• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 18 °C

Aliağa'nın Acil Sorunları Var

Aliağa'nın Acil Sorunları Var
ALİAĞA ÖZEL HABER /31 Ekim 2009 tarihinde yapılan Genel Kongre ile Türkiye de Demokrat Parti (DP) ve ANAP’ın birleşmesinden sonra Aliağa da da DP çatısı altında bir araya

DP İLÇE BAŞKANI ZÜBEYDE KESKEN “ DP KÖKLÜ BİR PARTİDİR VE İKTİDARIN ALTERNATİFİDİR.”

ALİAĞA ÖZEL HABER /31 Ekim 2009 tarihinde yapılan Genel Kongre ile Türkiye de Demokrat Parti (DP) ve ANAP"ın birleşmesinden sonra Aliağa da da DP çatısı altında bir araya gelen iki partinin İlçe Başkanı Zübeyde Kesken Aliağa da siyasi bir durgunluk yaşanmasına rağmen DP"nin çalışmalarına devam ettiğini ve 2011 seçimlerine hazırlandığını söyledi. ANAP tan gelen üyeler ve DP üyeleri ile birlikte ortak çatının altında uyumlu bir çalışma yaptıklarını dile getiren Zübeyde Kesken 15 günde bir toplanarak Aliağa da DP" yi hak ettiği yere getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Aliağa da DP"nin kendi tabanının olduğunu ve ANAP ile güçlerini birleştirdiklerini ifade eden Kesken yeni oluşturulan yönetim ile ileriye dönük çalışma grupları oluşturduklarını söyledi. DP olarak kimseye destek vermeyeceklerini ve artık DP"nin yukarılara çıkması için çaba sarf edeceklerini de sözlerine ekleyen Zübeyde Kesken “ Artık o partiye bu partiye destek yok. Destek DP ye olacak.” Dedi.

“HALKIMIZ DP"Yİ İSTİYOR”

Aliağa da parti çalışmalarına hız verdiklerini ve köy ziyaretleri yaptıklarını dile getiren DP Aliağa İlçe Başkanı Zübeyde Kesken “ Halkımız DP" yi istiyor. Özellikle köylerimizde bu isteği yoğun bir şekilde gözlemliye biliyoruz. Köylerdeki halkımız açlıktan, işsizlikten şikâyetçi. Genel iktidardan memnun değiller. Aliağa gibi bir yerde işsizlik had safhada. Aliağa gençliğinin yüzde 20 den fazlası üniversite mezunu ama işsiz geziyorlar. Sanayi kenti Aliağa da durum böyle ise Türkiye genelinde nasıl olur bir düşünün. Esnafımızın durumu belli. İstiklal Caddesinde bir çok dükkan kapandı.” Dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ”

DP olarak Aliağa da üye durumunu güncelleştirme çalışmaları yaptıklarını belirten Zübeyde Kesken “ Şu ana kadar güncellenen 1200 üyemiz var. Birleşmeden önce üye sayımız 1600 civarında idi. ANAP"ın da 1500 civarında üyesi vardı. Birleşmeden sonra yeniden yapılanma sürecinde üye sayılarımızı ve üyelerimizi güncelleme yapıyoruz. 1200 üye güncelledik. DP nin Aliağa da taban oyu 1000 dir. DP"nin başarılı olabilmesi için partimize gönül veren üyelerimiz ile sempati duyan vatandaşlarımızın partiye sahip çıkmalarını istiyoruz. Genelde ve yerelde iktidardan memnun olmayan vatandaşlarımız kime gönül vermişse bizzat çalışmaların içerisinde olup taşın altına elini sokmalıdır. Her şey çoğunluk, birlik ve beraberlik ile olur.” Diye konuştu.

“ALİAĞA DA SAĞ BİRLEŞMELİ”

Her seçimde Sol"un birleşebildiğine dikkat çeken DP İlçe Başkanı Zübeyde Kesken “ Aliağa da sağ birleşmeli. Sol bunu yapabiliyor. Büyük küçük demeden, sağa sola çekmeden belli çalışmalar içine ortaklaşa girilerek ilerisi için sağda birleşme olabilir. 2011 seçimlerine hazırlanmak için Aliağa İlçe Yönetimimiz elinden gelen her şeyi yapacaktır. Sağ partiler olarak gücümüzü ve tabanlarımızı birleştirebilir ve Aliağa için güzel hizmetler yapabiliriz. Ortak akıl, ortak çaba ve fikirler birleştirilerek gücümüzü hizmet olarak yansıtabiliriz.” Dedi.

“TEK BAŞINA İKTİDARI HEDEFLİYORUZ”

DP olarak ülke genelinde tek başına iktidar olmayı hedeflediklerini ifade eden DP İlçe Başkanı Zübeyde Kesken “ 2011 seçimlerinde hedefimiz iktidar olmak, üstelik tek başına iktidar olmaktır. Bugünkü iktidarın başarısız olmasına rağmen gündemde olması sadece karşılarında alternatifin olmayışındandır. Biz vatandaşımıza DP"nin alternatif olduğunu göstermek istiyoruz. Bunun için ne yapmamız gerekiyor ise hem genel de hem de yerel de onu yapmaya çalışıyoruz. Mevcut muhalefetin de iktidar karşısında başarılı bir muhalefet yapamadığını görüyoruz. DP Türkiye"nin en köklü partilerinden biridir ve bu gücünü hem genelde hem de yerelde tekrar gösterecektir.” Şeklinde konuştu.

