• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 20 °C

Aliağa'da Bir Yıl Boşa Geçti

Aliağa'da Bir Yıl Boşa Geçti
ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Ak Parti İlçe Teşkilatı yerel iktidarın bir yılını değerlendirdi. İktidarın bir yıl içerisinde yaptığını söylediği çalışmaların Ak Parti iktidarında yapılanlardan ibaret olduğunu dile getiren İlçe Başkanı Ka



 

 

AK PARTİ, ALİAĞA DA İKTİDARIN BİR YILINI DEĞERLENDİRDİ

 

KAZIM ULAŞ “BİR YIL BOŞA GEÇTİ”

 

ALİAĞA VİDEO HABER / İzmir"in Aliağa İlçesi"nde Ak Parti İlçe Teşkilatı yerel iktidarın bir yılını değerlendirdi. İktidarın bir yıl içerisinde yaptığını söylediği çalışmaların Ak Parti iktidarında yapılanlardan ibaret olduğunu dile getiren İlçe Başkanı Kazım Ulaş “ CHP" li Belediyenin bir yıllık icraatlarını içeren faaliyet raporunda anlattıkları geçmiş Ak Parti iktidarında yapılanlardan ibarettir ve içi boş bir faaliyet raporudur” dedi. Başkan Kazım Ulaş Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ilçe binasında yaptığı toplantıda 29 Mart yerel seçimlerinden bu yana geçen süre içerisinde yerel iktidarın, danışmanlar ve işçi çıkarmalar ile gündemde olduğunu ifade ederek “Aliağa da halkın beklentilerini karşılamaktan uzak bir yönetim gördük. Halkımız bu yönetimden memnun değil. Konuştuğumuz, görüştüğümüz herkes biz daha ağzımızı açmadan şikâyetlerini dile getiriyorlar. Vatandaşlarımız hiç memnun değiller” diye konuştu.

 

 

BİZİM YAPTIKLARIMIZI ANLATIYORLAR

 

Aliağa da CHP iktidarının bir yıl içerisinde yaptığı hizmetlerin kendilerine ait olduğunu belirten Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş “Kadın sığınma, belediye çocuk kreşi, muhtarlık binaları, Pazar yerleri, TOKİ" den Belediyeye devredilen konutun öğrenci yurduna çevrilmesi, Pazar yerinde bulunan dükkânın sosyal market yapılması gibi icraatlar ve bu binaların tamamı bizim dönemimizde yapılmıştır, yeni belediyede bu binalara değişik tabelalar asarak hizmet yaptığını söylemektedir. Faaliyet raporunun 52 . Sayfasında bizim dönemimizde yapılıp halkın hizmetine açılan Pazar yerlerinin kendileri tarafından bitirildiği yazılmaktadır. Fen İşleri Müdürlüğünce tadilat tamirat, bakım onarım, muhtelif iş ve sokaklar için 14,223,871 TL harcanmış bunun da belediye bütçesinin % 46 sını teşkil ettiği belirtilmiş. Halbuki bizim dönemimizde yani 2008 yılında Aliağa İstiklal ve Hükümet Caddeleri  ve bu caddelere bağlı yollar ile alt ve üst yapıları tüm cadde ve sokaklar iki adet modern Pazar yerleri dahil yatırma harcanan para 24,350,000 TL dir. Aradaki farkı halkımızın takdirine sunuyoruz. Faaliyet raporunun 52-55 sayfalarındaki yazdıkları hizmetlerinin yaklaşık 100 maddeyi kapsadığı bunların içerisinde elle tutulur gözle görülür bir hizmetin olmadığı, çoğunun tamirat tadilat işeri olduğu gözükmektedir öyle ki  araçlar için birkaç caddeye konulan hız kesici tümsekler bile faaliyet raporunda geniş yer bulmuştur. 2009 yılı faaliyet raporları yapılan bir icraat olmamasından dolayı olacak ki sadece görüş ve temennilerden ibarettir. İcraat olarak yazdıklarınızda bizim dönemimizde yapılan işlerden ibarettir.” dedi.

