• BIST 10055.98
  • Altın 2415.92
  • Dolar 32.207
  • Euro 34.779
  • İzmir 18 °C

Aliağa BDP Binası Açıldı

Aliağa BDP Binası Açıldı
ALİAĞA VİDEO HABER / BDP Aliağa ilçe örgütü açılış törenine TKP Aliağa ilçe başkanı Mehmet Bektaş, pir sultan abdal helvacı temsilcisi Şükrü barut, DTP eski belediye başkan adayı Mehmet Emin Eş, DTP Aliağa ilçe örgütü eski başkanları Abdülmenaf Özcan, H

 

BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİSİ ALİAĞA İLÇE ÖRGÜTÜ AÇILDI

 

BDP İL BAŞKANI AHMET DEMİRCİOĞLU, “DEVLETİN BİZE KAPATTIĞI MECLİS KAPILARINI  BARIŞ İÇİN DEMOKRASİ İÇİN KÜRT VE TÜRK HALKLARININ KARDEŞLİĞİ İÇİN SONUNA KADAR ZORLAYACAĞIZ.”

 

Barış ve demokrasi parti ilçe binası, il başkanı Ahmet Demircioğlu"nun katılımı ile  hükümet Caddesi"nde açıldı.

BDP Aliağa ilçe örgütü açılış törenine TKP Aliağa ilçe başkanı  Mehmet Bektaş,  pir sultan abdal helvacı temsilcisi Şükrü barut, DTP eski belediye başkan adayı Mehmet Emin Eş, DTP Aliağa ilçe örgütü eski başkanları Abdülmenaf Özcan, Hüseyin Özcan ve yönetim kurulu üyelerinin yanında çok sayıda partili katıldı.

BDP ilçe binası açılış töreni öncesi partili kadınlar halaylar çekti ve zılgıtlar eşliğinde halk oyunları oynadılar. Parti binasının açılış coşkusun hükümet caddesine taşıyan partililer cadde üzerinde halay çekmeye devam ettiler.

Halay sırasında trafik akışı Aliağa emniyet müdürlüğü trafik şube müdürlüğüne bağlı ekiplerce kesildi.

BDP İzmir  il başkanı Ahmet Demircioğlu, yaptığı konuşmada Kürt ve Türk halkını kardeşliğini savunan Aliağalı partililere açılış törenine katıldıkları için teşekkür etti.

Demircioğlu,” çok yoğun bir süreçten geçen ülkemizin özelde Kürt halkı üzerinde yoğunlaşan baskılar, DTP"nin kapatılması ve bir buçuk yıl önce örgütlenme çalışmalarını tamamladığımız barış ve demokrasi partisi örgütlenme çalışmaları bu günlerde biraz daha hız kazandı. Bizim üstümüze gelenlere karşı en iyi cevabımız demokratik mücadele zemininde bu yolu sonuna kadar kullanmaktır. İşte barış ve demokrasi partisi de bu amaç ile kurulan demokratik mücadeleyi önüne koyan barış için özgürlük ve demokrasiyi savunan bir anlayıştır.  Biz türkiyede yaşayan bütün halkların her inançtan halkların kardeş olduğunu düşünüyoruz. Devletin son zamanlarda DTP milletvekillerine ve yöneticilerine uyguladığı baskı politikaları bu kardeşliğin düşmanıdır. Kardeşliği isteyen halklardır. Kardeşliğin barışını bozmak isteyen ne yazık ki 85 yıldır demokratikleşememiş türkiye cumhuriyetidir.”dedi.

“Barışa uzanan eller kırılsın” sloganı ile ve alkışlarla sözleri kesilen il başkanı Demircioğlu sözlerine şöyle devam etti.

“yıllardır Barış elimiz boşta kaldı elimizi tutmadılar. Mecliste de elimiz sıkmadılar. Bizim bu hareketlere cevabımız küfrü ile olmayacaktır. Siyaset siyasetin dili ile konuşulur. Ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti"nde bir siyaset kültürü değil, daha çok mahalle kabadayılığı ve bir küfür kültürü egemendir. Biz bu algıyı sayın DTP milletvekilleri ile değiştirmeye çalıştık. Ama bugün geldiğimiz noktada bu algıyı değiştirmek isteyen bizleri ve Barış ve Demokrasi partisi yöneticilerini  başta genel başkanımız olmak üzere şu anda diyarbakırda oturma eyleminde bulunan diğer arkadaşlarımız baskı altında tutulmaktadır. Bu baskılar bizi yıldıramayacak. Onların bize açtıkları yol terör yoludur. Biz terörü lanetliyoruz.  Devletin bize kapattığı meclis kapılarını barış için demokrasi için Kürt ve Türk halklarını kardeşliği için sonuna kadar zorlayacağız. Öncelikle emekçi olan Kürt halkının kimliğinin tanınmasından yanayız. Bu bizim önceliğimiz değil ama onurlu  insan olmanın diliyle konuşabilmenin, kendi kültürü ile yaşayabilmenin bir gereğidir. Barış ve demokrasi partisinin şiarı, barış ve demokrasi adına bize kapatılan bu yolu açacağız. BDP Aliağa ilçe örgütünün yalnızca Kürt halkına değil, Aliağa"da yaşayan bütün türk halkına da barış, demokrasi ve özgürlük yolunda yoldaş olacağına inanıyorum.”

 

ULUÇ, “DTP"NİN KALDIĞI YERDEN DEMOKRASİ MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

BDP Aliağa ilçe başkanı Nihat Uluç İse açılışta yaptığı açıklamada AKP hükümetinin Kürt açılımından çark ettiğini söyledi.

Uluç,”son dönemde AKP Hükümetinin Kürt açılımı ile başlayıp, sonrasında çark edip adına demokratik açılım ve milli mutabakat adı altında sunulan oyalama politikaları Kürt sorununun barışçıl demokratik çözümü değil, tamamıyla Kürt halkının meşru demokratik haklarının tavsiyesi amaçlanmıştır. Bu süreç oyalamadır. Kürt halkını özgürlük sorunu ilkede ve dünyada terör sorunu olarak anlatılmaktadır.  Hükümetin son icraatı 12 eylül anayasasına sığınarak milyonlarca insanımızın oy verdiği  demokratik toplum partisini kapatmış, mecliste temsil yolunu tıkamıştır.  Bizler Barış ve demokrasi Partisi olarak DTP"nin kaldığı yerden demokrasi mücadelemize devam edeceğiz. Kürt Halkını idaresine saygı gösterilmesini bekliyoruz.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İzmir il yönetimi eşliğinde ilçe binası açılışına gelen BDP il başkanı Ahmet Demircioğlu,  parti binası açılış kurdelesini parti üyesi bir bayana törene katılan herkes adına demokrasi arayan Türk ve Kürt halkının özgürlüğü temennisi  ile kestirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894