“ALİAĞA DA YÖNETİMDEN DUYULAN BİR HUZURSUZLUK HAKİM”

Aliağa"nın yerel yönetimden umduğunu bulamadığını dile getiren Zübeyde Kesken “ Vatandaşlarımızın üzerinde yerel yönetimden duyulan bir huzursuzluk hakim. Halkımız arasında kayırmacılık huzursuzluğu var. İktidarı kazanmak marifet değildir. Marifet iktidarı elde tutmak ve iyi bir yönetim sergilemektir. Dengeleri gözetmek ve iyi bir denge anlayışına sahip olmak gerekiyor. Çok başlılık her zaman kaos getirir. Vatandaşlarımız Turgut Oğuz"a güvendi ve oy verdi. Turgut Bey"in Belediye Başkanlığını kazanmadan önceki duygu, düşünce ve fikirleri neyse şimdi de onu yönetimine yansıtması gerekiyor. Herkese eşit mesafede durabilmeli ve kimseyi kayırmamalıdır.” Dedi.

“BELEDİYEYİ EMEKLİLER DERNEĞİNE ÇEVİRDİLER”

Yerel yönetimin halkın üzerinde olumlu bir intiba bırakmadığını söyleyen Zübeyde Kesken “ Belediyeyi âdete emekliler derneğine çevirdiler. Aliağa da pırıl pırıl gençler varken Turgut Beye halkımızın duyduğu güven sarsıldı. Yerel yönetimlerde yandaş kayırmalarından bir türlü kutulamadık. Bu iktidarda da aynısı hatta daha fazlası yaşanıyor. Kısım müdürleri ya da amirleri ya da bürokratlar ya Belediye Meclis Üyelerinin yeğeni veya akrabası hatta yakını. Her birimin başında bir danışman var. Aliağa Belediyesine illa bir danışman olacaksa bu en fazla 3 olur. Bu kadar insanın danışman olmasının ne anlamı var bilemiyorum. Bir sürü işçi alındı ama Aliağa halkından alınan doğru dürüst kimse yok. Var sa da biz bilemiyoruz. Aliağa da görünen bir hizmette yok zaten.” Dedi.

“ALİAĞA DA ÇÖZÜLMESİ GEREKEN ACİL SORUNLAR VAR”

DP Aliağa İlçe Başkanı Zübeyde Kesken her geçen gün büyüyen ve insan profili değişen Sanayi Kenti Aliağa da  en önemli sorunun işsizlik olduğunu dile getirerek “ İşsizlik sorunu had safhada. Yerel yönetim, Odalar, Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte belli bir diyalog ve işbirliği çerçevesinde çalışmalar yapılıp Aliağa da işsizlik sorununun üzerine gidilebilir. Özellikle Aliağa ya dışarıdan gelip iş yapmak isteyen girişimciler ile görüşülebilir. İş imkânı ve istihdamı olan yerlerde Aliağalı işsizlerin işe alınması sağlanabilir. Zorlamayla değil ama güzel ilişkiler ve diyaloglar ile bu sağlanabilir. Aliağa"nın dışından gelen bir sürü işçi var ama Aliağalı gençler boşta. Sanayi kenti olması nedeni ile de Aliağa"ya göç fazla. Herkeste yanlış bir kanı oluşmuş. Aliağa da iş çok sanıyorlar bu da bir yığılmaya sebep oluyor.

“OTOPARK, SANAYİ SİTESİ VE ULAŞIM SORUNLARININ ÜZERİNE GİDİLMELİ”

Aliağa"nın fiziki anlamda genel durumunun iyi olduğunu sözlerine ekleyen DP Aliağa İlçe Başkanı Zübeyde Kesken şöyle konuştu; “ Aliağa da genel fiziki görünüm iyi. Çanakkale Karayolunun eski garaj mevkiinde bir üst geçit"e acilen ihtiyaç var. Kazaların yoğun yaşandığı bir bölge orası. Aliağa da otopark sorunu hat safhada. Otopark büyük ihtiyaç. Caddelerimiz artık araç ve yaya trafiğini kaldıramaz noktaya gelmiştir. Her akşam saatlerinde İstiklal Caddesi keşmekeş oluyor. İstiklal Caddesine alternatif caddeler kazandırılmalı. Atatürk Caddesi de İstiklal Caddesi gibi olabilmeli.  Fevzi Paşa Caddesi ve İzmir Caddesi de olabilir. Yazlık ve Kışlık olmak üzere bir düğün salonuna ihtiyaç var. Sanayi sitesinin yolları berbat bir halde. Aliağa Belediyesi yapamıyor ise Büyükşehir Belediyesine yaptırılsın. Alt yapısı da elden geçirilerek kalıcı bir proje yapılmalı. Sanayi sitesinde en az 500 esnaf var. Yolların böyle olmaması gerekiyor. Yerel iktidar o yolları yaptıracağım dedi. Sanayi Sitesinin yollarını en son Büyükşehir Belediyesi yaptı ama üzerinden çok zaman geçmeden tekrar bozuldu. Kışın çamur ve sudan yazında tozdan geçilmiyor. İzmir-Aliağa seferlerini yapan Belediye Otobüslerinin sayısı da artırılmalı. Günde 3 sefer yapıyor. Madem Metropol ilçe statüsündeyiz o zaman İzmir"e ve Aliağa"ya ulaşım daha fazla olabilmeli. Kurtuluş Mahallesi Aliağa da zemini en kuvvetli yer ama burada bir imar sorunu var ve kat irtifakı verilmiyor. Aliağa"nın imar durumu tekrar gözden geçirilmeli. Buraya da TOKİ konutlarında olduğu gibi yüksek kat irtifaları verilebilir. TOKİ"nin zemini Kurtuluş Mahallesinden daha zayıf olmasına rağmen 10 kata kadar müsaade edilmiş. Kurtuluş Mahallesinde yaşayan insanlarımız bu konuda mağdur.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894