• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 15 °C

Aliağa CHP Yemekte buluştu

Aliağa CHP Yemekte buluştu
ALİAĞA VİDEO HABER / Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü’nün düzenlediği ‘İktidara Yürüyüş, Birlik ve Dayanışma’ yemeği büyük coşkuya sahne oldu. Aynı gün çevre ilçelerde de düzenlenen gecelere rağmen Aliağa İlçe Örgütü’nün “İktidara yürüyüş” geces

CHP İKTİDAR KOŞUSUNA ALİAĞA"DAN BAŞLADI.

ALİAĞA VİDEO HABER / Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü"nün düzenlediği "İktidara Yürüyüş, Birlik ve Dayanışma" yemeği büyük coşkuya sahne oldu. Aynı gün çevre ilçelerde de düzenlenen gecelere rağmen Aliağa İlçe Örgütü"nün “İktidara yürüyüş” gecesine siyasetçi yağdı. Yaklaşık Bin kişinin katıldığı gecede CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran “AKP 8 yıldır ne adalet sağlayabildi, ne de kalkınmayı gerçekleştirebildi. Bundan sonraki süreçte artık kendi içimizde yaptığımız değişimi birlik ve beraberlikle içinde Türkiye"de yapacağız. Halkla bütünleşerek halka beraber halkın iktidarını yaratacağız. Seçim barajını düşürüp, parti içi ön seçim yapacağız” dedi. Bizim Ev Restoran"da yapılan gecede TSH Sanatçısı Banu Soner"in şarkılarıyla THM Sanatçısı Yolcu"nun türküleri ile eğlenen CHP"li gençler gece boyunca sahneden inmedi. Kemal Kılıçdaroğu şarkısı ile coşkunun zirve yaptığı gecede, patilerin yoğun tezahüratı sonunda Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak,  22. Dönem İzmir Milletvekili ve Eski Aliağa Belediye Başkanı Hakkı Ülkü sahnede gençlerin coşkusuna ortak oldu. 

İlçe Başkanı Oğuzhan “Kılçdaroğlu ile birlikte iktidara koşuyoruz”

Geceyi Nazım Hikmet"in “Bu Memleket Bizim” şiiriyle açan İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan  bu yıl düzenledikleri gecenin daha anlamalı olduğunu belirtti Oğuzhan  “ Sayın Kılıçdaroğlu"nun  genel başkanımız olmasıyla adeta ülkemizin üzerine yeni bir güneş doğdu. Yıllardır AKP iktidarı tarafından ezilen, sömürülen yurttaşlarımıza, ulusumuza partimiz Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yepyeni bir umut oldu. Her ne kadar gecemizin adı İktidara Yürüyüş yemeği olsa da,  iktidara yürümüyoruz, arık koşuyoruz” dedi.

İl Başkanı Bulgu; “Rehavete girmeyin,  çok çalışın, seçime hazır olun”

“Çok değerli çilekeş, cefakâr Aliağalı partili arkadaşlarım” diye hitap eden İl Başkanı Ekrem Bulgun, “Çevrede gördüğüm ilgi ve alaka gösteriyor ki CHP"nin önümüzde yapılacak ilk genel seçimde iktidar olacağıdır. İktidar yolu öyle düz bir yol değildir. İnişli çıkışlı bir yol. Hemen hedefe varan bir yolmuş gibi düşünmüyoruz ve rehavetine kapılmıyoruz. İktidarın yolu çalışmak, çalışmak, çalışmaktır” dedi. Örgütün yarın seçim olacakmış gibi hazır olmasını isteyen Bulgun, “Bu halkın AKP iktidarından kurtulması için CHP"nin bu seçimde mutlaka iktidar olması gerekir” dedi. Başbakanın son günlerde demogojiden başka bir şey konuşmadığını belirten Bulgun  “Memlekete hizmet gibi bir düşüncesi yok. Hiç bir şekilde ne çiftçinin, ne işçinin, ne ekmeklinin, ne de esnafın sorunlarıyla hiçbir şekilde alakaları kalmadı. Bunun için CHP"nin iktidarı artık şarttır. Bunun için örgütlerimiz çok iyi biliyorum ki seçimlere hazır. Lütfen rehavete kapılmayın. Benim il başkanı olarak isteğim budur” diyerek, tüm örgüte iktidar yürüyüşünde başarılar diledi.

Anadol; “ Her felaketten sonra CHP Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmuştur”

Aliağalı partililer tarafından en çok ilgi gören ve alkış alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol"da, “Aliağa aydın, birikimli ve çalışkan insanların bulunduğu bir örgüttür” dedi. İzmir"in 30 ilçesinde tek bayan ilçe başkanı Aliağa"da bulunduğunu ifade ederek, CHP Aliağa İlçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan"ı "30 ilçenin incisi" Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz"u da "Siyasetin duayeni olarak nitelendirdi. Anadol “ Dünyanın en eski partilerinden Cumhuriyet Halk Patisi büyük sarsıntılar, felaketler yaşamış 12 Eylül cuntası tarafından kapatılmış bir parti olmasına karşın her zaman sarsıntılardan felaketlerden Anka kuşu küllerinden yeniden doğmayı başarmıştır. Son olarak kurultay öncesi CHP bitti, battı diyenlere örgütümüz yurttaşlarımız en güzel cevabı vermiş bugün CHP herkesin umudu haline gelmiştir.”dedi.    

