• BIST 10055.98
  • Altın 2426.754
  • Dolar 32.2243
  • Euro 34.7798
  • İzmir 15 °C

Aliağa Ak Parti Danışma Toplantısı

Aliağa Ak Parti Danışma Toplantısı
ALİAĞA HABER - İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Ak Parti İlçe Danışma Toplantısında demokratik açılım , Ergenekon ve 2011 genel seçimleri konuşuldu. Parti tüzüğüne göre yılda 2 kez yapılması gereken danışma

ALİAĞA AK PARTİ İLÇE DANIŞMA TOPLANTISI YAPILDI

ALİAĞA HABER - İzmir"in Aliağa İlçesi"nde Ak Parti İlçe Danışma Toplantısında demokratik açılım , Ergenekon ve 2011 genel seçimleri konuşuldu. Parti tüzüğüne göre yılda 2 kez yapılması gereken danışma toplantısına Ak Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, İzmir İl Başkan Yardımcısı ve eski Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Şakran Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz, Ak Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Fatih Yıldırım, İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Aliağa Koordinatörü Hasan Ali Kahraman, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıddık Soysal, Karşıyaka İlçe Başkanı Mehmet Karal, Karabağlar İlçe Başkanı Osman Sakman, Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Arif Uğurlu, MÜSİAD İzmir İl Başkanı Cemal Öztürk, Aliağa İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları, Muhtarlar ile Mahalle ve Köy Temsilcileri ile partililer katıldı. İlçe Danışma Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ak Parti İlçe Binasında yapılan İlçe Danışma Toplantısında konuşan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş 2 Kasım 2008 tarihinde yapılan 3. olağan genel kurulda göreve geldiklerini ve hemen seçim çalışmalarına başladıklarını belirterek 2009 seçimlerinde çok güzel hizmetler yapılmasına rağmen tüm İzmir de olduğu gibi Aliağa da da seçimleri kaybettiklerini söyledi.

KAZIM ULAŞ “ YANLIŞIN HESABINI SORACAĞIZ”

Kazım Ulaş Aliağa"nın da 5 yıl süresince hizmeti kaybettiğini söylediği konuşmasında “ Seçimi kaybettik. Bu bizim eksikliğimiz diyelim ama şunu da belirtmeliyim ki Aliağa da bu 5 yıl hizmet kaybetti. Biz Aliağa ile ilgili her türlü projede geçen süre zarfında tüm meclis üyelerimiz ile birlikte yapıcı olduk. Güzeli her zaman destekledik. Yanlışın da hesabını soracağız. Seçimden sonra aylardır borç edebiyatı yaptılar. Meclis üyelerimiz bir soru önergesi vererek Aliağa Belediyesi"nin ne kadar borcu olduğunu sordular. Belediye"den verilen cevap kendilerini yalanladığı gibi aylardır yaptıkları borç edebiyatını da sona erdirdi. Seçim öncesi ve seçim sonrası çalışmalarımız ile 2600 olan üye sayımızı 3600" lere çıkardık. Teşkilat çalışmalarımız devam ediyor. Aliağa da bulunan bütün sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyor ve hangi siyasi görüşe sahip olurlarsa olsunlar Aliağa için, Ülkemiz için hep birlikte çalışalım diyor ve görüşlerini alıyoruz. Ortak paydamız Aliağa ve Türkiye.” Dedi

KAZIM ULAŞ “ ADAM GİBİ MUHALEFET YAPIN.”

