• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 19 °C

Aliağa Ayağa Kalkacak

Aliağa Ayağa Kalkacak
ALİAĞA ÖZEL HABER / 18 Temmuz 2009 Tarihinde yapılan genel kurul ile MHP Aliağa İlçe Başkanlığına gelen Abdürrehim Aydemir MHP’yi Aliağa da layık olduğu konuma getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yapılan İlçe Kongresi ile tüm yönetim kurulu üyelerinin de

HEDEFİMİZ ALİAĞA"DA BİRİNCİ PARTİ OLMAK

MHP İLÇE BAŞKANI ABDURREHİM AYDEMİR “ ALİAĞA"YI AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

ABDURREHİM AYDEMİR “ MHP"Yİ ALİAĞA DA HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEK İSTİYORUZ”

ALİAĞA ÖZEL HABER / 18 Temmuz 2009 Tarihinde yapılan genel kurul ile MHP Aliağa İlçe Başkanlığına gelen Abdurrehim Aydemir MHP"yi Aliağa da layık olduğu konuma getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yapılan İlçe Kongresi ile tüm yönetim kurulu üyelerinin de değiştiğini ifade eden Aydemir sıkı bir çalışma temposu içerisinde Aliağa da ve köylerde çalışmalar yaptıklarını belirtti. Abdürrehim Aydemir İlçe Kongresinden sonra İl Kongresinin ve Genel Merkezde büyük kurultayın yapıldığını sözlerine ekleyerek “ Biz seçilir seçilmez Aliağa da 1500 kişinin katıldığı büyük bir kaynaşma, birlik ve beraberlik yemeği organize ettik. Aliağa da MHP ye gönül veren tüm arkadaşlarımızı, dostlarımızı ve üyelerimizi bir araya getirerek bir faaliyet düzenledik.” Dedi.

“KÖYLERİMİZDE KÖY TEMSİLCİLERİMİZİ BELİRLEDİK”

İl Başkanlığı ile koordineli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Abdürrehim Aydemir “ İl Başkanlığımızın tespitleri doğrultusunda köylülerimiz ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin daha fazla olduğundan hareketle köylerimize ilgi gösterdik. İl Başkanlığımız gibi biz de köylülerimizin yanına gittik, onlarla ilgilendik ve köy yapılanmalarımızı yaptık. İmkanımız olduğu sürece hem yanlarında olmak hem de sıkıntılarını daha yakından görmeye çalışıyoruz. Çiftçimizin durumu ortada. Pamuk ekilmiyor, tütün ekilmiyor, köydeki gençlerimiz işsiz.  Sanayilerde asgari ücretle çalışıyorlar ama şimdilerde bunu da bulamıyorlar. Köylerimizde köy temsilcilerimizi belirledik ve belgeledik. Aliağa"nın merkez dahil bütün köylerinde köy sorumlularımız resmi olarak belgeli hale geldi.” Dedi

“MHP DE YENİ BİR HEYECAN VAR”

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdürrehim Aydemir İlçe Kongresinden sonra yeni bir heyecan ve yeni yüzler ile Aliağalıların karşısına çıktıklarını dile getirerek “ İlçe Kongresine girerken 3 aday vardı. Bir iki ay öncesinden diğer arkadaşlarımız çalışmalarını yapmıştı. Biz 3 gün kala adaylığımızı açıkladık. Diğer arkadaşlar listelerini hazırlamıştı biz de kalan diğer arkadaşlarımız ile bir liste hazırlayarak seçimlere gittik ve kazandık. Yeni yüzler ve yeni bir heyecan ile işe başladık. Bizim heyecanımız Aliağalı vatandaşlarımıza da bir heyecan getirdi.  Demokratik bir yarış yaptık ve kazandık. Aramızda kesinlikle hiçbir küskünlük ve darılma yok. MHP de teşkilatlar kalıcı, seçilen insanlar geçicidir. Bir program olduğunda hepimiz birlikte oluruz. Hepimiz kardeşiz ve MHP çatısı altında her şartta birleşebiliriz.” Diye konuştu.

