• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 18 °C

Aliağa'da Hayal Kırıklığı

Aliağa'da Hayal Kırıklığı
ALİAĞA ÖZEL HABER / DSP Aliağa İlçe Başkanı Mehmet Emircan DSP’nin Aliağa da DSP’nin gece gündüz çalıştığını söyleyerek seçimlerde başarılı olmak istediklerini söyledi. Mehmet Emircan DSP’nin önceki seçimlerde yüzde 3 lere ve 5 lere varan oy oranlarını

DSP İLÇE BAŞKANI MEHMET EMİRCAN “HALKIMIZ YEREL YÖNETİMDE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR.”

ALİAĞA ÖZEL HABER / DSP Aliağa İlçe Başkanı Mehmet Emircan DSP"nin Aliağa da DSP"nin gece gündüz çalıştığını söyleyerek seçimlerde başarılı olmak istediklerini söyledi. Mehmet Emircan DSP"nin önceki seçimlerde yüzde 3 lere ve 5 lere varan oy oranlarını gördüklerini ama çok çalışarak 2011 seçimlerinde yüzde 10 barajını aşacaklarını belirterek halkın içinden geldiklerini ve halk ile iç içe olduklarını dile getirdi. Genel Merkez"in verdiği talimatlar doğrultusunda bayanlar ve gençlere önem verdiklerini sözlerine ekleyen DSP İlçe Başkanı Emircan yönetim kurulunu oluşturduklarını, kadın ve gençlik kollarını belirlediklerini ifade ederek üye sayılarının 110 olduğunu ama her geçen gün arttığını söyleyerek “ Halkımız diğer partilerde umduğunu bulamadı.” Dedi.

“DSP YE YÖNELİŞ VAR”

İlçe Başkanı Mehmet Emircan DSP ye bir yöneliş olduğunu ve üye kayıtlarında seçici olmaya çalıştıklarını belirterek “ Başka Partilere de kayıt olan arkadaşlarımız oluyor ama biz bunu istemiyoruz. Rüzgara kapılıp giden üye istemiyoruz. Diğer partilerde umduğunu bulamayan insanlar partimize yöneliyor. Sol da DSP"nin ilkeli ve kararlı duruşunun bunda etkili olduğunu düşünüyorum. Üye müracaatları partimizde bir hafta süre ile askıda kalıyor ve araştırmalarımızı yaptıktan sonra üye olup olmayacağına karar veriyoruz.” Diye konuştu.

“SOLUN PARÇALANMASINA KARŞIYIM”

Türkiye Demokrasi Hareketi"nin (TDH) Aliağa da ve Türkiye de örgütlenme çalışmalarının sola zarar vereceğini ifade eden Mehmet Emircan “ TDH Genel Başkanı Mustafa Sarıgül CHP den DSP ye sonra DSP den CHP ye geçti. Rüzgar nereden estiyse oraya gitti daha sonra kendi partisini kurdu. Ben solun parçalanmasına karşıyım. TDH"nın Aliağa da örgütlenmesine ve burada ki arkadaşlara bir şey demiyorum ama bir taraftan sol birleşsin deniyor diğer taraftan yeni yeni partiler kuruluyor. Aliağa da örgütlenmeye çalışıyorlar ama bizim üyelerimizden fazla geçişlerin olacağını sanmıyorum. Kurulmayan bir partiye başkanlık, kadın kolları başkanlığı, yönetim sözü vermişler. Bizim partimizden TDH ya toplu geçişler olmadı. Sadece İki arkadaşımız gitti.” Dedi

“SOLDA LİDER ARAYIŞI VAR”

Türkiye de sol da lider arayışı olduğunu söyleyen Mehmet Emircan “ Benim kişisel düşüncem solda bir lider arayışı olduğudur.  Baykal olmasın CHP daha çok büyür falan deniyor ama seçimlerde bakıyorsunuz oylar bölünmesin diye de CHP ye yani Baykal"a oy veriyorsunuz. Bu Baykal" a pirim vermektir. Solda iyi bir lider olursa DSP olarak genel merkez ne der bilmiyorum. Uygun görürse birliktelik olabilir uygun görmezse olmaz. Genel merkezimiz ne olursa olsun ve sonucunda ne çıkarsa çıksın 2011 seçimlerine tek başına girilmekten yana. Geçen seçimlerde ağzımız çok yandı. DSP olarak bu seçime çok çalışacak ve tek başımıza gireceğiz. Ben genel seçimlerin 2011 e kalmayacağını da düşünüyorum. Hem yerel de hem genelde seçimlere tek başımıza gireceğiz. Şubat sonu ya da Mart ayı içerisinde İlçe Kongremiz olacak. İlçe Kongremizden sonra da seçim çalışmalarına hız vereceğiz” dedi.

