• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 15 °C

Aliağa CHP'den Seçmene Uyarı

Aliağa CHP'den Seçmene Uyarı
ALİAĞA HABER / ALFA TİVİ / GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin önemine işaret ederek vatandaşların seçmen listelerinde isimlerinin olup olmadığını kontrol etme

CHP ALİAĞA İLÇE ÖRGÜTÜ UYARIYOR; SEÇMEN LİSTELERİNİ MUTLAKA  KONTROL EDİN

ALİAĞA HABER / ALFA TİVİ / GÜNAYDIN EGE GAZETESİ Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan 12 Haziran"da yapılacak olan genel seçimlerin önemine işaret ederek vatandaşların seçmen listelerinde isimlerinin olup olmadığını kontrol etmesini istedi. 

31 Mart"ta seçmen listeleri askıdan iniyor
31 Mart itibariyle listelerde adı olmayan yurttaşların oy kullanamayacağını belirten Oğuzhan; “Muhtarlık seçmen listelerinde adı olmayan ve 31 Mart tarihine kadar itirazda bulunmayan yurttaşlarımız en temel hakkı olan oy kullanmaktan mahrum kalabilir. Yurttaşlarımız oy kullanmak için sandık başına gittiğinde sürprizle karşılaşılmaması için muhtarlıklardaki seçmen listelerini mutlaka kontrol etmeli.” dedi.
Bilgilerinizi www.chp.org.tr/hanesorgula.aspx adresinden sorgulayın
Önceki seçimlerde listelerde ismi bulunmadığı için milyonlarca yurttaşın oy kullanamadığına dikkat çeken Oğuzhan; “ Seçim süreçlerinde askı listelerinin kontrolü hayati önem taşımaktadır. Çünkü önceki seçimlerde milyonlarca vatandaşımız listelerde adı olmadığı için oy kullanamamıştır. Ayrıca daha önceki seçimlerde vatandaşlarımızın yanlışlıkların ve eksikliklerin muhtarlıklara asılan listeler yoluyla kontrol edilmesinin zor olduğu şikâyetleri üzerine genel merkezimiz ilk defa internet üzerinden seçmen bilgilerini kontrol edip sorgulayabileceği sitem geliştirmiştir. Yurttaşlarımız  www.chp.org.tr/hanesorgula.aspx adresi üzerinden seçmen listesinde kayıtlı ise nerede oy kullanacağını görebilmektedir. İsimleri bulunmayan yurttaşlarımız oy kullanamayacağı için isimlerini 31 Mart tarihine kadar ilçe seçim kuruluna yazdırmaları gerekmektedir.” dedi. 

12 Haziran 1993 tarihinde ve daha önce doğan her yurttaş oy kullanabilir
24. Dönem milletvekilliği genel seçimleri için 12 Haziran 1993 tarihinde ve daha önce doğan her yurttaşın oy kullanabileceğini belirten İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan;  “Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, 12 Haziran 1993 tarihinde ve daha önce doğanlar, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacı ile listenin askıya çıkarıldığı muhtarlık bölgesine gelenler, öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık yahut eksiklik bulunanlar, nüfus olay bilgisi değişenler, askerlikten terhis olup da, askı listesinde kaydı bulunmayanlar oy kullanabilmek için 31 Mart tarihine kadar ilçe seçim kuruluna başvurmaları  gerekmektedir.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894