 

DANIŞMANLAR 1 YILA DAMGASINI VURDU

 

Kazım Ulaş Aliağa Belediyesi"nde en önemli icraatın danışman yapılanması olduğunu sözlerine ekleyerek “Ak parti döneminde en çok eleştirilen konu danışmandı ve bunlar sadece 2 adetti. Üstelik bunlar belediyenin kadrolu işçileriydi. Yeni yönetim bu sayıyı 17 ye çıkarmıştır ve bunların hepsi de taşeron müteahhit işçileri olarak maaş almaktadır. Bu danışman kadrosunun belediyeye aylık maliyeti 60 Bin TL civarındadır ki sürekli hizmet üretememesinin nedenini para olmamasına bağlayan belediye yönetiminin bu parayı danışman kadrosuna aktarması da ayrıca çok manidardır. Ayrıca işçilerin taşeronda çalışmalarına karşı olduğunu seçim öncesi her konuşmasında beyan eden Başkan yine taşeron firmalarda işçi çalıştırmaya devam etmektedir. Taşeron işçilerinin kadroya geçirilip sendikalı yapılacağının söylendiği çok çabuk unutulmuştur. Sendika yetkililerinin sesi ise maalesef hiç çıkmamaktadır” şeklinde konuştu.

 

EMLAK VERGİLERİ ARTIRILDI, MARKETLER ÇOĞALDI, SAHİL BANDINI İSE BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR

 

Kazım Ulaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Emlak vergileri belediyece kurulan komisyon tarafından %300 %500 gibi fahiş miktarlarda artırılmıştır. Belediye başkanı verdiği bir beyanatta barış senlikleri 5 yıl aradan sonra tekrar yapılmaya başladı diyor. Halbuki geçmiş yıllardan bu yana devam eden şenlikler bizim dönemimizde daha kapsamlı ve daha dolu dolu yapılmıştır. Buda zaten şenliklere halkımızın gösterdiği yoğun ilgiden anlaşılmaktadır. Bu bir yıl içerisinde her zaman öğünerek anlattıkları Sahil Bandı Projesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Proje de çalışan işçilerde hükümetimizin toplum yararına çalışma projesi kapsamında ücretleri hükümet tarafından karşılanmak üzere temin edilmektedir. Son bir yılda ilçemize açılan büyük marketlerin sayısı hızla artmakta olup buda yetmezmiş gibi sosyete pazarının ilçemize kurulacağı söylenmektedir.”

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÖREVİNİ YAPMIYOR

 

Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş İzmir Büyükşehir Belediyesinin de Aliağa ile ilgili olarak görevini yapmadığını ifade ederek “İlçemiz halkından aldığı paylara rağmen Büyükşehir Belediyesinden yeterli hizmet gelmiyor. İlçemizde bulunan tüm derelerin ıslah edilmesi can ve mal kaybının önlenmesi için Büyükşehir belediyesine dönemin başkanı Tansu Kaya tarafından 25.12.2006 tarih ve 5169 sayılı yazılarıyla bu işlerin acil yapılmasını talep ettiği halde Büyükşehir bu işleri yapmamıştır. Bahar aylarında yağan yağmurlarda birçok evi su basmış, yollara zarar vermiş ve mal kaybına neden olmuştur. Otopark sorunu Helen çözülmemiştir. Çürümüş olan su şebeke borularının sık sık patlaması sorun olmaya devam etmektedir. Metropole bağlı olmamıza rağmen devam eden ulaşım sorunumuz, bir türlü bitmeyen arıtma tesisimiz ve kirlenmeye devam eden denizimiz karşımızda sorunlar yumağı olarak durmaktadır. İlçemiz halkının 10 yıldır beklediği Aliağa-Menderes metro hattının henüz bitirilememiş olması hala devam eden ve kanayan bir yaradır. Büyükşehir belediyesinin su ücretlerine yaptığı yüksek oranlı zamlar anlaşılır değildir. Köylerimizde kullanılan sulardan alınan ücretinin daha ucuz olması gerekirken şehir merkezleriyle aynı şekilde ücretlendirilmesi gibi sayabileceğiz birçok adaletsizlik bulunmaktadır.” Dedi.