“HEDEFİMİZ SAĞI BİRLEŞTİREREK ALİAĞA DA 1. PARTİ OLMAKTIR.”

MHP İlçe Başkanı Aydemir hedeflerinin Aliağa da 1. Parti olmak olduğunu belirterek “ Yürüdüğümüz yolda Aliağa da sağı birleştirerek 1. Parti olmayı hedefliyoruz. Halkımız gidişatı görüyor. Aliağa için ne faydalı ise onun yanında ne yanlışsa da onun karşısındayız. Belediye Başkanımıza da bunu söyledik. Doğrunun ve güzelin yanında olmaya devam edeceğiz. Güven çok önemli. Biz dürüst insanlar ile hizmet etmeye, hizmet üretmeye çalışıyoruz. Çalışmaların takipçisiyiz. Üzerimize düşen ne varsa iyi ve güzel olan her şey için yapmaya hazırız ve yapıyoruz da. MHP İlçe Başkanı olarak Abdürrehim Aydemir olarak ben üzerime düşenleri yapmaya çalışıyorum. Doğru bildiğim yolda ilkeli ve kararlı olmak adına yavaş yavaş ama emin adımlarla ilerliyorum. İlçe Başkanı olduktan sonra her kesimden ilgi ve alaka gördüm. Çeşitli siyasi partilerde olan arkadaşlarımızın, halkımızın ve partililerimizin ilgisi bizim doğru yolda olduğumuzun da bir göstergesi. Partiye uğramayan yıllarca gelmediğini söyleyen arkadaşlarımızı bu yemeklerde ve faaliyetlerimizde görmek bizi çok mutlu ediyor.” Dedi.

“GENEL SEÇİMLERİNDE DAHA İYİ OLACAĞIZ”

2010 yılında bir seçim beklendiğini sözlerine ekleyen Abdürrehim Aydemir “ Genel Başkanımız erken seçim öngörüyor ve hatta 13 Kasım tarihini telaffuz ediyor. Bu genel seçimde MHP daha başarılı olacaktır. Şu anda ki göstergeler iyi görünüyor ve hatta hesaplarımız ve planlarımız tutarsa tek başına iktidar olmanın da yolunun açılacağını düşünüyorum. MHP halkımızın beklentilerine çözüm bulacak projeler üreterek ve halkımızın yüksek menfaatlerini gözeterek hizmet etmiştir ve bundan sonra da hizmet edecektir. MHP camiası büyük bir camiadır. Tüm teşkilatlarımız her seçimde olduğu gibi yapılacak olan genel seçimde de çalışmalarını büyük bir gayret içerisinde yapacaktır. MHP olarak hem Aliağa da hem de Türkiye genelinde çok daha iyi konumlara gelmek ve halkımıza faydalı işler yapmak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

“AÇILIM VİCDANLARI YARALAMIŞTIR.”

Türkiye genelinde iktidarın yürütmeye çalıştığı açılım projesinin halkın vicdanını yaraladığını belirten MHP İlçe Başkanı Aydemir “ Açılım net değil. MHP olarak çizgilerimiz belli. Genel Başkanımızın tavrı belli. Açılımdan söz ediliyor. Başta Kürt açılımı olarak başladı sonra demokratik açılım denildi. Mahmurdan indireceğiz denilip de sonra davul zurna ile karşılanmaları halkımızın vicdanını gerçekten yaralamıştır. Evlat yetiştiriyorsunuz. 20 yıl büyüttüğünüz gözünüzden sakındığınız çocuklarınız şehit ediliyor. Bir hiç uğruna evlatlar toprağa veriliyor. Bölgede yaşayan bir çete daha sonra açılım adı altında terörü bitirme adına dağdan indiriliyor ve davul zurna ile karşılanıyor. Bu açılım denilen proje Ak Partiye de zarar vermiştir. MHP" nin çizgileri belli. Bayrağımız değişmez, dilimiz değişmez, Misak-ı Milli sınırlarımız değişmez. Gelsinler teslim olsunlar, suçları varsa çeksinler. Devletimizin politikaları var. Pişmanlık yasası var, çeşitli uygulamaları var, gelsinler ve teslim olsunlar.” Dedi.

