• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 21 °C

Aliağa Siyasetinde KAR Beklentisi

Aliağa Siyasetinde KAR Beklentisi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ulusal ve yerel basın temsilcileri ve çalışanlarıyla bir araya geldi. Basın emekçileriyle Deniz Restoran’da sabah kahvaltısında bir araya gelen Aliağa B

ÖMER TURGUT OĞUZ “BENİM ÖYLE BİR NİYETİM YOK. BANA KALIRSA YÜZDE BİN ADAY DEĞİLİM. AMA KAR YAĞAR, DOLU YAĞAR HAVALAR KÖTÜ GİDER NE OLUR BİLEMEM.”

2013 YILINDA ALİAĞA’YA ÜÇ BÜYÜK PROJE 

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ’DAN ALİAĞA’YA MÜJDE.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ulusal ve yerel basın temsilcileri ve çalışanlarıyla bir araya geldi. Basın emekçileriyle Deniz Restoran’da sabah kahvaltısında bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Başkan Oğuz 2013 yılında yapılacak önemli projelerin müjdesini verdi.

2013’DE ALİAĞA’YA DÜĞÜN SALONU, KÜLTÜR MERKEZİ, SPOR SALONU  

Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren ve belediye bürokratlarının da katıldığı toplantıda  Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; 2013 yılı içinde Aliağa için 3 önemli yatırımın müjdesini verdi. Başkan Oğuz Yeni Mahalleye Düğün Salonu ve Spor Salonu, Kültür Mahallesine de Kültür Merkezi yapılacağını açıkladı.   Başkan Oğuz; “Sahildeki çok amaçlı kompleksimizin inşaatı devam ediyor. Çarşamba pazarı karşısında yeni düğün salonuna başlıyoruz. Yeni Mahalle’de yer alan Anadolu Lisesi yanına kapalı spor salonu, bu yıl başlanıp bitirilecek. Çamlık yolunun sağ kısmında yerimiz vardı. Orasını büyükşehire verdik. Kültür merkezi inşa edilecek. 2013 yılında Büyükşehir Belediyesi Çaltılıdere’deki 200 dönümlük alana hizmet birimlerini taşıyacak. Büyükşehirin tüm hizmet birimleri burada da olacak. Aliağa, Bergama, Menemen, Foça, Dikili ve Kınık olmak üzere 6 ilçeye buradan hizmetler ulaştırılacak. Bunun da büyükşehirin Aliağa’ya verdiği ve vereceği hizmetleri daha da kolaylaştıracağını düşünüyorum.” Dedi. 

ŞU ŞEBEKESİNİN DEĞİŞİMİNİN ARDINDAN YOLLARIN YAPIMI  

Bugüne kadar yapılan yollara ilgili bilgi veren Başkan Oğuz kent merkezinde bozuk olan yoların yapımı için içme suyu şebekesinin tamamlanmasını beklediklerini belirtti. Göreve geldiği günden bugüne kadar Büyükşehir belediyesi ile birlikte 81 bin 300 metrekare sıcak asfalt, 308 bin 700 metrekare satıh kaplama, 320 bin 740 metrekare stabilize yol ve küçük sanayi sitesi için 51 bin metrekare beton yol yapıldığını belirten Başkan Oğuz; “Bildiğiniz gibi tüm şehrin içme suyu şebekesi değişiyor. Bu işin koordinasyonunu sağlıyoruz. Tesisat değişimi yapılacak, testler bitecek tüm mahalle tamamlanacak. Ondan sonra bir başka mahalleye geçilecek. Şu anda Siteler Mahallesi’nde çalışma devam ediyor. Bittikten sonra hemen yollar yapılacak. Gelişigüzel bir çalışma yapılamasına izin vermeyeceğiz. Siteler Mahallesi’nden sonra kent merkezine geçeceğiz. Buralarda bozuk yolarımız var. Şu şebekesinin değişimini bekliyoruz. Biter bitmez yolları hemen yapacağız.”dedi.

REKLAM BELEDİYECİLİĞİ YAPMADIK

Kahvaltı sonrası gazetecilerle keyifli bir sohbet gerçekleştiren Başkan Oğuz; gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı. Yapılan birçok hizmetin tam olarak duyurulmama yönündeki bir soruya Başkan Oğuz; “Ben kendi cebimden okul yaptım. Onun bile açılışını yapmadım.  Ama emin olun kentimiz için daha iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Bu biraz da benim doğamda olan bir durum. Reklamı çok seven birisi değilim.  Ama ben her zaman herkesin belediye başkanı oldum. Hiç kimseye siyasi bir tavır almadım, siyasi davranmadım. Hepimiz burada yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz. Bugün nasıl sokakta geziyorsam, herkesi ziyaret ediyorsam yarın da aynısı yapacağım.” dedi.  Bugüne kadar parayla pulla işinin olmadığını bundan sonra da olmayacağını belirten Başkan Oğuz; “Tapu kayıtları orada, mal beyanım ortada, ilçe başkanlığından bugüne 1 milyonum eksilmiş. O günden bu güne 2 dükkân 6 daire sattım. Ne yaptıysam cebimden yaptım. Haberim bile yoktu. Geçenlerde yolda bir vatandaş söyledi. Serveti en çok artan belediye başkanları arasında sonuncu olmuşum. Çünkü artma olmadı azalma oldu.” dedi. 

ŞAKRAN’A YÖNELİK ÇALIŞMALAR      

Toplantının bir kısmına Yeni Şakran Belediye Başkanı Etem Yorulmaz da katılırken Başkan Oğuz; “İlerleyen günlerde Etem Bey ve Büyükşehir Belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu ile birlikte bir araya gelerek Şakran ve dört köy ile ilgili neler yapabiliriz, görüşeceğiz. Diğer köylerimizle ilgili bir hayli çalışma yaptık. Şakran’la ilgili de çalışmayı sadece şimdi değil bundan önce de yapıyorduk. Etem bey’le görüşerek Şakran’la ilgili çalışmalar yürütüyorduk.” dedi. Çalışan gazeteciler gününü kutlayan ve gazetecilere Şakran zeytinyağı ile yeşil zeytin hediye eden Başkan Yorulmaz da Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un her zaman yanlarında olduğunu belirterek; “Şimdi yasa çıktı ama başkamızla zaten hep birlikteydik. Bize hiçbir zaman yok demedi.” Dedi. Başkan Oğuz da günün anısına basın mensuplarına çeşitli hediyeler verirken belediye başkanlığına bir daha aday olup olmayacağı yönündeki bir soruya da; “Benim öyle bir niyetim yok. Bana kalırsa yüzde bin aday değilim. Ama kar yağar, dolu yağar havalar kötü gider ne olur bilemem.” Dedi. 

  • Yorumlar 15
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894