• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 18 °C

Yumurta Kabuk Değiştirdi

Yumurta Kabuk Değiştirdi
İki yıl önce Fransız uzmanların desteğiyle Bandırma’da kurulan AB Gıda tarafından üretilmeye başlanan pastörize likit yumurta besin değeri, tat ve fonksiyonel özellikleri açısından kabuklu yumurta ile eşdeğer özellikler taşıyor.

İki yıl önce Fransız uzmanların desteğiyle Bandırma’da kurulan AB Gıda tarafından üretilmeye başlanan pastörize likit yumurta besin değeri, tat ve fonksiyonel özellikleri açısından kabuklu yumurta ile eşdeğer özellikler taşıyor.

İçinde hiçbir katkı maddesi veya koruyucu madde kullanılmayan pastörize likit yumurta tamamen doğal yumurtadan oluşuyor.

AB Gıda tarafından özel olarak üretilen yumurta, en son teknolojiye sahip tesislerde el değmeden kırılarak, özel temizleme separatörlerinden geçirilip homojenize ediliyor ve özel pastörizasyon işlemine tabi tutuluyor. Böylelikle tüm zararlı mikroorganizmalar yok edildikten sonra amaca uygun bir şekilde paketlenip kullanıma sunuluyor.

Pastörize yumurta için üretilen yumurtalar son derece modern, hijyenik yumurta çiftliklerinde, veteriner kontrolünde, hiçbir antibiyotik ve hormon kullanılmadan üretilmekte.

Günümüzde bir çok Avrupa ve Amerika ülkesinde yumurta kabuğunun, üzerinde bulunma riski olan Salmonella ve diğer patojen mikroorganizmalar nedeniyle endüstriyel kullanıcıların ( otel, pastane, yemekhane vb. ) kabuklu yumurta kullanmaları kanuni olarak yasaklanmış durumda.

Yumurta kabuklarının dışında bulunma riski bulunan Salmonella, Koliform grubu ve diğer patojen mikroorganizmalar, mutfaklarda bulunan diğer gıda ve ürünlere bulaşabildiğnden mutfağa giren yumurtanın çok iyi yıkanarak dezenfekte edilmesi veya pastörize yumurta kullanımı tavsiye ediliyor.

Yumurta kabuğunda bulunma riski olan ve özellikle hamileler ve çocuklar için tehdit oluşturan salmonella bakterisi çiğ, az pişmiş ya da pastörize olmayan gıdalardan bulaşıyor. Bu yüzden, hijyenik ambalajındaki pastörize likit yumurta güvenle kullanılabiliyor.

Bu ihtiyaçtan yola çıkılarak üretilen ‘’Unakıtan Pastörize Likit Yumurta’’, kurulduğundan beri Türkiye’nin mayonez, kek, pastacılık sektörünün endüstüriyel boyutta yumurta ihtiyacını karşılamakta. Sektörde oluşan ihtiyaç nedeniyle Türk tüketicisinin kullanımına sunulmak üzere parakende olarak da satılmaya başlandı.

Pastörize likit yumurta modern ve kullanıma hazır şekli ile çok pratik. 250, 500 ve 1000 mlt’lik ambalajlarda satılan ‘’Unakıtan Pastörize Likit Yumurta’’, mutfaktaki ihtiyaca göre sarısı ve akı ayrı olarak da satışa sunuluyor. Pastörize likit yumurtanın ölçülmesi de kolay. Bir fincan pastörize likit yumurta, bir adet likit yumurtaya denk geliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894