• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İzmir 13 °C
» »

Yeşildere'de Nefes Nefese

Yeşildere'de Nefes Nefese
İZSU, 1980’li yıllarda yapılan ve yılda 10 kez arızaya neden olan 2,5 kilometrelik Yeşildere hattındaki

İZSU, 1980’li yıllarda yapılan ve yılda 10 kez arızaya neden olan 2,5 kilometrelik Yeşildere hattındaki yenileme çalışmalarında zamanla yarışıyor. 
Trafik akışını yeniden 3 şeride çıkartmak için 24 saat aralıksız mesai yapan ekipler, gece yol gövdesine plaka çakıp gündüz ise 1,6 metre çapındaki eski boruları, basınca dayanıklı, uzun ömürlü 1,8 metre çapındaki borularla değiştiriyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, eskiyen ve ekonomik ömrünü dolduran şebeke ve isale hatlarında yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Göksu-Sarıkız, Menemen ve Halkapınar kuyuları ile Tahtalı Barajından gelen içme suyunu kente taşıyan Yeşildere ana iletim hattını yenilemek için 18 Kasım'da imalata başlayan İZSU Genel Müdürlüğü, Yeşildere Caddesindeki trafik akışını eski düzenine çevirmek için yoğun tempoda çalışıyor. 

1980'li yıllarda yapılan ve eskidiği için 2017 yılında 10 kez arızaya ve su kesintisine neden olan 2,5 kilometrelik hattaki çalışmaların en önemli bölümü tamamlanma aşamasına geldi. Yeşildere Caddesinden Gaziler Caddesi girişine kadar olan 2,5 kilometrelik hat yenileme çalışmalarının kısa sürede bitirilmesi için 24 saat mesai yapan ekipler, gece "palplanj" (derin kazılarda yol gövdesine plaka çakılması) çalışması yaparken, gündüz ise 1,6 metre çapındaki eski boruları, basınca dayanıklı, uzun ömürlü düktil font borularla değiştiriyor. 
Hattın Buca Kavşağı ile Gürçeşme Kavşağı arasında kalan kısmında (Yeşildere Caddesinden geçen bölümünde) 1,8 metrelik borular, yolun 3 metre altına yerleştirildi. Bu bölümde imalat çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Hattın basınç ve dezenfeksiyon testi yapılacak, ardından asfaltlanacak. Bayraklı ve Bornova yönünde caddedeki trafik akışını en kısa sürede eski haline getirmek için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. 
ARIZALAR SON BULACAK 

Hattın Yenişehir girişinden Gaziler Caddesine kadar olan 900 metrelik bölümünde de çalışmaların başladığını söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, tüm çalışmalar tamamlandığında eski iletim hattının devre dışı bırakılarak yeni hattan kente su verileceğini ve bu çalışmalar esnasında su kesintisi uygulanmayacağını bildirdi. 

13 milyon 153 bin liraya mal olan yenileme çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte, hat üzerinde yaşanan arızalar son bulacak ve su kaçakları önlenecek. 
ÇOK KRİTİK BİR HAT 

Yeşildere Ana İletim Hattı, Tahtalı Barajından gelen hatta arıza olması durumunda, kuzeydeki Sarıkız, Göksu, Menemen ve Halkapınar kuyularından gelen suyu kente iletmesi, kuzey kaynakları hattında arıza olması durumunda da Tahtalı Barajından gelen suyu kuzey bölgesine ulaştırması nedeniyle kritik önem taşıyor.

İzlenme: 8480
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894