• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 19 °C

Aliağa Oy Verdiğine Pişman

Aliağa Oy Verdiğine Pişman
Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş Aliağa da halkın iktidar değişiminden pişmanlık duyduğunu gözlemlediğini söyledi. Kazım Ulaş yerel iktidarın halk üzerinde hayal kırıklığı yarattığına dikkat çekerek pişmanlık duyan insanların azımsanmayacak boyutta

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI KAZIM ULAŞ “ HALKIMIZ YEREL YÖNETİMDEN PİŞMAN ”

ALİAĞA HABER / ÖZEL /Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş Aliağa da halkın iktidar değişiminden pişmanlık duyduğunu gözlemlediğini söyledi. Kazım Ulaş yerel iktidarın halk üzerinde hayal kırıklığı yarattığına dikkat çekerek pişmanlık duyan insanların azımsanmayacak boyutta olduğunu dile getirdi. Aliağa da yaşanan gelişmelerin halkın beklentilerinden uzak olduğunu söyleyen Kazım Ulaş Aliağa İlçe Teşkilatı olarak 2011 seçimlerini çok önemsediklerini belirtti. Teşkilat olarak çalışmalara hız verdiklerini dile getiren Kazım Ulaş Aliağa da bütün seçmenle ve halk ile bir bir görüşmeler yaparak ziyaretler gerçekleştireceklerini ifade etti. Kazım Ulaş Türkiye de Ak Parti İktidarının tüm toplum kesimlerini kucaklayan ve toplumsal barışı ve kalkınmayı hedefleyen projelerini halka anlatmanın ve toplumsal barışın önemine değinerek İlçe Teşkilatı olarak üye çalışmalarının da tüm hızı ile devam ettiğini sözlerine ekledi.

KAZIM ULAŞ “ ALİAĞA HALKI İLE BULUŞUYORUZ.”

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş 2011 seçimleri öncesinde parti içi çalışmalara büyük hız verdiklerini söyleyerek “ 2010 yılında ilk olarak üyelerimizden başlamak üzere tüm halkımız ile bire bir temas kurmak istiyoruz. Üyelerimiz belli. Yaklaşık 3600 üyemiz var. Parti yönetimimiz ve İl Genel ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile birlikte bu çalışmayı yapacağız. Halkımızı dinleyeceğiz, sorunları varsa çözüm bulmaya çalışacağız. Halkımız ile buluşmamızın ardından tüm seçmenlerimiz ile buluşacağız. 7-8 ay gibi bir süre içerisinde Aliağa Merkez ve köyler ile beldeler dahil bu ziyaretleri bitirmeyi planlıyoruz. Halkımız hükümetimizin icraatları ile ilgili sorular sorabilir, sorunlarını anlatabilir, yerel sorunları dile getirebilir. Bütün vatandaşlarımızı tek tek dinleyeceğiz.” Dedi

KAZIM ULAŞ “ 2011 SEÇİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ.”

2011 yılında yapılacak genel seçimlerini çok önemsediklerini ifade eden Ulaş “ 2011 yılında yapılacak olan seçim gerçekten önemli. Ya halkın ve milletin iradesi devam edecek ya da bu demokrasi dışı hukuk dışı yapılanmalar tekrar Türkiye ye hakim olacak. Biz milli iradenin hakim olacağı kanaatindeyiz. Ak Partinin tekrar 2011 seçimlerinde yine büyük bir çoğunluk ile iktidara gelip gerek demokratikleşmede olsun, gerek ekonomide olsun ve gerekse dış politikada olsun yarım kalan projeleri hayata geçirip insanlarımızı tıpkı ileri seviyedeki Avrupa ülkeleri ile aynı seviyeye çıkaracaktır. Hedefimiz bu olacak.” Dedi.

ULAŞ “ ALİAĞA DA OYUMUZU HEP ARTIRDIK”

2002-2004- 2007 ve 2009 seçimlerinde Aliağa da Ak Partinin Aliağa da hep oyunu artırdığına dikkat çeken Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş “ Öncelikli hedefimiz yakaladığımız oy oranını korumak ve halkımızın beklentileri dahilinde işler yapmak. Oyumuzu artırmak için de tabi ki çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2009 yılında Aliağa da seçimi kaybettik ama oyumuzu yine artırdık. Bu İzmir içinde geçerli. 2009 haricinde oyumuzu İzmir de hep artırdık. Türkiye genelinde durum zaten belli. Bazı anketler açıklanıyor ama partimizde anketler yaptırıyor. Türkiye genelindeki durumumuz açıklanmıyor ama gayet iyi olduğunu biliyoruz. 2011 seçimlerinde yine bu oy oranına yakın bir oy ile Türkiye de yeniden tek başına iktidar olacağız.” Diye konuştu  

