• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 14 °C

Ahmet Kenan Tanrıkulu Sordu

Ahmet Kenan Tanrıkulu Sordu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün cevaplaması istemiyle ''Bilişim Vadisi'nin neden İzmir'e kurulmadığı''yla ilgili soru önergesi verdi.

MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ TANRIKULU'NDAN SORU ÖNERGESİ

-TANRIKULU, SANAYİ VE TİCARET BAKANI ERGÜN'ÜN CEVAPLAMASI İSTEMİYLE ''BİLİŞİM VADİSİ'NİN NEDEN İZMİR'E KURULMADIĞI'' İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ VERDİ 


ALFA TİVİ www.alfativi.net

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün cevaplaması istemiyle ''Bilişim Vadisi'nin neden İzmir'e kurulmadığı''yla ilgili soru önergesi verdi.
     Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, Bakan Ergün'ün Gebze'ye kurulacağını açıkladığı ''Bilişim vadisi''nin Gebze'ye kurulmasının kriterlerini merak ettiğini ifade etti.
     Bu uygulama için İzmir'in öteden beri her türlü kriteri yeterince karşıladığını ileri süren Tanrıkulu, şunları kaydetti:
     ''Sayın Bakan'ın açıklamalarına baktığımızda, Gebze'yi hem Ege Bölgesi'nden, hem de İç Anadolu'dan ayrı bir yerde tutması için seçim bölgesi olması dışında önemli bir neden görememekteyiz. Gebze'den sonra Ankara'ya, ardından İzmir'e bilişim vadilerinin kurulması yönünde çalışmalar başlatılacağı söylemleri, bu konuda diğer bölgelerin şimdilik kaderlerine terk edildiği anlamını da taşımaktadır. Oysa böyle bir uygulama illa Gebze'den başlayacaksa, aynı anda İzmir ve diğer bölgelerde de aynı anda başlamalıdır. Zira İzmir, bu uygulama için hazırdır. Bilişim vadisi uygulamasında Gebze'ye öncelik getiren kriterleri, bu uygulamanın neden İzmir'de de başlatılmadığının nedenlerini kamuoyuna sunabilmek için vermiş olduğum yazılı soru önergeme verilen cevapla, sanırım bu konuyu aydınlatmış olacağız.
     Tanrıkulu'nun önergesinde yer alan sorular ise şöyle:
     ''Yer tespiti hangi kriterlere göre, ne gibi çalışmalar yapılmış olup, hangi sonuçlar tespit edilmiştir?
     Kamuoyuna yapılan açıklamalara göre, İzmir'de bilişim vadisi için uygun yerler olduğu belirtildiği halde, teknik çalışmalar neden Gebze'den sonra İzmir'de başlatılmaktadır?
     Bilişim vadisi hakkında yapılan bu çalışmalarda, İzmir'de hangi kurum, meslek ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler gerçekleştirilmiş ve sonucu ne olmuştur?
     Bilişim vadisi konusunda Gebze'nin ön plana çıkmasını sağlayan kriterlerin araştırması Ege Bölgesi veya İzmir ve diğer illere uygulanmış mıdır? Sonuçları nelerdir?
     Bilişim vadisinin öncelikle Gebze'ye kurulmasında, Başbakan'ın onay vermesini sağlayan etkenler nelerdir?
     Bilişim vadisi neden aynı anda Ege, İç Anadolu ve Marmara bölgelerinde kurulmamaktadır?
     Bilişim vadisi uygulaması ile hangi tarihe kadar, ne gibi hedefler, nelere göre tespit edilmiştir?'' 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894