• BIST 10274.96
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İzmir 26 °C

Aliağaspor Emin Adımlarla

Aliağaspor Emin Adımlarla
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ / Futbol 1. Amatör Lig 1. Grupta yer alan iki 24 puanlı takımın mücadelesinden galip gelen taraf Aliağaspor oldu. Grubun lideri Aliağaspor, aynı puan ve averajla takipçisi Çandarlı Belediyespor’u evinde 2-1 mağ

FUTBOLDA 1. AMATÖR LİG 1. GRUP LİDERİ ALİAĞASPOR EN YAKIN RAKİBİ ÇANDARLI BELEDİYESPOR’U 2–1 YENEREK PLAY-OFF’LARA GÖZ KIRPTI. 

ALİAĞASPOR ÇANDALI BELEDİYESPOR’U 2-1 MAĞLUP EDEREK SON DÖRT HAFTAYA GİRİLİRKEN PLAY-OFF’LARA KALMAYI BÜYÜK ORANDA GARANTİLEDİ.

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ / Futbol 1. Amatör Lig 1. Grupta yer alan iki 24 puanlı takımın mücadelesinden galip gelen taraf Aliağaspor oldu. Grubun lideri Aliağaspor, aynı puan ve averajla takipçisi Çandarlı Belediyespor’u evinde 2-1 mağlup ederek hem ilk yarının rövanşını aldı hem de rakibiyle arasındaki puan farkını 3’e çıkardı. İlk yarısı keyifsiz ve pozisyonsuz geçen karşılaşmada goller 2. yarıda geldi. Esen’le öne geçen Aliağaspor, Çandarlı Belediyespor’dan Coşkun’un golüne engel olamadı ancak Mehmet ile bir kez daha öne geçti.  Yeşil beyazlı oyuncular kalan dakikalarda rakibinin gol ayaklarına izin vermezken, 90+3. dakikada Çandarlı Belediyespor’dan Faruk’un penaltısını kurtaran kaleci Engin takımına 3 puanı getiren oyuncu oldu. Bu sonuçla son 7 maçını kazanan ve  puanını 27’ye çıkaran Aliağaspor son dört haftaya girilirken büyük oranda play-oflara kalmayı garantiledi. Bu sonuçla Helvacıpsor’dan sonra ligde 2. yenilgisi de Aliağaspor’dan alan Çandarlı Belediyespor ise 24 puanda ve 2. sırada kaldı.  Aynı grupta 3. sırada yer alan Helvacıspor da Bergama Gençler Birliği’ni 4-2 mağlup ederek Çandarlı Belediyespor’un 3 puan kaybettiği haftada rakibiyle arasındaki puan farkını 6’ya düşürdü.  

Stad: Aliağa Belediyesi Şehir Stadı

Hakemler: Halil Umut Meler (6), Semih Bayrak (6), Murat Sel (6)

 

Aliağaspor: Engin (8), Bilal Ceylan (7), Murat (7) (Dk 78 Ahmet Seyhan 5), Esen(7),  Bilal Özkurt (8), Ahmet Turgut (7), Mehmet (7), Yılmaz (7), Gökhan (7) (Dk 65 İsmet 6), Zeki (7), Yusuf (8) 

Çandarlı Belediyespor: Günhan (5), Onur (5), Murat (5) (Dk 87 Halil ?), Tuğberk (6), Görkem (5) (Dk 85 Mahmut ?), Alper Gencer (6), Mert(5), Burak (5), Faruk (5), Mustafa (6), Emre(5)(Dk 58 Coşkun 4)

Goller: Dk;55 Esen, Dk;61 Mehmet (Aliağaspor) Dk;60 Coşkun (Çandarlı Belediyespor)

Sarı Kart: Esen, İsmet, Ahmet Turgut, Bilal Ceylan, Mehmet (Aliağaspor) Mert, Tuğberk, Onur, Mustafa (Çandarlı Belediyespor )

Kırmızı Kart:  Esen  (90+3) (Aliağaspor)

Maçtan Dakikalar:

Dk 6; Gelişen Aliağaspor atağında Yusuf’un sol taraftan yaptığı ortada Ahmet Turgut’un vuruşu Çandarlı Belediyespor kalecisi Günhan’da kaldı.

