• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 14 °C

Aliağalı Gençler Tepkili

Aliağalı Gençler Tepkili
ALİAĞA HABER/ YENİVİZYON GAZETESİ / ALFA TİVİ / Hükümetin 170 Bin öğretmen açığı ve 350 Bin atama bekleyen öğretmen varken 40 in yabancı öğretmen istihdam etme hazırlıklarına bir tepkide Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Gençlik Kollarından geldi. İlçe örgüt

CHP"Lİ GENÇLERDEN İTHAL ÖĞRETMEN TEPKİSİ
ALİAĞA HABER/ YENİVİZYON GAZETESİ / ALFA TİVİ / Hükümetin 170 Bin öğretmen açığı ve 350 Bin atama bekleyen öğretmen varken 40 in yabancı öğretmen istihdam etme hazırlıklarına bir tepkide Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Gençlik Kollarından geldi. İlçe örgütü binasında yapılan basın açıklamasında gençlere CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetim kurulu üyeleri ve yurttaşlarda destek verdi.
“Kuru yük gemileri gemicik oluyor.”
Basın açıklamasının mevcut siyasi iktidarın, eğitim emekçilerine karşı işlemekte olduğu suçları kamuoyuyla paylaşmak üzere olduğunu belirten CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Ozan Güzeller “Bilindiği ve herkesin hatırladığı gibi 9 yıl önce “3Y” ile iktidar olan iktidar partisi verdiği sözleri tutmak bir yana bunların kendisine hatırlatılmasından bile rahatsız oluyor. AKP"nin 3Y"sini tekrar hatırlayalım. "Yoksulluk bitecek" dedi bugün 12 milyon vatandaşımız sefalet ve yoksulluk sınırının altında. Biz yoksullaştığımız gibi son 9 yıl içerisinde başta temel gıda maddeleri olmak üzere birçok kalemde yaklaşık yüzde 150"lere varan zamlar yapıldı. Geçtiğimiz 8 yıl içersinde 5 milyon tarım emekçisi kota uygulamaları sebebi ile köyünü tarlasını bırakıp büyük şehirlere göç etmek zorunda kaldı. Çiftçilikten başka hiçbir iş yapmayan bu yurttaşlarımızın büyük şehirlerde hangi işleri yaptığı ve nerelerde yaşamak zorunda kaldığı malumunuz. Bu 5 milyon vatandaşımız köyünden ve tarlasından ayrıldığı andan itibaren hem en kötü paraya en zor işi yapmaya mahkûm bırakıldı, hemde şehrin en ücra köşelerinde gettolara hapsedildi. Oysaki köyünde kendi evinde ve kendi tarlasındaydı. "Yolsuzluk bitecek" dedi sadece Deniz Feneri vukuatıyla kendi yandaşlarına her türlü yalan, talan, üçkâğıtla istediği yerden istediği yere mal kaçırmanın nasıl mümkün olduğunu göstermiş oldu. Üstelik sadece 7 yıl gibi kısa bir zaman diliminde dolar milyarderi olan Recep Bey ve yakın akrabaları içinde çok şey söylemeye gerek yok herhalde. Zaten onlar için söylenmesi gereken her şeyi yandaş medya ve damat medya ballandıra ballandıra anlatıyor. Kuru yük gemileri gemicik oluyor. Ticaret yapmasını ise bu maaşla geçinememesine bağlayan başbakanın 2 milyar doları bulduğu tahmin edilen serveti sanki bakkal dükkânıymış gibi gösteriliyor. "Yasaklar bitecek" dedi bu sözünü nasıl tuttuğuna en büyük kanıt daha geçtiğimiz günlerde yaşandı. Basılmamış bir kitabı toplamaya kalktılar. Söylenmemiş sözlerimizden dolayı suçlu duruma düşüyoruz. Basılmayan kitaplarımız toplanıyor ve bir sonraki gözaltını yandaş medya belirliyor ve hep sesi yüksek çıkanlar bir örgütle ilişkilendiriliyor.” dedi.

