• BIST 10005.15
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 24 °C

Aliağaspor Kaldığı Yerden

Aliağaspor Kaldığı Yerden
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ / Ligin şampiyon adaylarından Aliağaspor üç haftalık aranın ardından deplasmanda konuk olduğu Dikili Belediyespor’u 4–0 mağlup ederek ligin ikinci yarısına ‘farklı’ başladı.

1. AMATÖR LİG 1. GRUP’TA MÜCADELE EDEN ALİAĞASPOR İKİNCİ DEVRENİN İLK MAÇINDA KONUK OLDUĞU DİKİLİ BELEDİYESPOR’U DEPLASMANDA 4–0 MAĞLUP ETTİ.

ALİAĞASPOR KALDIĞI YERDEN...

DİKİLİ BELEDİYESPOR: 0 -ALİAĞASPOR: 4

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ / Ligin şampiyon adaylarından Aliağaspor üç haftalık aranın ardından deplasmanda konuk olduğu Dikili Belediyespor’u 4–0 mağlup ederek ligin ikinci yarısına ‘farklı’ başladı. İlk yarıda fırtına gibi esen yeşil beyazlılar adeta rakibine top göstermedi. Sürekli ayağa pas yaparak rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Aliağaspor, Ahmet Turgut, Murat ve biri penaltından olmak üzere Zeki’nin ayağından bulduğu iki golle maçı ilk yarıda bitirdi. Kulüp Başkanı Uğur Eren ve kulüp yönetim kurulu üyesi Özkan Kaçar’ın da izlediği karşılaşmada Aliağaspor, 2. yarıda maçı kontrolünde götürdü. 90 dakika boyunca kalesinde ciddi bir pozisyon yaşamayan Aliağaspor bu sonuçla puanını 21’e çıkarırken averajla liderliğini devam ettirdi. 

 

Hafta sonu Aliağaspor’un konuğu Helvacıspor

Bu arada aynı grupta bulunan Aliağa temsilcisi Helvacıspor da evinde Ulukent Belediyespor’u 4–2 mağlup ederek ligin 2. yarısına iyi bir başlangıç yaptı. Puanını 15’e çıkararak ligde 3. sıradaki yerini sağlamlaştıran mavi beyazlılar hafta sonu Aliağaspor’a konuk olacak.

Stad: Dikili Erdal İnönü Stadı

Hakemler: Murat Aydoğdu (8), Fatih Ant (6), Tansu Doğan Yılmaz  (7)

Dikili Belediyespor: Mustafa (3), Utku (4), Caner (3), Utkan (4), Mehmet Adalıoğlu (4), İrfan (4), Emin (3), (Dk 35 Uğur 4), Çağdaş(4), Çağrı (4), Nail (3)(Dk 48 Mehmet Topçuoğulları 3), Oğuz (4) (Dk 46 Ahmet 4)

Aliağaspor: Engin (6) (Dk 75 Halil 5), Bilal Ceylan (7), Murat (8), Bilal Özkurt (7), Ahmet Turgut (7) (Dk 65 Ahmet Seyhan 6), Yılmaz (6) Esen(7) (Dk 65 Özgün 6), Zeki (8), Mehmet(7), Gökhan (6), Yusuf (7)

Goller: Dk 6 Ahmet Turgut, Dk 18, 45 (Pen) Zeki, Dk 44 Murat, (Aliağaspor)

Sarı Kart: Mustafa, Utkan, Mehmet Adalıoğlu, Mehmet Topçuoğulları (Dikili Belediyespor)

Kırmızı Kart:  Yok

Maçtan Dakikalar

Dk 6; Sağ köşenden Zeki ile korner kullanan Aliağaspor ilk golünü buldu. Zeki korner atışını yakınındaki arkadaşı Yusuf’a pas olarak kullandı. Yusuf’un ceza sahası içine yaptığı ortaya iyi yükselen Ahmet Turgut kafasıyla topu ağlara göndererek takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Dk 9; Ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Ahmet Turgut’un sert şutunu Dikili Belediyespor kalecisi Mustafa parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Dk 18; Gelişen Aliağaspor atağında Yılmaz düşürülmesi sonucu kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Zeki takımını 2-0 öne geçirdi. Ceza sahası yayı civarından Zeki kullandığı serbest vuruşta Dikili Belediyespor kalecisi Mustafa soluna giden topu izlemekle yetinince top ağlarla buluştu. 

Dk 44; Sol kanattan gelişen Aliağaspor atağında Mehmet’in derinleme pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Murat kelcinin altından topu ağlara göndererek skoru 3-0’a getirdi.

Dk 45; Gelişen Aliağaspor atağında Murat’ın ceza sahasında düşürülmesi sonucu kazanılan penaltı atışında Zeki topu ağlara göndererek ilk yarının skorunu ilan etti. Dikili Belediyespor: 0 -Aliağaspor: 4 

Dk 60; Sağ kanattan gelişen Aliağaspor atağında topla buluşan Mehmet’in ceza sahasının çaprazından vurduğu şut az farkla yandan auta gitti.

Dk 70; Ahmet Seyhan’ın kendi geliştirdiği pozisyonda sert vuruşunu Dikili Belediyespor kalecisi Mustafa iki hamlede güçlükle kontrol edebildi.

Alper Peker; “İlk yarıdaki oyunumuz çok iyiydi”

Ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaptıkları için mutlu olduğunu belirten Aliağaspor Teknik Direktörü Alper Peker; “Özellikle ilk yarıda oynadığımız oyundan çok memnun oldum. Oyuncularım ilk yarıda tam olarak istediklerimi sahaya yansıttılar. İlk yarıda sezonun en iyi oyununu oynadık diyebilirim. Ancak tabii ki ilk yarıda farklı bir skor elde etmemiz neticesinde 2. yarı aynı tempoyu yapmadık, sakatlık ve kart problemi ile karşılaşmamak için kontrollü bir oyunu tercih ettik ve amacımıza ulaştık. Sonuç olarak güzel bir galibiyetle ligin ikinci yarısına başladık. Oyuncularımı kutlarım.” dedi.

Helvacıspor’dan da dörtlük tarife

İlk yarıda oynadığı 7 karşılaşmadan 4’nü kazanarak iyi bir grafik ortaya koyan Helvacıspor ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yaptı. Mavi beyazlılar ilk yarısını 3–0 önce kapadığı karşılaşmada Ulukent Belediyespor 4–2 mağlup ederek ikinci yarıya 3 puanla başladı. Volkan(2), Şafak ve Özgür’ün golleriyle sonuca giden mavi beyazlılarda 75. Dakikada Soner kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonuçla Helvacıspor puanını 15’e çıkararak ligdeki yerini sağlamlaştırdı.   

Erol Aydın; Play-off için umutluyuz

Oyuncularının performansından memnun olduğunu belirten Helvacıspor Teknik Direktörü Erol Aydın; “İyi bir oyun ortaya koyduk. Mütevazi bir takımımız var, elimizden geleni yapıyoruz. Oyuncularım iyi bir mücadele sergiledi ve 3 puana ulaştık. Bu galibiyetler bizi play-off için umutlandırıyor. Hafta sonu zor bir rakip olan Aliağaspor ile karşılaşacağız. İyi oyunumuzu sürdürmek istiyoruz.” dedi.

 


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894