Susam “ Sadece partililerimiz değil sade vatandaş bile AKP"den kurtulmak için çalışıyor”

İzmir Milletvekili Mehmet Ali susam da yaptığı konuşmada; Partiye olan ilgiden CHP"nin artık Türkiye"de iktidar adayı olduğunu herkesin gördüğünü, bunun düzenlenen yemeğin adının "iktidara yürüyüş yemeği olmasından ve gösterilen ilgiden belli olduğunu belirterek “Halk AKP"den kurtulmak istiyor. Onun için sade vatandaş bile geceli gündüzlü çalışıyor” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Oran ““Barajı aşağı çekeceğiz, parti içi önseçim yapacağız.”

 “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu"nun sevgi ve saygılarını getirdim” diyerek konuşmasına başlayan Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Mayıs ayında partimize karşı, Cumhuriyete karşı, laik çağdaş hukuk devletine karşı çok büyük bir komplo yapıldı, oyun oynandı. Bu oyunun amacı; partimizin yükselişini engellemek, partimizin parçalanmasını sağlamak, belirsizliğe itmek ve partimizin dağılmasını sağlamaktı. Siz partilerimiz, üyelerimiz, delegelerimiz bu oyunu bozdunuz. Önceki genel başkanımızdan şimdiki genel başkanımıza, milletvekillerimiz tüm örgütümüz, sağduyulu davranarak partimizi bir ay gibi kısa sürede bu güne getirdiniz. Oyunu bozdunuz. Bundan dolayı tüm örgütümüzü kutluyorum. CHP örgütü ezber bozmuştur. Sorumluluklarımızın bilinciyle ezber bozmaya da devam edeceğiz” dedi.

“8 yıldır adaletsiz ülke Türkiye”

“İktidar olmak yetmez, bu sorumluklarımızın bilinciyle, Başbakanın, AKP"lilerin, AKP"nin yandaşlarının oyununu da bozacağız. Bozmakla yetinmeyip onlardan hesap soracağız.” diyen Genel Başkan Yardımcısı Oran “Aliağa"nın emeğin, üretimin, isin, aşın merkezi olduğunu biliyorum. Son 8 yıldır, buradaki iş ortamı, aş ortamı, kötü uygulamalar sonucu bozulduğunu hepimiz biliyoruz. Binlerce kişi işini, aşını kaybetti. Tabii işin aşın olmadığı yerde sosyal barışta olmuyor. 8 yıldır AKP ne adalet sağlayabildi, ne de kalkınmayı gerçekleştirebildi. Bundan sonraki süreçte artık kendi içimizde yaptığımız değişim, kendi içimizde yarattığımız birlik ve beraberlikle Türkiye"de bir umut olmakla, aynı değişimi Türkiye"nin geleceği ile ilgili, aydınlık yarınları ile ilgili iktidar yolunda zorunda ve sorumluluğundayız.”dedi.

“Daha çok ekmek, daha çok üretim, daha adil paylaşım, daha demokratik bir Türkiye”

 “Bizi iktidara getirecek olan halkımız, genel başkanından en sade üyesine kadar halka gitmek zorundayız. Halkla bütünleşmeliyiz. Halkla beraber halkın iktidarını yaratacağız.” diyen Oran “Halkın iktidarını yarattıktan sonra da ülkemizi gerçek bir kalkınmaya, refaha hep birlikte taşıyacağız. Halkın iktidarında daha çok iş, daha çok aş, daha çok barış, daha çok sosyal barış, daha çok ekmek, daha çok üretim, daha adil paylaşım, daha demokratik bir Türkiye umudunu koruyorum ve bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. İktidar olduktan sonra da önce kendi partimizde parti içi demokrasiyi, önce kendi çevremizde daha demokratik bir sistemi işleteceğimize inanıyorum. Barajı aşağılara çekeceğimize inanıyorum. Parti içi önseçimleri yapacağımıza inanıyorum. Daha demokratik bir tüzüğe sahip olacağımıza inanıyorum. Ama bu da yetmeyecek esas yapmamız gereken, esas devrimiz Türkiye"de siyaseti yeniden yapılandırmamız olacak. Türk siyasetinde siyasi partiler yasasını ve seçim yasasını değiştirmek olacak. Türkiye"yi Ulu önderin işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine taşımak olacak.” Dedi

CHP Aliağa"nın İktidara yürüyüş gecesine katılanlar;
Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, Parti Meclis Üyeleri Rıfat Nalbantoğlu ve Mehmet Süne, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Murat Öncel, İl Başkanı Ekrem Bulgun, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Eren, Münir Nurettin Bayrav,   Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İl Genel Meclisi Gurup Başkan Vekili Hüseyin Mumvuoğlu, 22. Dönem milletvekili ve Eski Aliağa Belediye, Başkanı Hakkı Ülkü, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, Aliağa İl Genel Meclis Üyeleri Nesrin Beykoz, Özer Örnek ve Tarık Uslu,   Bergama İlçe Başkanı İdris Yavuzyılmaz Bergama İl Genel Meclis Üyeleri Süleyman Gedik, Ahmet Baki Yetim, Kınık İl Genel Meclis Üyesi Ramazan Canlı, Foça İlçe Başkanı Şener Erol,  Foça İl Genel Meclis Üyeleri Vedat Aksoy, Yusuf Çemrek ve Ekrem Tıkansak, Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Dikili İlçe Başkanı Veli Karaman, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçıl, İzmir İl Genel Meclis Üyeleri Çetin Altındağ, Barış Güldoğan, Doğan Albayrak, Ali Demirel, Şakran Belde Başkanı Murat Yaman,  Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erdinç Şen, Aliağaspor Kulübü Başkanı Metin Timurhan, birçok sivil toplum örgütü başkanı temsilcisi, köy ve mahalle muhtarları ve çok sayıda partililer katıldı.  Ayrıca geceye milletvekilleri; Oğuz Oyan, Selçuk Ayhan, Bülent Baratalı, Canan Arıtman, Abdürrezak Erten ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan,   Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak telgraf gönderdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894