“350 bin öğretmen atama bekliyor”
İktidarın bunlarla da yetinmeyip şimdide ithal öğretmen getirme hazırlığı içinde olduğunu belirten Güzeller ”Her ilimizde bir üniversite olacak diyen iktidar kendi okullarından mezun olan genç eğitimcilerimizi de yetersiz görüyor. 40 Bin ithal öğretmen bu ülkeye gelecek ve çocuklarımıza yabancı dil eğitimi verecek. Oysaki bu ülkede 170 Bin öğretmen açığı var ve 350 bin öğretmen atama bekliyor. Binlerce yabancı dil öğretmeni atama bekliyor. Her yıl ülkemizdeki yabancı dil ve edebiyat fakültelerinden binlerce genç mezun oluyor. Ama pek Sayın Milli Eğitim Bakanı herhalde şunu demek istiyor "yahu siz İngilizceyi yabancılardan daha mı iyi bileceksiniz" ana dili İngilizce olan yabancı dil öğretmeni atamakta ne oluyor ona Türkçe dersini kim verecek benim ülkemdeki atama bekleyen yabancı dil öğretmenim mi? Artık sesimizi daha gür çıkarmanın vakti geldi. Yoksulluk diz boyu, her şey yasak ve ülkeyi yolsuzlar yönetiyor. Bu durum 2. Dünya savaşından kalan bir sloganı tekrar haykırmamıza sebep oluyor. Tıpkı rahip Pastör"ün anlattığı durumla karşı karşıyayız. Önce Yahudiler için geldiler sesimi çıkarmadım çünkü ben Yahudi değilim. Sonra komünistler için geldiler sesimi yine çıkarmadım ben komünist de değildim. Sonra sendikacılar için geldiler ama ben sendikacıda değildim. Sonra benim için geldiler artık ses çıkaracak kimse kalmamıştı. Buda yetmez ama evet çilere hatırlatmak isteriz. Dün Nedim Şener ve Ahmet Şık için geldiler ya yarın sıra sana gelirse. Dün Anguslar, bugün 40 Bin ithal öğretmen yarın ziraat mühendisi bir sonraki gün sigortacı daha sonra kim bilir hangimiz.” dedi.

Oğuzhan; “Cumhuriyetine, ülkesine sahip çıkan gençlerle gurur duyuyorum”
İyiki Cumhuriyetçi gençler var ve ülkesine sahip çıkıyorlar diyen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan “Tüm gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyetine, ülkesine sahip çıkan gençler ile beraber bu ülke aydınlık günlere gelecektir.” dedi.

ALİAĞA VİDEO HABER BÜLTENİ 1

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ

Kuzey Ege"nin İlk ve Tek İnternet Televizyonu ALFA TİVİ"ye Son Yüklenen  Video Haberleri İzlemek İçin Konu Başlıkları Altındaki Linklere Tıklatınız

BÖLGESEL HABERLER
VEHBİ VAKKASOĞLU ALİAĞA KONFERANSI
http://www.alfativi.net/bolgesel/vehbi-vakkasoglu-aliaga-konferansi-1.html
ALİAĞA"DA NEVRUZ ATEŞİ İÇİMİZİ ISITTI
http://www.alfativi.net/bolgesel/nevruz-atesi-icimizi-isitti.html
ESKİ SUUDİ KRALI FAHD'IN LÜKS YATI İKİNCİ KEZ ALİAĞA"DA
http://www.alfativi.net/bolgesel/luks-suud-yati-aliagada.html

KÜLTÜR SANAT VİDEOLARI
ALİAĞA BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KORO KONSERİ
http://www.alfativi.net/kultur-sanat/aliaga-belediyesi-thm-korosu-1.html
ALİAĞA BELEDİYESİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ  KORO KONSERİ
http://www.alfativi.net/kultur-sanat/aliaga-belediyesi-tsm-koro-konseri-1.html
ALİAĞA BELEDİYE TİYATROSU ALBET AYAKTA ALKIŞLANDI
http://www.alfativi.net/kultur-sanat/albet-tiyatrosu-ayakta-alkislandi.html

SPOR VİDEOLARI
ALİAĞA PETKİM BASKETBOL TAKIMININ TÜÇ MAÇLARI  VE RÖPLER
http://www.alfativi.net/video-kategori-sayfalari/spor-videolari.html

EKONOMİ VİDEOLARI
Aliağa ve Bakırçay bölgesinde yaşanana ekonomik gelişmelerin  video haberleri
http://www.alfativi.net/video-kategori-sayfalari/ekonomi-videolari.html

POLİTİKA VİDEO HABERLERİ
Aliağa ve bölgemizdeki milletvekili adaya adayları video haberleri
http://www.alfativi.net/video-kategori-sayfalari/politika-videolari.html

EĞİTİM ÖĞRETİM VİDEO HABERLERİ
http://www.alfativi.net/video-kategori-sayfalari/egitim-videolari.html

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894