İlçe Başkanı Kazım Ulaş Milli Birlik ve Beraberlik-Demokratik Açılım projesinin bilinçlice Kürt açılımı olarak lanse edildiğini ifade ettiği konuşmasında “ Bu ülke yaklaşık 30 yıldır terörden dolayı kan ve gözyaşı döktü. Silahlı mücadele ile bitmeyeceği ortada. Yılların ihmali ve silahlı mücadelelerde yapılan yanlışlar insanların devlete olan güvenini kaybettirdi. Binlerce insanımızı kaybettik, binlerce ana göz yaşı döktü. Hükümetimizin başlattığı bu proje Türkiye"nin bütünlüğü, resmi dilinin Türkçe olduğu, bayrağının ay yıldızlı bayrak olduğu ve milli marşının da İstiklal Marşı olduğunu asla tartışmaya açmaz. Bu birlik ve beraberlik projesine destek verilmesi gerekirken gelin görün ki muhalefet partileri kendi menfaatlerini milletin menfaatlerinin önünde tutmakta ve adam gibi muhalefet yapmamaktadırlar. Kimse Ak Parti"nin milliyetçilik ve vatan sevgisini sorgulayamaz. Ak Parti iktidarı Atatürkçülüğünü de milliyetçiliğini de yaptığı icraatlar ile ispatlamıştır. Bu ülkede 3.5 yıl iktidarda kalanlar ülkeye 40 Milyar Dolar ödettiler. Biz ise şartlarımız uyarsa İMF ile anlaşırım diyor. İMF"ye olan 23.5 Milyar Dolarlık borcu da ödeyerek bu iktidar 8 Milyar Dolara indirmiştir. Davul ve zurna ile gönderdiğimiz evlatlarımızın al bayrağa sarılı tabutlarla gelmesini istemiyoruz. Bu proje birliğimize zarar veren bir proje değil aksine birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek bir projedir.” Diye konuştu

ERDAL KALKAN “ CEBERRUT DEVLET OLMUŞTUK.”

Ak Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan Türkiye de çok ilgin şeyler yaşandığını, işkencelerin olduğunu, yaşları büyütülerek insanların asıldığını, ülkenin solcu ya da sağcı demekten, inancını yaşamaktan, özgürlüğünü haykırmaktan korkan insanlar topluluğu hale getirildiğini ifade ettiği konuşmasında "Biz tarihimiz boyunca hiç sömürgeci bir devlet olmadık. Biz 22 Milyon Kilometre Karelik bir topluluğuz. Biz Irak, Suriye ya da İran değiliz. Çok güçlü köklerimiz var. Binlerce yıl kız alıp kız verdik. 20.yüzyıl çok kanlı savaşların ve ırkçı tavırların yüzyılı oldu. Kutsal Devlet mantığı ile hareket ederseniz Ceberrut Devlete gidersiniz. Bizim hareket noktamız ise insan. Devlet ve insan birlikteliği. Şimdi devletimiz insan hak ve özgürlüklerinden yana mı olacak ya da belli sermaye grupları ve çıkar örgütlerinin yanında mı olacak. Anayasamız da insan hak ve özgürlüklerine saygılı kavramı vardır. Bu kavram insan hak ve özgürlüklerinin yanındadır olsaydı hukuk dışı uygulamalar bu ülkede yaşanmazdı. Ak Parti olarak temelde insan hak ve özgürlüklerini aldık.” Dedi.

ERDAL KALKAN  “ DEMOKRATİK AÇILIM PROJESİ BİR PAKET DEĞİL SÜREÇTİR.”

Türkiye de yaşana terörün silahlı mücadele ile çözülemeyeceğini sözlerine ekleyen İzmir Milletvekili Erdal Kalkan “ Ak Parti olarak büyük düşündük. Terörün psikolojik, sosyal, ekonomik ve daha bir çok boyutları olduğundan hareketle taşın altına elimizi koyduk. Bu proje bir paket değil süreçtir. İki toplum arasında bir empati kurulmuştur. O toplumda yaşayan inanların yüzde 95"i barış istiyor, kopmayı ayrılmayı düşünmüyor. İç ve dış mihraklar bu konuyu kanayan yara haline getirmiş. İnadına demokrasi inadına insan hakları inadına özgürlük diyoruz. Türkiye de bir çok etnik kimlik var. Bu farklılıklar doğru yöntemlerle zenginlik, yanlış yöntemlerle sorun yaratır. Kafkaslarda Orta Doğuda bunlar yaşandı. Provokasyonlara sakın gelmeyin sakin olun. Karşımızda PKK var, muhalefet var ve uluslararası güçler var. Başbakanımızın önderliğinde demokrasi ve hukuku egemen kılacağız.” Diye konuştu.

