• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 17 °C

Aliağa’da ŞOK İstifa !

Aliağa’da ŞOK İstifa !
ALİAĞA HABER/ Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde Başkan Danışmanı olarak görev yapan İnşaat Mühendisi Tamer Karaman görevinden istifa etti. Görevinden kendi isteği ile ayrıldığını söyleyen Tamer Karaman bir basın toplantısı düzenleyerek istifa gere


tamer karaman istifa etti
 

CHP'Lİ ALİAĞA BELEDİYESİNDE İLK İSTİFA

 

ALİAĞA HABER/ Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde Başkan Danışmanı olarak görev yapan İnşaat Mühendisi Tamer Karaman görevinden istifa etti. Görevinden kendi isteği ile ayrıldığını söyleyen Tamer Karaman bir basın toplantısı düzenleyerek istifa gerekçelerini açıkladı ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Karaman 26 Mayıs 2009 tarihinde Aliağa Belediyesi"nde Fen İşleri ve Proje Koordinatörlüğü görevine başladığını ve 31 Mart 2010 tarihi itibariyle de kendi isteği ile görevinden ayrıldığını belirtti.

 

“GÖNÜLDEN DESTEK VERDİM”

 

İnşaat Mühendisi Tamer Karaman ticari hayatının zorluklarına ve işlerinin yoğunluğuna rağmen Aliağa Belediyesi"ne destek verdiğini dile getirerek “ Serbest çalışmaya devam ettiğim ticari hayatımın dışında gönülden destek vermek istediğim Aliağa Belediyesine projelerim ve fikirlerimle donanımlı olarak geldim. Bu süreçte Sayın Başkanım Ömer Turgut Oğuz, meclis üyelerimiz ve çalışma arkadaşlarım ile uyum içerisinde Aliağa"nın modern bir kent görünümü kazanması ve alt yapı sorunlarının tamamen giderilmesine yönelik çalışmalar yaptık. Proje iş programı hazırladık ve hazırladığımız projeler meclisimizce onaylandı.” Dedi

 

“DANIŞMAN POLEMİĞİNE CEVAP VERMEK VE BAŞKANIMI RAHATLATMAK İÇİN AYRILDIM”

 

İnşaat Mühendisi Tamer Karaman Belediye de çalıştığı süre içerisinde çalışan, üreten ve katkı koyan bir kişi olduğunu ifade ettiği konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “ Ne yazık ki sıkıntısını yaşadığım ve sayın başkanım Ömer Turgut Oğuz" a da yaşatılan danışman polemiğine cevap vermek ve başkanı bu konuda rahatlatmak üzere ayrılma kararını almış bulunmaktayım. Bir Aliağalı olarak bu ilçeye mesleki becerimle katkı koymaktan son derece mutluyum ve bundan sonra ki süreçte Belediyemiz proje desteği istediği anda zamanım el verdiği sürece her zaman katkı sunmaya devam edeceğim. Bana inanan ve güvenen, önce ailem sonra sayın başkanım Ömer Turgut Oğuz" a, uyum içinde çalıştığım Fen İşleri Birimine ve tüm Belediye personeline teşekkür ederim.”

 

“MÜFETTİŞLER İSTEDİ DİYE ÇIKMADIM”

 

Basın toplantısında kamuoyunda konuşulan konulara da cevap veren ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tamer Karaman görevlendirmeler konusunda müfettişler tarafından görevin usulsüzlüğünden dolayı işten el çektirildiği şeklindeki bir soru üzerine “ Müfettiş Baskısı gibi herhangi bir baskı söz konusu değil. Yerel iktidarlarda bu tür incelemeler her zaman olmuştur. Bundan sonra da devam edecektir ve bundan dolayı bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ben zaten mesleğime paralel bir görev üstlenmiştim ve onu icra etmeye çalıştım. Mesleki becerim anlamında bu sürece katkı koymaya çalıştım. Görevimi uzun vadeli düşünmemiştim zaten.” Dedi.

 

“DANIŞMAN DEĞİL KOORDİNATÖRDÜM”

 

Gazetecilerin ayrılığın danışman söylentilerinde Belediye olarak bir geri adım olarak algılanıp algılanmayacağı şeklindeki sorusuna geri adım olarak algılanmaması gerektiğini ifade eden Karaman “ Ben Danışman değil proje koordinatörüydüm. Beni tanıyan bilir ve öyle düşünmez. Bu ayrılığı bir geri adım olarak düşünmek yanlış olur. Halkın ve belediyenin gözünden de bakıyor ve bu şekilde düşünüleceğini düşünmüyorum. Yaptığım işler ortada. Uzun vadeli bir çalışma düşünmemiştim zaten. Aliağalı olarak katkı koymaya çalıştım ve bunu da yaptığıma inanıyorum. Benden beklenen bu yöndeydi.” dedi.

 

“KARARLARIMI KENDİM ALIRIM”

 

Sorulara cevap veren ve bundan sonra siyasi açıdan bir çalışma içerisinde olup olmayacağı ve Belediye Meclis Üyesi olan amcası Haydar Karaman"ın ayrılık kararında etkili olup olmadığı sorusuna ise Tamer Karaman “ Amcamın bu konuda hiçbir etkisi olmamıştır. Kararlarımı kendim alırım ve ne karar alırsam alayım ailem hep yanımdadır. Bundan sonra da işlerime daha fazla zaman ayıracağım. Siyaset partilerde yapılır, belediye siyaset yapılacak yer değil hizmet edilecek yerdir. Siyasi açıdan bundan sonra ne olur bilmiyorum. Zaman ne gösterir bilemiyorum. Gönülden desteklediğim bir parti var ve bu partide her zaman görev alıp hizmet etmeyi düşünüyorum.” Şeklinde cevap verdi.

 

 

 

Tamer Karaman “Ben Danışman değil proje koordinatörüydüm. Bu ayrılığı bir geri adım olarak düşünmek yanlış olur. Başkanım Ömer Turgut Oğuz" a da yaşatılan danışman polemiğine cevap vermek ve başkanı bu konuda rahatlatmak üzere ayrılma kararını aldım. Müfettiş Baskısı gibi herhangi bir baskı söz konusu değil.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894