KAZIM ULAŞ “ ÜYE SAYIMIZDA AZALMA DEĞİL ARTIŞ VAR”

İlçe Başkanı Kazım Ulaş 2009 seçimlerinden sonra üye sayısında azalma yerine artış olduğunu dile getiren Kazım Ulaş “ Biz özel olarak bir üye çalışması yapmadık. Üye sayımızda azalma değil artış var. İstifa olmadı mı tabi ki oldu ama 2 kişi istifa ediyorsa üç kişi üye oluyor. Vatandaşımız geliyor ve kendiliğinden üye olmak istiyor. Sivil Toplum ziyaretlerimiz, esnaf ziyaretleri ve üyelerimizi, eski yönetimlerimizi ziyaretlerimiz etkili oluyor tabi. Yeni yüzler partimize katılmaya devam ediyor.” Dedi.

KAZIM ULAŞ “ HALKIMIZ YEREL YÖNETİMDEN MEMNUN DEĞİL”

 Üye sayısında yaşanan artış ve üye profilinde yaşanan değişimin Aliağa da yerel yönetimden duyulan hayal kırıklığının da etkili olduğunu söyleyen Kazım Ulaş “ Halkımız yerel yönetimden umduğunu bulamamıştır. Beklentiler pişmanlığa dönüşmüştür. Seçimlerde bizi sadece Belediye seçimlerinde destekleyen ve siyasi görüşü farklı olan insanlar daha sonra partimize gelip üye oldular. Biz artık Ak Partiliyiz dediler. Bunun en büyük sebebi yerel yönetimin halkın beklentilerinden uzak olmasıdır. Bu vatandaşlarımız yerel yönetimin hiçbir şey yapamayacağına kanaat getirmişler ve bunu dile getiriyorlar. En çok konuştukları ve şikayet ettikleri konu ise daha 10 ay geçmesine rağmen hala kulaklarını tıkamaya devem eden yönetimin Danışman inadıdır. 15-20 diyen var. Aliağa da bu kadar genç ve işsiz insan varken neden diyorlar. Bu insanları ben samimi buluyorum çünkü bana gelip bu şikayetleri yapmalarının altında bir beklenti yok. Seçimler geçmiş iktidar değiliz neden gelip bana bunları anlatsınlar. Halkımız gerçekten umduğunu bulamamış ve bulamayacağına da inanmış durumda.” Şeklinde konuştu.

“İL BAŞKANLIĞI İLE TAM BİR UYUM İÇİNDEYİZ”

2009 yerel seçimlerinden sonra İlçelerde bazı İlçe Başkanlarının İl Başkanlığından bazı taleplerinin olduğunu ifade eden Kazım Ulaş “ Bazı İlçe Başkanlarımız bazı partililerin seçimlerde, Belediye Başkan Adaylığı, İl Genel Meclis Adaylığı, Belediye Meclis Üyeliği Adaylığı için istifa ettiğini belirterek seçilemeyen ve dışarıda kalan partililerin tekrar parti içine dahil edilmesi için fırsat verilmesi talebinde bulundular. İl Başkanımız da genel merkez ile görüşerek onay verdi. Açılım yapmakta ve toplantı ve çalışma yapmakta zorluk yaşayan 18 İlçe Başkanı istifa etti. 18 İlçe Başkanının 10 tanesi tekrar başkan oldu 8 tanesi ise değişti. Selçuk, Çeşme ve Çiğli olmak üzere 3 İlçe Başkanı da bayan oldu. Aliağa da ise bir sıkıntı yoktu. İl Başkanlığı ile hiçbir sıkıntımız da yok. İl Başkanlığına rağmen İlçe Başkanlığı yapılmaz. Genel Merkeze rağmen de İl Başkanlığı yapılamaz. Benden dolayı bir rahatsızlık duysaydım ben de istifa ederdim. Biz bir ekibiz ve şahsi menfaatlerimizi halkımızın beklenti ve isteklerinin üstünde tutamayız.” Dedi.

