• BIST 10173.42
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İzmir 16 °C

AKP'de İstifa

AKP'de İstifa
9 Mart tarihinde İzmir Halkapınar Kapalı spor salonunda yapılan Ak Parti İzmir İl kadın Kolları Kongresinde Ak Parti’ye geçenler için düzenlenen rozet takma töreninde Başbakan Recep Tayyip

AK PARTİ"DE İSTİFA
9 Mart tarihinde İzmir Halkapınar Kapalı spor salonunda  yapılan Ak Parti İzmir İl  kadın Kolları Kongresinde Ak Parti"ye geçenler için düzenlenen  rozet takma töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan  tarafından rozet takılarak  Serdar Mersin ile birlikte Ak Parti"ye katılan Anavatan Partisi Foça Eski İlçe Başkanı Ömer Atan Ak Parti"den istifa etti. Düzenlediği basın toplantısında  gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ömer Atan yazılı istifa dilekçesini  Ak Parti Foça  İlçe  Başkanlığına PTT yolu ile gönderdiğini söyledi. Ömer Atan istifa etmesinin nedenlerini şu şekilde açıkladı.
ATAN "PARTİ İÇİ DEMOKRASİ OLMADIĞINI GÖRDÜM"
22 Ekim  2008 tarihinde Foça Ak Parti ilçe kongresinde   Eski İlçe Başkanı Ramazan Genç"in yönetim kurulu listesinden  Ak Parti İlçe  yönetim kurulu üyeliğine talip olduğunu belirten Ömer Atan Kongreyi  Ramazan Genç"in Avukat Kadir Özgirgin"e karşı kaybetmesiyle İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine seçilemediğini  ifade ederek  Benim istifa etmemin nedeni ilçe yönetim kurulu üyeliğine seçilememiş olmam değildir” dedi. Siyasete CHP Gençlik Kollarında başladığına dikkat çeken Atan  “Ben uzun yıllardır. Siyasetin içindeyim 22 ekim tarihinde yapılan  Ak Parti Foça ilçe kongresinde siyasi hayatım boyunca ilk defa görmediğim duymadığım bir demokrasi anlayışına şahit oldum.Ben Ömer Atan olarak o kongrede Yüzünde küçücük bir tebessüm  olmayan ,ilçe başkan adaylarının birine söz hakkı verip birine vermeyen,  söz hakkı isteyen adayı azarlayan, kendini beğenmiş bir divan başkanı, kongrede aşikare olarak taraf tutan  kürsüde delegelere hitaben yaptığı konuşmada  taraf olan bir il başkanı,6 yılını Ak Partiye aktif olarak harcamış  fakat  2 dakikalık konuşma hakkı bulamayan  bir eski ilçe başkanı , kısacası daha kendi partisi  içinde demokrasiyi uygulayamayan bir il yönetimi gördüm ”diye konuştu. 
ATAN "FOÇA TÜRKİYE"NİN PARİSİ"
Demokrasinin olmadığı yerde Ömer Atan"ın da işi olmaz diyerek sözlerine devam eden Ömer Atan “ Ak Parti Foça"da bu stratejisi ile değil Foça"da  belediyeyi kazanmak muhtarlık bile  kazanamaz iddiasında bulundu. Foça"nın çağdaş,demokrat bir ilçe olduğuna dikkat çeken Ömer Atan ” Burası Konya"nın Akşehir ilçesi değil burası Türkiye"nin Paris"i  Foça ! Siz Foça gibi bir yerde daha kendi partiniz içinde demokrasiyi uygulamazsanız  2004 yerel seçimlerinde Ak Parti olarak aldığınız  285 oy"u ancak 300" e çıkarmak ile yetinirsiniz “ şeklinde konuştu.
KAPATMA DAVASI OLUMLU SONUÇLANINCA HERKESTEN FAZLA AK PARTİLİ OLDULAR
Kamuoyunda Siz Serdar Mersin"e çok yakın biri olarak biliniyordunuz . Eski İlçe Başkanı Ramazan Genç"in Serdar Mersin"e karşı olduğu için Serdar Mersin"in Avukat Kadir Özgirgin"e kongrede destek verdiği iddia ediliyor. Siz 9 mart tarihinde Serdar Mersin ile beraber hareket ederek Ak Parti"ye geçtiniz ve Ak Parti rozeti taktınız fakat  İlçe kongresinde parti içersinde Mersin"e karşı olanlarla birlikte hareket ettiniz sorusuna cevap veren Ömer Atan .” Az önce söylediğim gibi ben demokrasinin olmadığı bir siyasi partide olmadığım gibi demokrasi anlayışını uygulamayan bir siyasetçinin de yanında olmam.Serdar Mersin ile Ak Parti"ye birlikte hareket ederek katıldık.   fakat beraber hareket ettiğimiz zaman zarfında kendisinin anti demokratik davranışlarına şahit oldum. Kongrede Ramazan Genç listesinde olmamın sebebine gelince de Ramazan Bey"in listesinin çoğunluğu gerçek Ak Partililerden oluşuyordu. Diğer liste daha düne kadar başka partilerde siyaset yapan isimler yer alıyordu.elbette şimdi benim bu demecimden sonra kamuoyu diyecektir ki eyy Ömer Atan sende gençlik yıllarında CHP Gençlik kollarında siyaset yaptın, düne kadar Anavatan Partisinde siyaset yapıyordun bu sebeple şimdiden açıklamak isterim Ben Ömer Atan olarak 9 mart tarihinde rozetimi taktım ve Ak partiye üye oldum. Benimle birlikte rozet takan arkadaşlarım maalesef kapatma davası yüzünden Ak Parti"ye üye olmaktan çekindiler . Kapatma davası olumlu sonuçlanınca da herkesten fazla Ak Partili oldular.”diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894