• BIST 10158.63
  • Altın 2462.447
  • Dolar 32.1551
  • Euro 34.9902
  • İzmir 17 °C

Aliağa'da Miting Gibi Açılış

Aliağa'da Miting Gibi Açılış
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye'nin 6 yıl öncesine göre çok daha iyi noktada olduğunu söyledi. Partisinin Aliağa Merkez ilçe ve Helvacı Seçim bürolarının açılışına katılan Bakan Gönül, Türkiye’nin izlediği

 

AK PARTİ"NİN ALİAĞA VE HELVACIDAKİ SEÇİM BÜROSU AÇILIŞLARI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ 

AK PARTİ ALİAĞA"DA GÖNÜLLÜ GÖVDE GÖSTERİSİ 

BAKAN GÖNÜL, “TÜRKİYE HERGEÇEN GÜN DAHA İYİYE GİDİYOR”

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye'nin 6 yıl öncesine göre çok daha iyi noktada olduğunu söyledi. Partisinin Aliağa Merkez ilçe ve Helvacı Seçim bürolarının açılışına katılan Bakan Gönül, Türkiye"nin izlediği ilkeli dış politika ile dünyada sürekli itibarı artan bir ivme yakaladığını ifade etti. Bakan Gönül seçim gezisi kapsamında ilk olarak Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy ile birlikte Helvacı"ya gitti. Bakan Gönül ve Aksoy"u burada Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ve Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş ve çok sayıda partili karşıladı.Kalabalık bir vatandaş topluluğu ile birlikte Helvacı Seçim Bürosunun açılışı gerçekleştirilirken, Bakan Gönül ve beraberindekiler daha sonra Aliağa"ya geçti. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ak Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Ak Parti Yeni Şakran Belediye Başkan Adayı Ethem Yorulmaz ve beraberindekileri İlçe Merkezi"nde bulunan Demokrasi Meydanı"nda toplanan 3 bin kişi büyük bir çoşku ile karşıladı.

TÜRKİYE DÖNEMİMİZDE GELİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin 6 yıl öncesine göre çok daha iyi noktada olduğunu söyledi. Bakan Gönül, ''Türkiye, 6 sene öncesine göre çok daha iyi noktadadır. AK Parti icraatlarını gözden geçirmek gerekirse, icraatları soranlara 'Türkiye 6 sene öncesine göre daha mı iyi yoksa daha mı kötü' diye sorun. Cumhurbaşkanı'mız, Başbakan'ımız herhangi bir ülkeye gittiği zaman nasıl karşılanıyor bakın. BM Güvenlik Konseyi üyesi, AB ile müzakerelerini sürdüren bir ülke olan Türkiye, her geçen gün gelişiyor. Afganistan'da, Pakistan'da, Rusya ile Gürcistan arasındaki sorunlarda, Suriye ile İsrail arasındaki sorunlarda Türkiye ara bulucu oluyor. Bugünlere gelmemize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu. Aliağalılardan partisi"nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy ve Aliağa Belediye Başkan Adayı Tansu Kaya için destek isteyen Bakan Gönül, “Boyu ile posu ile, enerjisi ile hizmetleri ile Başkanımız Aliağa"ya yakışıyor. İnanıyorum ki tekrar seçeceksiniz burada problem yok. hizmetlerin daha güzel olabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi"nin da Ak Partili belediye olması gerekir. O nedenle Büyükşehir Adayımız Taha Bey"i size emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

“YÖNETİM SORUNU VAR”

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy"da açılışlarda yaptığı konuşmada seçmenlere çağrıda bulunarak İzmir"deki kötü gidişe dur demelerini istedi. Aksoy, ''Demokrasi rejimi insanlara memnun olmadıkları yönetimleri değiştirme hakkını veriyor. Biz İzmir olarak hangi noktadaydık ve nereye geldik. Bizi bu noktaya getiren yönetimden eğer memnunsak devam etmeleri, değilsek artık önümüzden çekilmeleri için oy kullanacağız. Ben İzmir'de yaşıyorum zehirli suyu ben içiyorum ama bunu bana Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkanı haber veriyor. Hükümetin İzmir"e büyük desteği oldu. Bu kadar destek bizim yönetimimize verilseydi çok büyük hizmetlere imza atardık. İzmir"in sorunu iyi yönetimin olmamasıdır” dedi. Aksoy, Barış içinde kardeşlik içinde seçim kampanyasını yürüttüklerini ifade ederek, “Ak Partili Merkezi hükümet ve yerel yönetimler hiçbir zaman sizlerin yüzünü yere baktırmadı. Sağlık bakanlığı arsenik uyarısı yaptı. Arsenik sınır değerlerini açıkladı. Suda arsenik miktarı sınır değerlerin üstünde denildi.  İzmir"in suyundaki arsenik miktarı bilindiği halde vatandaşa açıklama yapılmadı üç yıl boyunca hiçbir önlem alınmadı. Bazı bilim adamlarını öne sürerek açıklamalar yapıyorlar. Dünya Sağlık Örgütünü nereye koyacağız? Bir tek sizin bilim adamları akıllı da öbürleri akılsız mı? Hizmeti adaletli olarak dağıtmak zorundayız. İşte bunun için değişim şart diyoruz.