 

KAYNAK SORUNU YOK, KAYNAĞI KULLANMAYI BECEREMİYORLAR

 

Kazım Ulaş Aliağa Belediyesinin 2010 yılı itibariyle Elektrik Tüketim Vergilerini almaya başladığını ve her ay 600 Bin TL gibi bir rakamın Belediye Bütçesine aktarıldığını da sözlerine ekleyerek şöyle konuştu; “ Biz her zaman yapıcı bir muhalefet sergileyeceğiz dedik ve bu bir yıl içerisinde bunu gerçekleştirdik, bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğiz. Belediye her ay 600 Bin TL gibi ciddi bir rakamı kasasına koyuyor. Türkiye de bu payı en fazla alan ilçelerden biriyiz. Aliağa Belediyesi"nin kaynak sorunu olduğuna inanmıyorum. Kaynakları kullanmayı beceremiyorlar.  17 danışmana vereceğiniz parayı Aliağa ya hizmet olarak aktarabilirsiniz. Birilerinin cebine hizmet değil Aliağa ya hizmet yaparsınız. Aliağa Belediyesi artık Aliağa"nın gerçek ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri hayata geçirmelidir. Biz Ak Parti Teşkilatı olarak yapacakları her türlü olumlu projede destek vermeye hazırız. Aliağa"nın gelişme profiline uygun ve geleceğe dönük projeleri hayata geçirmelerini temenni ediyoruz.”

 

 

VİZYONLARINA SADIK KALSALARDI BİZİM İÇİN YETERLİ OLURDU

 

Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş Aliağa Belediyesi"nin 2009 yılı faaliyet raporundan örnekler verdiği toplantıda CHP li Belediyenin tutarsız davrandığını belirterek “Faaliyet Raporunun birinci sayfasında Vizyonumuz Ve İlkelerimiz kısmında Vizyon ve İlkelerini Adalet, Güven, Saydamlık, Kalite ve Verimlilik, olarak belirtmişler ama ilk icraatlarından biri asgari ücretle çalışan işçileri partizanca davranarak işten çıkartmak ve kendi yandaşlarını işe almak olmuştur. Halen bu işten çıkartmalar ve alımlar devam etmektedir. Sadece evine ekmek götürme telaşında olan bu insanlara yapılan bu uygulama bahsettiğiniz adalet anlayışıyla ne derece uyuşmaktadır. Sizin adalet anlayışınız bu şekilde midir? Devletin işi, memur eliyle yürütülmesi gerektiği halde bu dönemde belediyede müdür ve memur kadrolarında hiçbir şekilde yasal olmayan taşeron müteahhit elemanları eliyle işler yürütülmekte, işçi kadrosunda olanlarda müdürlük yapmaktadır. Geçen bir yılda hiçbir şey yapmasalar bile bahsettikleri ilkelerine ve vizyonlarına sahip çıksalardı bizim için bu yeterli olurdu” Dedi.

 

YAPILANLARI KORUYUN

 

Basın toplantısında Aliağa da ki yerel iktidarın yapılanları dahi koruyamadığını dile getiren İlçe Başkanı Kazım Ulaş “Faaliyet raporunuzda 19686 fidan diktiğinizi beyan etmişsiniz, Bunlar ağaç mı, fidan mı? Aliağa"nın neresine dikilmiştir. Biz Aliağa belediyesinden Aliağa halkı adına en azından daha önce dikilen ağaçların yapılan yeşil alanların ve parkların, bakımının yapılmasını, yapamıyorlarsa bile yapılanları korumalarını istiyoruz.” Diye konuştu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894