• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 18 °C

Ahmet Bereket Foça'da

Ahmet Bereket Foça'da
Büyük Birlik Partisi İzmir İl Teşkilatı genel seçim çalışmalarına Foça'dan başladı.İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet ile birlikte Foça'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

BBP İZMİR İL TEŞKİLATI GENEL SEÇİM ÇALIŞMALARINA FOÇA'DAN START VERDİ

ALFA TİVİ / Özel Haber: Hasan Eser / Foça / www.alfativi.com
Büyük Birlik Partisi İzmir İl Teşkilatı genel seçim çalışmalarına Foça'dan başladı.İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet ile birlikte Foça'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Büyük Birlik Partisi İzmir İl Teşkilatı genel seçim çalışmalarına Foça'dan başladı.İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet ile birlikte Foça'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Foça Genç İş Adamları Derneği Başkanı Bünyamin Güler ve Foça Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli'yi makamlarında ziyaret ederek beklentileri ve sorunları dinleyen Başkan Bereket, kendisine iletilen sorunları da not aldı. Bereket, BBP Foça İlçe Teşkilatını kurma görevini iki yıl önce MHP'den istifa eden MHP Foça Eski İlçe Başkanı Fahrettin Saç'a verdiklerini açıkladı. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak ta konuşan Bereket; "Ulaştırma Bakanının hızlı bir şekilde camiamızdan özür dileyerek istifa etmesini istiyoruz."dedi. İlçede yaşanan sorunlar hakkında Bereket'i bilgilendiren Fogiad Başkanı Bünyamin Güler,Foça ilçesinde balıkçılık ve turizm olmak üzere başlıca iki geçim kaynağı olduğuna dikkat çekerek, Foça turizminin her geçen yıl daha da kötüye gittiğinden yakındı.Kendisinin de bir turizm işletmecisi olduğunu ifade eden Güler, şunları söyledi. "Türkiye'de ilk yabancı turisttik tesis 1968 yılında ilçemizde kuruldu. Türkiye turizmi Foça'da doğdu ama maalesef ilk olarak ta Foça'da öldü. Bugün Foça turizminin geldiği noktaya bakmak gerekirse fazla uzağa gitmeye gerek yok yanı başımızda ki Çeşme'nin sadece bir tesisi bin 200 yatak kapasitesine sahip, fakat Foça'nın toplam yatak kapasitesine baktığınızda ise bu sayı bin civarında. İtiraf etmek gerekirse Çeşme'de ki bir tesisin yatak kapasitesine bile maalesef eşit değiliz. Yine maalesef yatırımcı Foça'ya gelmiyor. Aslında gelmemesinin sebepleri de ortada. Bilindiği üzere Foça öncelikle sit ve özel çevre koruma alanı. Ancak bu konuda yatırımcılara yeterli manevi desteğin verilmediği inancı içersindeyiz. Örnek vermek gerekirse bundan 3 yıl önce Türkiye'nin en büyük Golf tesisinin Foça'ya kurulması gündemdeydi. Tesisi kuracak olan firma tarafından bölgede ikinci bir Golf tesisinin kurulmasına izin verilmemesi konusunda bir şart koşuldu. Fakat yerel yönetim bu garantiyi veremedi. Ve ilçemiz böylesine önemli bir avantajı lehine çeviremedi.Öte yandan 600 yataklı Fransız Tatil Köyümüz 2004 yılından beri kapalı. Siyasi çekişmeler yüzünden tesis bir türlü çözüme ulaşamadığı gibi artık tamamen atıl duruma düştü." Başkan Güler'in anlattığı sorunlar karşısında düşüncelerini aktaran Bereket; "Fogiad henüz çok yeni bir dernek. Anladığım kadarı ile Foça'da bugüne kadar sivil toplum örgütleri ile teşkilatı olan siyasi partiler hem yerel yönetimi hem de genel iktidarı harekete geçirmek adına yeteri kadar etkili çalışmalarda bulunamamışlar. Foça'nın turizmde kalkınması her şeyden önce milli ekonomiye, istihdama ve dolayısıyla yöre halkına katkıdır.Bu sorunların çözümü noktasında mutlaka turizm bakanlığı ve Foça Belediyesi siyaset gözetmeksizin ortak hareket ederek, dünyada eşine benzer ender rastlanan bu güzel sahil beldemizin turizmde kaybettiği prestiji mutlaka yeniden kazandırmak adına çalışmalarda bulunmalı" dedi.
Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli'yi makamında ziyaret eden Ahmet Bereket, oda başkanından ilçe hakkında çeşitli bilgiler aldı. Oda Başkanı Günal Menemenli, Foça'nın yatak kapasitesi, ulaşım,altyapı ve tanıtım konusunda ciddi sorunları olduğunu söyledi. Menemenli; "Foça'da Esnaflarımız yılda 2'ay'a endeksli çalışıyor. Esnafımızın 2 aylık kazancı geriye kalan 10 ay'ı beslemiyor. Bu nedenle Foça'da esnaflık anlamında maalesef istikrar sağlanamıyor. Bir mekan yılda iki defa el değiştiriyor. Çarşıya baktığınız zaman 5 yılını tamamlayabilmiş bir esnafımız yok. Çünkü esnafımızın Foça'da rekabetçisi çok. Askeriye kantinlerinde neredeyse maliyetin altına ürünler satılıyor. Nasıl olsa kantinde elektrik,su,vergi,kira parası yok. Öte yandan bazı işletmeler belediye tarafından kurulmuş.Bir taraftan Süper Marketlerin sayısı her geçen yıl çoğalıyor. Halbuki süper marketlerin ilçemize hiçbir katkısı yok. Foça esnafımız burada askeriye ile yarışıyor. Belediye ile yarışıyor. Süper marketlerle yarışıyor" dedi.
AKAN KANININ HESABINI YASAL YOLLARDAN SORACAĞIZ
Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili de bir açıklama yapan Başkan Bereket, konuya ilişkin olarak şunları söyledi. "Biz Büyük Birlik Partisi ve Şehit Genel Başkanımızın ailesi olarak Devlet Denetleme Kurumu raporuna kadar, süreci hep sukünetle takip etmeye çalıştık. Ama açıklanan rapordan sonra maalesef bizim iddia olarak sunduğumuz şeylerin gerçek olduğunu gördük. Buda bizi çok üzdü. Rahmetli Genel Başkanımızın ailesi başta olmak üzere önümüzde ki hafta içinde parti genel merkezimiz ve ailesi ortak olarak ilgililerle ilgili resmi anlamda suç duyurusunda bulunacaklar. Büyük Birlik Partisi ve Alperenler Şehit Genel Başkanımız ile birlikte basın şehidimiz İsmail Güneş ve diğer 3 arkadaşımızın akan kanının hesabını yasal yollardan sormak üzere faaliyete geçmiş durumda. Devlet Denetleme Kurulunda çok ilginçte şeyler çıktı. Bizim iddialarımız dışında Devlet Denetleme Kurulunun kendi tespit etmiş olduğu pek çokta aksaklık gündeme geldi. Biz Büyük Birlik Partisi olarak Sayın Başbakana çağrı yaptık. İç işleri başta olmak üzere Ulaştırma Bakanının hızlı bir şekilde camiamızdan özür dileyerek istifa etmesini istiyoruz. Aynı zaman Başbakanlık teftiş kurulunun bir an önce göreve başlamasını istiyoruz. Ve yine bu konu ile alakalı olarak ta özel yetkilendirilmiş Cumhuriyet Savcılarını görevlendirmesini talep ediyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894