Konuşmasında Ak Parti Hükümetinin başarılarından da söz eden Aksoy, “6 yıldır başarı üstüne başarı yakalanıyor.  Bu başarıları yakalayanlar bu ülkenin insanları değil mi? Başarı için biz de kaynak da var, insan gücü de var. Biz, bize akıl öğretecek insanları değil, hizmet üretecek insanları seçiyoruz. Hizmet üretilmediyse, üretilemiyorsa güle güle demesini bilmek lazım” şeklinde konuştu.

ALİAĞA'DA DEĞİŞİM SÜRECEK

Aliağa Belediye Başkanı ve Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı Tansu Kaya"da seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada görev süreleri içinde hiçbir yanlışın altına imza atmadıklarına dikkat çekti. Bütün amaçlarının Aliağa"ya hizmet etmek olduğunun altını çizen Başkan Kaya, Ben defalarca kere teftiş geçirdim. Hiçbirinde de Allah"a şükür yanlış bir durum tespit edilmedi. Biz hesabın esasının nereye verileceğinin bilinci ile çalışıyoruz” dedi. Muhalefet partisi adaylarına da eleştirilerde bulunan Başkan Kaya şöyle konuştu; “Birisi çıkmış sanki ziraat odası seçimlerine hazırlanıyor. Yetiştirdiği sebze ve meyvelerden bahsediyor. Sen Helvacı ovasını sanayiye açtığından bahset. Ona en güzel cevap rahmetli Barış Manço"nun Domates, Biber, Patlıcan Şarkısıdır. Öbürü iş bilmezliğinin kılıfını şimdiden hazırlıyor. Belediye borçlu hizmet beklemeyin benden diyor. Belediyemiz Aliağa"yı değiştiren hizmetlere imza atıyor. Belediye borçlu diye konuşuyorlar. İş yapmadı diyemiyorlar. Akıl edemedikleri bu kadar iş nasıl yapılır? Düşünüyorlar, düşünüyorlar borç diyorlar. Biz belediyemizin bütün hesaplarını açıklayacağız o zaman gerçeği görecekler. Belediyemizin borcu da yok. İş bulacağım vaadi ile oy avcılığı yapıyor. Sen Ticaret Odası"nda meclis başkanlığı yapıyorsun. Neden Aliağa Organize Sanayi Bölgesi"nde dışardan gelen işçiler çalışıyor.

Benim, Aliağa"da ve köylerinde yaşayan vatandaşlarım neden işe alınmıyor. Ben bu güne kadar 2 bin kişiye iş buldum. İsim isim hepsi ben de var.”  Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi"ne yönelikte eleştirilerde bulunan Başkan Kaya, “Çiğli"de alt geçit çalışmaları 1,5 yıl sürdü. Manisa 3 tane benzer alt geçit çalışması yaptı. Her birini de 110 günde bitirdi. Aliağa-Menderes raylı sistem projesinin 2008"de başlayacağını ilan etmişlerdi. Bu 2010 oldu. Şimdi de 2012 diyorlar. Aliağa"dan İzmir Büyükşehir Belediyesi"ne Genel Bütçe vergi gelirleri ve İller Bankası paylarından 37 Milyon TL kaynak aktarıldı. Bunun yalnızca 10 milyon TL"si Aliağa"ya geri döndü. İçinde çalışmayan ve yanlış yapılan doğal arıtma tesisi de var” dedi.

HAFTANIN BİR GÜNÜ HELVACI"DA OLACAĞIM

Başkan Kaya Helvacı"da yaptığı konuşmada Helvacılı vatandaşlara seslenerek “rahat olun. Aliağa"ya bağlanmanın olumsuz olduğunu değil, olumlu olduğunu göreceksiniz. Aliağa"da ne görüyorsanız Helvacı"da da olacak. Şimdi bir aday bunun tam tersini söylüyor. Ama rakamlar ortada Helvacı"nın bütçesi 3 Milyon TL. Bizim sadece İstiklal Caddesi"ne yaptığımız işler 2,5 Milyon TL. Kapalı Pazaryeri 6 milyon TL"ye yapıldı. Bu yatırımlardan Helvacı"da fazlası ile payına düşeni alacak.

Otoban Aliağa"ya kadar gelecek. Daha önceden Helvacı Ovası üzerinden planlan otobanın  ovayı bölmeden yukardan geçmesi için gerekli girişimleri yaptık. Bu yolun ovayı bölmeyeceğinin müjdesini sizlere veriyorum. Belediye binası da yerinde duracak. Haftanın en az bir günü burada olacağım. Belediye personelinin tamamı da burada duracak. Hatta personel takviyesi de yapacağız. Helvacı"nın ovalarına curuf değil, yollarına asfalt dökülecek” şeklinde konuştu. Açılışlarda lokma dökülüp vatandaşlara dağıtılırken, parti amblemi taşıyan kaşgol ve şapka takan vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ ARŞİVİ İÇİN FOTOLARA TIKLAYINIZ

 

 Son Sayı Son Sayı Son Sayı

Son Sayı Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa1. Sayfa 1. Sayfa Son Sayı 1. Sayfa
Son Sayı 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa

1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 

1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
1. Sayfa 1. Sayfa 1. Sayfa
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894