KALKAN “ BENİM KIZMDA İŞSİZ”

Erdal Kalkan Türkiye"nin bir bölümünün anormal derece de refah içinde bir bölümünün de yokluk içinde yaşadığını ve bu dengesizliğin çözüme kavuşturulmadan sorunların çözülemeyeceğinin altını çizerek şöyle konuştu; “ Ben bir milletvekiliyim ve benim kızım da işsiz. Kızımı işe koymak benim durumumda olan birisi için kolay ama yapmıyorum, yapamam. Demokratik açılımı kalkınma ile desteklemeliyiz. Biz iktidar olarak Cumhuriyet tarihinde başarılamayanları başardık. Komşuları ile yıllardır kavgalı olan bir ülkeydik ama şimdi daha düne kadar savaşın eşiğine geldiğimiz Suriye ile 50 işbirliği protokolü imzaladık. 2012 yılında hazırladığımız 3 büyük projeyi inşallah bitireceğiz. İnanıyorum ki krizi de 2010 un 2. Çeyreğinde yeneceğiz. Bu şartlarda bile 2011 döneminde 80 Bin kişilik kadro açıyoruz. Güçlü bir ülkeyiz ve gücümüzü iyi kullanmalıyız ve boşa harcamamalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde halledemeyeceğimiz sorun yok. Umut içinde olmalıyız, karamsar olmamalıyız. Küçücük çocuklar yönlendiriliyor ve taş attırılıyor, Molotof kokteylleri attırılıyor. Yıllardır yapılan yanlışlar ile bu insanlar kandırılıyor ve kullanılıyor. Arada ki ekonomik dengesizlik buna sebep oluyor. Amacımız Edirne"den Hakkâri"ye kadar tüm insanlarımızın eşit haklardan ve imkânlardan faydalanabilmesini sağlamaktır.” 

TANSU KAYA “ ALİAĞA"NIN GEÇMİŞ 30 YILI KADAR İŞ YAPTIK.”

Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve eski Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya da seçim sonucunu saygı ile karşıladıklarını ve halkın takdiri olarak kabul ettiklerini belirterek “ Artık geleceğe bakıyoruz. Kim ne derse desin Aliağa da 30 yılda yapılamayanları yaptık. Başkanlığım sürecinde sayıları belli olmayan denetimler geçirdim. Hepsinden de aklandım. İcraatı kıskanan ve çamur at izi kalsın zihniyetinin eseridir yaşadıklarım ama alnımız ak yüzümüz ak dolaşıyoruz. Şimdi defter kitap ellerinde ve yine bir şey bulamıyorlar. Yerel de iktidarı tekrar kazanabilirsiniz ama genel iktidarda bu çok zor olur. 2011 seçimlerine çok iyi hazırlanmalıyız ve Türkiye"nin önünde duran bu zorlu konuları ve durumları çok iyi anlatmalıyız.” Dedi.

TANSU KAYA “ ÇARKINA ÇOMAK SOKULAN, HORTUMLARI KESİLENLERİN ÇABALARINI BOŞA ÇIKARMALIYIZ.”

Tansu Kaya Ak partinin kelleyi koltuğunun arasına alarak hizmet yaptığını söyleyerek “ İktidarımız sermaye ve çıkar gruplarının çarkına çomak soktu, hortumlarını kesti. Artık rahat uyumak yok zira kapımızın önünde pusuya yatanlar çıkmaya başladı. Hangimiz daha önce duydu ki bir kamu kuruluşu, bir devlet bankası kar yapmış. Hükümetimiz döneminde bunlar oldu ve olmaya devam ediyor. Şimdi 2011 yılına odaklanmalıyız, çünkü bu seçim Ergenekoncuların var olup yok olma mücadelesi olacak. Çok çalışmalıyız. Bugün birilerinin ısrarla kürt açılımı dediği projeye biz de ısrarla demokratik açılım, birlik ve beraberlik projesi diyoruz.  Biz gerçekleri söyleyeceğiz, sabote etmeye çalışanların bu ülkeye neler yaptıklarını anlatacağız, dedikodu yapmayacağız. Bizi ümitsizliğe sürüklemek istiyorlar. Van"ın küçük bir sokağında yaşanan olayları 1.5 Milyon nüfuslu Van"ın tamamında yaşanmış gibi gösteriyorlar.” Şeklinde konuştu.