“BELEDİYEYİ AHIM ŞAHIM PROJELER İLE KAZANMADILAR”

Aliağa Belediyesini kazanan CHP iktidarının seçimlerden önce elle tutulur gözle görülür projeler üreterek ve bunları gerçekleştirme sözü vererek gelmediğini dile getiren Abdürrehim Aydemir              “ Büyük iddialar ile gelmediler. Bir tek iddiaları vardı o da Belediyeyi kazanmaktı. Bunu gerçekleştirdiler. Bundan sonra ne olacak merak ediyoruz. Bir projeleri olmadığı için bunu neden yapmadınız deme şansımız şu an yok. Belediye de rutin çalışmalar devam ediyor. Çöpler toplanıyor, belediye içinde rutin hizmetler veriliyor. Sahil projesini yapmaya başladılar ama onu da Büyükşehir finanse ediyormuş. Geçmiş yönetim Allah razı olsun Aliağa da yolları, caddeleri ve alt yapını bir çok eksikliğini giderdi. Bizde bekliyoruz bakalım ne yapacaklar.” Dedi

“BAŞKAN HALKIN PARASINI ÇAR ÇUR ETTİRMEM DİYORDU; PEKİ DANIŞMANLAR NE İŞ YAPIYOR ?”

Aliağa Belediyesi"nde danışmanlık krizi yaşandığını ve danışmanların sayısının ve ne işe yaradığının sorgulandığını söyleyen Aydemir “ Belediye yasasının 14. Maddesine aykırı bir tutum var ortada. Ne iş yaparlar ne işe yararlar anlayamadık. Her kesin bir yoğurt yiyişi var ama ortada iş yok bir sürü danışman var. Her tarafta şantiyeler kurulsa iş yoğunluğu olsa hani belki diyeceğiz ama yok. İçlerinde birkaç değerli bürokrat var. Bizde kazansak o arkadaşlar ile çalışmayı isterdim açıkçası. Onların haricinde ben fazla görüyorum. Halkın üzerinde bir rahatsızlık var. Başkanın söylediği önemli bir söz vardı o da halkın parasını çar çur etmem, ettirmem diyordu ama bu kadar danışman ne iş yapıyor ve neden oradadır merak ediyoruz. Bu danışmanların Belediye ye bir maliyeti var. 5 yılda oluşan maliyete bakmak lazım. İzleyip göreceğiz. Toplu işten çıkarmaları doğru bulmuyoruz. Herkes tabi ki kendi ekibi ile çalışmak isteyebilir ama bu 2 kişi olur 5 kişi olur. 80 - 100 kişi çıkarırsanız bunu anlamak zor olur. Üstelik 15 kişi alıp 5 kişi çıkarırsanız burada yanlış yaparsınız. Yarın bir diğeri gelir aynısını yapar ve bu da olmaması gereken bir durumdur.” Diye konuştu.

“ ALİAĞA DA BİR TARAFTAN ALKOLLÜ İŞLETMELERİN ALANI GENİŞLETİLİYOR DİĞER TARAFTAN DA ALKOLİZME KARŞI PANEL DÜZENLENİYOR.”

Şubat Ayı Meclis Toplantısında gündeme gelerek oy çokluğu ile kabul edilen alkollü işletmelerin alanının genişletilmesi önerisi hakkında da açıklama yapan Abdürrehim Aydemir “ Böylesi bir karar Aliağa"ya ne kazandırır merak ediyorum. Aliağa da yeterince alkollü işletme var. Üstelik bir taraftan bu karar alınırken diğer taraftan da alkol ve madde bağımlılığına karşı panel düzenleniyor. Burada bir çelişki var. Mevcut yerler yetmiyor mu da dağa bayıra, sahile içkili yer açma ruhsatları onaylanıyor. İçkili yer Aliağa"ya hiçbir şey kazandırmaz. Yeni yerlere neden bu kadar gerek duyuldu anlamış değilim.” Dedi.

