara daha imza attı.

2015 yılında, Bir milyon iki yüz yetmiş dört bin TL tutarında elektrik ödemesi yapan Aliağa Belediyesi’nin bu giderinden tasarruf etmesi için harekete geçen Aliağa Belediyesi Başkanı Serkan Acar, AK Parti engeline bir kez daha takıldı.

AK PARTİ’DEN YENİLENEBİLİR ENERJİYE VETO

AK Parti Aliağa Belediye Meclis Grubu,  Aliağa Belediyesi’nin tüm elektrik giderlerini yenilenebilir enerjiden karşılamak için düğmeye basan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın projesini veto edince tepkilerde beraberinde geldi.

TEMİZ ENERJİYE HAYIR SÜRECİ ŞÖYLE GELİŞTİ

Başkan Serkan Acar’ın Belediye Meclisi gündemine getirdiği ve AK Parti’nin “bu kadar da olmaz” dedirten itirazı şöyle gelişti: Rüzgâr ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmak, çevreci yatırımlar ile diğer kurumlara örnek olmak, belediye giderlerinde tasarruf sağlamak ve tükettiği kadar elektriği üretmek adına kolları sıvayan Aliağa Belediyesi, ilk iş olarak ilgili kurumlarla gerekli yazışmalarını tamamladı.

Yaptığı başvurudan olumlu yanıt alan Aliağa Belediyesi, projenin ikinci etabında ise;  kurmayı planladığı rüzgâr enerjisi gülleri için yer tespit çalışması başlattı. Yapılan çalışma neticesinde Samurlu mahallesinde tespit edilen ve mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait olan 49 ve 50 numaralı 2 parsel ilgili kurumların da olumlu görüşleri alınarak belirlendi.

Gerekli başvuruları, yasal izinleri ve yer tespit çalışmasını tamamlayan Aliağa Belediyesi, projeyi ilk olarak 50 nolu parselde hayata geçirmek için konuyu Belediye Meclis gündemine getirdi.

2016 Ocak ayının Aliağa Belediye Meclis toplantısının 18. Gündem maddesinde görüşülen ‘yenilenebilir enerji projesi’  hararetli tartışmalara neden oldu. MHP grubu adına söz alan Raşit Özkan, konunun komisyona havale edilmesini önerdi. Ancak bu öneriye de itiraz eden AK Parti’nin grup sözcüsü Kazım Ulaş,  belediye meclisine getirilen projenin kabul edilip edilmemesi noktasında oylama yapılmasını istedi. Yapılan oylama sonucunda ise ‘yenilenebilir enerji projesi’  AK Partili Belediye Meclis Üyeleri tarafından ret edildi.

AK PARTİ’DEN ‘İSTEMEZÜKÇÜ’ TAVIR

Ağır sanayi bölgesi olması nedeniyle, Türkiye’de çevreci yatırımlara en çok ihtiyaç duyan kentlerden biri olan Aliağa’da,  çevreci bir yatırıma engel olan AK Parti Aliağa Belediye Meclis Grubu,   bu kararıyla merkezi hükümetin köprü, havalimanı ve hızlı tren gibi evrensel projelerine karşı çıkan CHP’nin ‘istemezükçü’ tavrını hatırlattı.

KÖMÜRLE ÇALIŞAN TERMİK SANTRAL KURMAK İÇİN İZİN İSTESEYDİ, KABUL GÖRÜRDÜ

Duruma tepki gösteren Aliağalı vatandaşlar, “Serkan Acar, AK Partililerden ithal kömürle çalışan termik santral kurmak için izin isteseydi, kabul görürdü. AK Parti’nin maalesef çevreye duyarlı yatırımlara karşı güçlü bir antipatisi var. Dolayısıyla şaşırmamak lazım. Ayrıca AK Parti, bu projeyi veto ederek, her yıl vatandaşın parasıyla ödenen belediyenin ortalama bir milyon TL elektrik giderinin de belediyenin kasasında kalmasını veto etmiş oldu. Halbuki bu projenin hayata geçmesiyle birlikte belediyenin kasasında her yıl kalacak olan en az bir milyon TL ile Aliağa’ya neler kazandırılmazdı” diyerek, AK Parti’nin adını Aliağa tarihine siyah harflerle geçirdiğini söylüyorlar.

ALİAĞA KULİSLERİNDE KORKUNÇ İDDİALAR

AK Parti’nin sosyal medyada geniş yankı bulan itirazı farklı iddiaları da gündeme getirdi. Aliağa’nın siyasi kulislerinde dillendirilen bir iddiaya göre; Aliağa’nın seçkin temsilcilerinden oluşan AK Partili Belediye Meclis Üyeleri’nin Başkan Acar’ın çevreci projesine sıcak bakmalarına rağmen, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un yoğun ısrarı ve kesin talimatıyla olumsuz yönde oy kullandı. Öte yandan Başkan Yaşar Akbulut’un “Grup kararlarımıza uymayan her kim olursa partiden ihraç edilir” diyerek, belediye meclis üyelerini tehdit ettiği de yine iddialar arasında yer alıyor. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894