TANSU KAYA “ ET İLE TIRNAĞI ANCAK UYUŞTURARAK AYIRIRSINIZ.”

Ak Parti İzmir İl Başkan yardımcısı ve eski Belediye Başkanı Tansu Kaya Türkiye"nin tüm etnik kimlikleri ile bir ve iç içe yaşadığını ifade ettiği konuşmasında şunları kaydetti; “ Biz artık iç içe bir milletiz. Et ve Tırnağı ayırmazsınız, ancak uyuşturmanız lazım ve onlarda bunu yapmak istiyor. Biz ise birlik olalım, bir birimize saygılı ve hakkaniyetli olalım diyoruz. Yıllardır topraklarımızda yaşan terör belası biliçli bir şekilde sürdürülen yanlış politika ve uygulamaların eseridir ve bu yanlışlar yıllarca da devam ettirilmiştir. Biz şimdi terör savaş ile bitmez diyoruz, terörün bitmesi için insanlarımızın devletine olan bakış açılarının değişmesi için gelin birlik olalım, birlikte kalkınalım diyoruz. Türkiye de kriz ortamı var. Avrupa da ticaret hayatı durdu. Ülke olarak üretim yapıyoruz ama satacak yer azalınca kriz bizi de etkiliyor.  İzlanda Hollanda iflasını açıkladı, sırada İspanya var. Türkiye ise bu şartlarda bile yatırıma devam ediyor, üretiyor. Batan bankamız yok. Sıkıntı var ama diğerlerine göre çok iyiyiz. Ekonomik toparlanma 2011 yılını bulacak deniyor ve bu bizi çalışmalarımızı anlatma konusunda zorlayabilir. Biz durmadan çalışmaya devam edeceğiz.”

Ak Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Fatma Bayır da yaptığı konuşmada Tansu Kaya"nın yaptığı çalışmalardan çok etkilendiğini ve bu yüzden Ak Partiye geldiğini ifade ederek “ Tansu Kaya zamanında yapılan çalışmalar beni etkiledi. Fakirlere, düşkünlere yapılan yardımlar, Aliağa da yaşanan değişim beni etkiledi. Ben de bu taşın altına elimi koymak istedim. İnandım ve inanmaya devam ediyorum.” Dedi

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Zeki Ateş te yaptığı konuşmada gençlik kolları olarak her zaman yönetimin yanında olduklarını söyleyerek “ Biz bize ne söylenirse emir kabul ediyor ve elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bu böyle oldu ve böyle olmaya devam edecek. Genel Başkanımız, Bakanlarımız, milletvekillerimiz, İl ve İlçe Yöneticilerimiz canla başla çalışıyorlar ve biz de sizlerin yanında sizlere destek olmak için var olacağız. Bir olalım, diri olalım. Çalışmaya devam edelim. Başbakanımız Ak Parti Elazığ Milletvekili için yaptığı ve takındığı tutumla kimseye ayrıcalık yapılmayacağını ve yanlış yapan kim olursa olsun karşısında olacaklarının mesajını vermiştir. Türkiye de yaşanalar açısından bu güzel bir örnektir ve bundan diğer siyasilerin ve her kesin ders alması gerekir.” Dedi.

ALİAĞA'NIN  İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

www.aliagahaber.com

www.yenivizyon.net

www.gunaydinaliaga.com

www.aliagaspor.com

www.aliagamiz.com

 

DİĞER İNTERNET SİTELERİMİZ  İÇİN TIKLAYINIZ

www.bakircay.com

www.egehakimiyet.com

www.haberofisi.com

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ    www.gunaydinaliaga.com

BAKIRÇAY  GAZETESİ             www.bakircay.com

EGE HAKİMİYET GAZETESİ   www.egehakimiyet.com

VAZİYET GAZETESİ                  www.aliagahaber.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ                   www.haberofisi.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ          www.aliagaspor.com

SAZAN MİZAH GAZETESİ        www.aliagamiz.com

 

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894