“ALİAĞA ÇOK ÖNEMLİ BİR KENT AMA HALA SORUNLARI VAR”

Aliağa"nın sanayi açısından çok önemli bir merkez olduğunu ve emek yoğunluğunun yaşandığı bir kent statüsünde bulunduğunu ifade eden MHP İlçe Başkanı Abdürrehim Aydemir “ Büyük sanayi kuruluşlarının bulunduğu ve yüksek miktarda paranın döndüğü bir kent Aliağa. Demir Çelik bölgesinde hala içme suyu sıkıntısı ve yol sorunu yaşanıyor. Yıllardır bu yol ihmal edildi, yapılmadı ve ışıklandırılmadı. Burada yaşanan kazaların haddi hesabı yok. Burasının acilen düzenlenmesi gerekiyor. Aliağa gibi sanayi ve iş kolunun yüksek olduğu bir yerde işsiz sayısının yüksek olması da gerçekten düşündürücü. Aliağa da krizde yaklaşık 6000 kişi işsiz kalmış Bu Aliağa"nın nüfusunun neredeyse onda biri. Aliağa da Yüzde 13 lere varan işsizlik oranı hiç de iyiye işaret değil. Dökümcüler Organize Sanayi Bölgesi"nin getirilmesi planlanıyor. Biz buna karşıyız. Bu kadar sanayi varken bir sanayinin daha gelmesi yanlış olur. Güzelhisar Aliağa"nın nefes alabildiği tek yer olarak görünüyor. ALOSBİ alt yapısı ve konumu itibari ile daha uygun oraya gelsinler o zaman” dedi.

 “HALKIMIZ MHP YE GÜVENSİN”

MHP politikalarının ülke insanına faydalı projeler ile geldiğini ve her zaman ülke menfaatlerini ön planda tuttuğunu sözlerine ekleyen İlçe Başkanı Aydemir “ Halkımız bize güvensin. MHP ye güvensin ve politikalarına güvensin istiyoruz. MHP her zaman halkın ve ülkenin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapmıştır. MHP işi ciddiye alan bir partidir ve bu genel seçimlerde de tek başına iktidarı hedeflemiştir. Kadrolarını buna göre düzenlemiş ve çalışmalarını da bu hedefe dayalı yapmaktadır. Seçimden seçime gelen partiler gibi değil seçim olmadığı zamanlarda da halkımızın yanına gidiyor ve onların sesine kulak veriyoruz.” Dedi

“ İNSANLARA FAYDALI OLMAYI ÇOK SEVİYORUM”

MHP İlçe Başkanı Abdürrehim Aydemir çevreye ve insana saygılı olduğunu ifade ederek “ Kişilik olarak sosyal bir kişilik olmaya çalışıyorum. En sevdiğim şey insanlara faydalı olabilmektir. Çevreme ve insanlara karşı duyarlı ve saygılıyım. Bir kişinin derdini çözmek, yarasına merhem olmak beni çok mutlu ediyor. Vatandaşlarımızın dertlerini çözmek onları dinlemek ve çözüm bulmaya çalışmaktan bıkmıyorum. Elimden geldiği kadar bu konuda çaba sarf ediyorum” dedi.

“ALİAĞA"YI AYAĞA KALDIRMAK İSTİYORUZ.”

MHP İl Yönetimi ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu ifade eden Aydemir şöyle konuştu; “ İl Başkanımızı göreve geldiğimizden bu yana geçen kısa süre içerisinde birkaç kez Aliağa da ağırladık. İl Başkanımızın da istediği gibi bizde Aliağa"yı ayağa kaldırmak istiyoruz. Aliağa artık layık olduğu büyüklüğü hissetmeli ve yaşamalı diyoruz. Aliağa da yaşayan insanlarımızı ve Aliağa"yı kalkındırmak için çalışmalarımızı ve projelerimizi hazırlıyoruz. MHP"nin Aliağa da başarılı olmasını ve daha iyi noktalara gelmesi için çaba sarf ediyoruz.  45 Bin seçmenin olduğu yerde MHP olarak aldığımız oy gerçek oyumuz değil bunu da değiştirmek ve on binler seviyesine getirerek kötü gidişe de bir son vermek istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz ve alt yapımız var.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894