Dk 39; Aliağaspor atağında Çandarlı Belediyespor ceza sahası içinde oluşan karambol de Ahmet Turgut’un şutu az farkla auta gitti.

Dk 55; Sol kanattan gelişen Aliağaspor atağında Ahmet Turgut’un yaptığı ortaya caza sahası içinde iyi yükselen Esen’in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve Aliağaspor 1-0 öne geçti.

Dk 60; Gelişen Çandarlı Belediyespor atağında Faruk’un derinlemesine pasında buluşan Coşkun’un vuruşunda top kaleci Engin’in uzamayacağı köşeden ağlara gitti ve Çandarlı Belediyespor beraberliği yakaladı. 1-1

Dk 61; Çandarlı Belediyespor’un beraberlik sevinci sadece bir dakika sürdü. Zeki’nin sol köşeden kullandığı kornerde kale sahası içinde topa iyi yükselen Mehmet’in kafa vuruşu ile Aliağaspor bir kez daha öne geçti; 2–1.

Dk 67; Sol kanattan gelişen Aliağaspor atağında Zeki’nin yaptığı ortada Esen topu ağlarla buluşturmasına rağmen maçın hakemi ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

Dk 88; Orta alandan gelişen Aliağaspor atağında Ahmet Seyhan’ın derinlemesine pasında topla buluşan İsmet topu Çandarlı Belediyespor kelecisi Günhan’a nişanladı.

Dk 90+3; Maçın son saniyelerinde gelişen Çandarlı Belediyespor atağında Aliağaspor ceza sahası içinde Esen’in rakibine müdahalesinde maçın orta hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Faruk’un penaltı atışını Aliağaspor kalecisi Engin kurtararak rakibine gol şans tanımadı ve karşılama sona erdi. Aliağaspor:2 Çandarlı Belediyespor:1.  

Alper Peker

İlk yarı istedikleri oyunu oynayamadıklarını ancak 2. yarıdaki oyunun 3 puanı getirdiğini belirten Aliağaspor Teknik Direktörü Alper Peker; “Ligde tek mağlubiyet aldığımız rakibimizi yenerek hem rövanşı aldık hem de aramızdaki puan farkını 3’e çıkarmış olduk. Tabi ki en önemlisi bitime 4 hafta kalmasına rağmen play-off’ları garantiledik sayılır. O açından önemli ve sevindirici.  Oyun olarak ilk yarı istediğimizi yapamadık ve kötü oynadık. Ancak ikinci yarıda istediklerimizi yapmak ve maçı kazanmak konusunda daha gayretliydik. Sonuç olarak anlamlı bir galibiyet aldığımız için mutluyum ve oyuncularımı kutluyorum.” dedi.      

Helvacıspor rakibini 4 golle geçti.

Aynı grupta yer alan Helvacıspor da evinde ağırladığı Bergama Gençler Birliği’ni 4–2 mağlup ederek Çandarlı Belediyespor arasındaki puan farkını 6’ya düşürdü. İlk 20 dakikada 2-0 geriye düşen Helvacıspor ilk yarının kalan dakikalarında skoru 2-2’ye getirirken ikinci yarıda da bulduğu gollerle rakibini 4-2 yenerek haftayı 3 puanla kapattı. Mavi beyazlıların 4 golü de Mehmet Ateş’ten geldi. Keyifli bir mücadele sonunda 3 puana ulaştıkları için mutlu olduklarını belirten Helvacıspor Teknik Direktörü Erol Aydın; “Kolay kazanabileceğimiz bir maçı zora soktuk. Ancak maçı çevirmeyi başardık. Çok keyifli bir maç oldu. Attığımızdan fazlasını kaçırdık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Önümüzdeki hafta Çandarlı Belediyespor deplasmanına gideceğiz. Az olan play-off şansımızı devam ettirmek için kazanmaktan başka şansımız yok. Kazanabilirsek aramızdaki puan farkını 3’e düşürüp kalan haftalarda rakibimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894