“ALİAĞA"NIN YARARINA NE VARSA DESTEĞİMİZ TAMDIR”

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş 2009 seçimlerinden sonra muhalefet noktasına düştüklerini sözlerine ekleyerek “ Biz seçimlerden hemen sonra yapıcı ve tutarlı bir muhalefet yapacağımızı söylemiştik. Geçen süre içerisinde de bunu yapmaya çalıştık. Aliağa halkının yararına olan her işte belediyenin yanında olacağız. Olumsuz her işin de karşısında olacağız mesela danışman konusunun peşini bırakmayacağız. Hükümetimizin Aliağa ile ilgili projelerinde de sonuna kadar bu projelerin takipçisi olduk ve olacağız. Aliağa halkına bu konularda söz veriyoruz. Parti binamız açık. Vatandaşlarımız ister sıkıntıları olsun ister ziyaret için olsun gelsinler çayımızı içsinler.” Diye konuştu.   

“MİLLİ BİRLİK PROJESİ TOPLUMSAL BARIŞI HEDEFLER VE ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜNDEN ASLA TAVİZ VERMEZ”

Milli Birlik ve Beraberlik adlı toplumsal proje konusunda da görüşlerini dile getiren İlçe Başkanı Kazım Ulaş şöyle konuştu; “ Bu proje 2001 yılında partimiz kurulurken Doğu ve  Güneydoğuda ki çözümler konusunda ne söylenmiş ise bugün yapılanlarda odur. Burada bir kere 25 senedir süren terörü bitirmek istiyoruz.  Silahların susmanı istiyoruz. Silahlı mücadele ile bir yere varılamayacağı ortada. Terör olduğu müddetçe silahla mücadele tabiî ki olacak ama bunu yanı sıra gerek sosyal gerek ekonomik gerekse insan hakları ve demokrasi alanında girişimlerimiz sürecek. Diğer yapmak istediğimiz şey ise barış kardeşlik ve huzur anlamında hem devlet yatırımlarını hem de özel sektör yatırımlarının o bölgeye de kaydırılarak bölge insanının gelişme ve kalkınmasını sağlamak olacaktır. Batıda ne varsa doğuda da o olmalı ki toplumsal barış ve paylaşım olsun. Yıllardır sürdürülen yanlış politikalar neticesi kangren haline gelmiş bu sorunlar aynı zamanda köyden kente göçü ve diğer sorunları da halletmeye yönelik adımlardır. Olmaz ise olmazlar tabi ki vardır. Anayasamızın değiştirilemez üç maddesi olan dilimizin Türkçe olduğu, Bayrağımızın Al Bayrak olduğu ve Vatanın bölünmez bir bütün olduğu gerçeği asla taviz vermeyeceğimiz konulardır. Bunlar olmazsa olmazlardır. Bir taraftan bu proje hayata geçirilecek ve toplumsal barış adımları atılacak diğer taraftan da bu gerçeklerin ışığı altında ilerlenecektir.”

“BELEDİYENİN TUTARLI PROJELERİ YOK”

Aliağa Belediyesi"nin geçen 10 aylık süre içerisinde imar konuları ve adama göre kadro belirlemeden başka dişe dokunur icraatlarının olmadığını ifade eden Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş konuşmasına şöyle devam etti, “ Belediye de artık süre geçmiştir. Alışma süreci bitmiştir. Gelecek yıllara proje üretmeleri gerekiyor. Aliağa Belediyesi artık dişe dokunur icraatlara imza atmalıdır. İZSU" ya bağlı belki ama artık hemen hemen her gün su patlakları şikayetleri duyuyoruz. Üstelik bunlara hemen müdahale de edemiyorlar. Günlerce sular boşa akıyor. Aliağa"nın sokaklarının İstiklal Caddesi"nde olduğu gibi alt yapı sorunlarının halledilmesi gerekiyor. Büyükşehir yapacak belki ama o da babasının hayrına yapmayacak. Aliağa dan aldığı paraları Aliağa"ya harcayacak. Belediye bu konularda öncü olmalı. Biz iktidarken bir çok çalışmayı Büyükşehir"e rağmen yapıyorduk. Şimdi Büyükşehir arkalarında bu gücü kullansınlar. Aliağa da otopark sorunu had safhada. Bu konuda Büyükşehir"in hizmet alanı içerisinde. İstiklal Caddesinde, Fevzipaşa Caddesinde sorun had safhada. Yeni bir Belediye binasına, Düğün Salonuna ve Kültür Merkezine, Sinemaya ihtiyacı var. Bizim seçim beyannamemizde vardı ve seçilseydik yapardık. Bu güne kadar bu konularda tutarlı bir proje göremedik ve göreceğimizi de sanmıyorum. Böyle bir ufukları yok. Bne bunların ihtiyaç olduğunu görüyor ve onlara öneriyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894