“HALKIMIZ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYOR”

Aliağa da halkın yerel seçimlerden sonra büyük hayal kırıklığı yaşadığını da sözlerine ekleyen DSP İlçe Başkanı Mehmet Emircan “ Seçimler de iktidar herkese sözler vermiş. Halkımız ise bu sözlerin yerine getirilmediğinden şikâyetçi. Aliağa da halkımız bize birleşin dedi ve bizde yerel seçimlerde CHP" yi destekleyeceğimizi ilan ettik ve öyle yaptık. Bizce bu sözler verilmemeliydi. Vatandaşlarımıza verilmiş sözleri bize şikayet ediyorlar. Bu bizi üzüyor. Biz halkımızın istediğini yaptık ve birleştik ama şimdi halkımız tek başına seçime girin ve yerimizi bizde bilelim diyorlar. Halkımız iş sözü verildiğini ve bunların yerine getirilmediğini bize anlatıyor ve soruyorlar. Duyumlarıma göre belirli yerlere belirli insanları aldırıyorlarmış. Halkımız Belediye de işçi alma yerine bu kadar danışmanın alınmasına da tepkili. Danışmanların aldığı maaşları hesaplamışlar ortaya önemli bir rakam çıkıyor. Bu danışmanların 5 yıllık maliyeti sigortaları vs yüksek bir meblağ ediyor. Danışmanların birçoğu görevlerini bırakıp geldi. Bunların yerine işçiler alınsaydı olmazmıydı. DSP olarak biz işçi çıkarmalarına ya da fazla işçi alımına karşıyız. Bu konuları Başkanla da görüşecek ve bu sıkıntıları anlatacağız. Destek verdiğimiz iktidarın takipçisi olacağız ve gerekirse soracağız. Halkın bizlerden istediğini yerine getirecek ve vaat edilen sözlerin yerine getirilmesini isteyeceğiz” dedi.

“BELEDİYEMİZ BÜYÜKŞEHİR İLE UYUMLU ÇALIŞARAK SORUNLARI HALLEDEBİLİR”

Aliağa da alt yapı konusunda eksiklikler olduğunu belirten ve bu çalışmaların hızlandırılmasını isteyen DSP İlçe Başkanı Mehmet Emircan “ Her yağmur yağdığında alt yapı sorunları yaşıyoruz. Bu çalışmaları hızlandırabilirler. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uyumlu çalışmalar yaparak bu sorunları halledebilirler. Aliağa"nın Aliağa ya yakışan bir düğün salonu yok. Tansu Kaya zamanında düğün salonu yıkılacak denmişti ama hala yıkılmadı. Aliağa da garaj mevkiinde yapılan bekleme durağının yanına bence bir polis noktası konmalı. Uyuşturucu kullanan insanların o yere takıldığı söyleniyor. Halk geceleri tedirginlik duyuyor. Acil olarak otopark sorunu halledilmeli. Ailece gidilebilecek ve gezilebilecek doğru dürüst bir sahil bandımız yok. Sanayi Sitesi"nin çevre temizliğine ve düzenlemesine ihtiyacı var. Sanayi çamur ve pislik içerisinde. Sanayi bölgesine yol yapmak yetmiyor oranın alt yapısı düzgün bir şekilde yapılmalı.” Şeklinde konuştu.

“DÖKÜMCÜLERİ İSTEMİYORUZ”

 Aliağa Güzelhisar mevkiinde yapılması düşünülen Döküm Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Emircan “ Duyumlarımıza göre Aliağa ya ve o bölgeye gelmeyi düşünüyorlarmış. Güzelhisar köylüleri bu işe karşı. Biz de Aliağa"nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı ve verimli tarım arazileri ile zeytin ağaçlarının bulunduğu yere dökümcülerin gelmesine karşıyız. ALOSBİ de bunlara yer verilebilir. DSP olarak Güzelhisar Köylülerinin yanındayız.” Dedi

“BELEDİYE İŞÇİ BULMA KURUMU DEĞİL AMA HİZMET ÜRETEREK İŞSİZLİK SORUNUNA EĞİLEBİLİR”

Belediyelerin işçi bulma kurumu olmadığını ama belediyeye gelenlerin hizmet üreterek bu tür sorunlara çare bulunabileceğini dile getiren Emircan şöyle konuştu; “ Bir insan Belediye Başkanlığına neden aday olur. Sadece iş bulmak için değil. Aliağa"nın sorunlarını çözmek için gelinir. Amaç çalışmak ve hizmet üretmektir. Hizmet çalışarak üretilir. İşçi bulma kurumu değil Belediye ama bu hizmetler üretilirken işçi sıkıntısı da halledilebilir. Bu kadar fabrika ve sanayinin olduğu yerde işçi sorunu yaşanmamalı. Aliağa Belediyesi de hizmet üretmeli ve Aliağa"nın potansiyellerini kullanmalı. Ben Belediye Başkanı olsaydım Aliağa"nın huzur kenti olması için çalışırdım. Sosyal etkinlikleri artırmayı isterdim. Yatırım yapacak yatırımcıların önünü açardım. Bu kadar danışman ile çalışmazdım. Aliağa gibi bir yerde İzmir de olmayan danışman kadrosu var. Dışarıdan işçi getirmeme adına fabrikalar ile diyalog içerisinde olur Aliağa"dan işçi alınmasına özen gösterirdim. Aliağa da esnafın güçlendirilmesi için çalışmalar yapardım”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894