• BIST 10166.63
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İzmir 23 °C

Aliağaspor Şampiyon

Aliağaspor Şampiyon
2. Amatör Küme’den başlayan futbol macerasının ilk sezonunda Aliağaspor 14. haftada mutlu sona ulaştı. 13 Haftada 13 galibiyetle 39 puanla haftaya başlayan yeşil-beyazlılar şampiyonluk için 1 puanın yeteceği Özyeniköy Spor maçından aldıkları bir puanla şa

ALİAĞASPOR ŞAMPİYON

2. Amatör Küme"den başlayan futbol macerasının ilk sezonunda Aliağaspor 14. haftada mutlu sona ulaştı. 13 Haftada 13 galibiyetle 39 puanla haftaya başlayan yeşil-beyazlılar şampiyonluk için 1 puanın yeteceği Özyeniköy Spor maçından aldıkları bir puanla şampiyonluklarını ilan etti. Yeşil-beyazlılara şampiyonluğu getiren maçın golleri ilk yarıda geldi. Orçun"un ayağından yediği gol ile rakibi Özyeniköyspor karşısında 1-0 geriye düşen Aliağaspor 40. dakikada Hasan"ın ayağından bulduğu penaltı golü ile eşitliği sağladı. 2. yarıda bir penaltı atışından yararlanamayan Hasan maçın 85. dakikasında 2. sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı ve Aliağaspor maçı 10 kişi tamamladı. Yeşil beyazlı ekip zaman zaman gergin geçen maçta sakatlıkları ve cezaları nedeniyle forma giyemeyen Engin, Yunus Süme, İsmet, Haklan ve Berker"in yokluğunu hissetti.   

İlk kez puan kaybı yaşadı, şampiyonluğunu ilan etti..

Ligin bitimine 4 hafta kala ilk kez bir maçta puan kaybı yaşayan ve aynı maçta  şampiyonluğa ulaşan yeşil beyazlılar;  14. hafta itibariyle 2. Amatör kümede,  9 grupta mücadele eden 84 takım arasında 63 gol ile en çok gol atan ve yediği 7 gol ile en az gol yiyen ekip olurken,  gelecek sezon 1. Amatör Lig"de mücadele edecek yeşil beyazlılar 2. Amatör Küme"de şampiyonluğunu ilan eden ilk takım oldu.   

Helvacıspor 2. sırada

Bu arada haftaya Aliağaspor"un 14 puan gerisinde 2. sırada haftaya başlayan Helvacıspor da deplasmanda ilk 15 dakikada 2-0 geriye düştüğü maçta deplasmanda Nergizspor ile 3-3 berabere kalarak ligdeki yerini korudu. Mavi-beyazlılar kendisiyle aynı puana sahip 3. sıradaki Bergama Gençler Birliği"nin Yeni Foçaspor"a 3–1 yenilmesiyle haftayı karlı kapayan ekiplerden oldu.     

STAD: YENİKENT

HAKEMLER: Gökmen Baltacı(5), Ercüment Acun  (4), Enver Şengel (5) 

ÖZYENİKÖY SPOR: Çağdaş (5), Fadıl (6), (Dk 46 Levent 4), Ahmet (4), Eray (4) Hasan (5), Şenol (4), Onur (5), Emrah (4), Orçun (5), Kaan (4), (Dk 76 Halil 4), Kayhan (5), (Dk 64 Birkan) 

ALİAĞASPOR: Ali (7), Lütfü(6), Yunus Şen (6), Hasan (6), Ahmet Seyhan (6),Ahmet Köse (6), (Dk 46 Sefa 6), Mehmet Salih (7), Bilal (6), Gökhan (6), Özgür (6), Sami (6)  

GOLLER: Dk; 35 Orçun (Özyeniköy Spor) Dk 40 Hasan (Pn) (Aliağaspor )

SARI KARTLAR: Çağdaş, Fadıl, Levent, Eray, Orçun (Özyeniköyspor) Lütfü, Hasan, Ahmet Köse(Aliağaspor)

KIRMIZI KART: Hasan (Aliağaspor) 

MAÇTAN DAKİKALAR

30. dakikada Aliağaspor atağında sağ kanattan Özgür"ün ortasına Gökhan vurdu top kaleci Gökmen"de kaldı.  

35. dakikada sol kanattan gelişen atakta Özyeniköyspor golü buldu. Kayhan"ın ceza sahası civarına doğru gönderdiği topta defansın arakasına sarkan Orçun kaleci Ali ile karşı karşıya kadı. Orçun"un sert ve düzgün vuruşunda top ağlara gitti ve bu gol ile Aliağaspor 1–0 geriye düştü.      

40. dakikada sağ kanattan korner kullanan Aliağaspor atağında arka direk civarında topla buluşan Sami"nin şutuna Eray"ın elle müdahale etti. Hakem penaltı noktasını gösterdi.  Topun başına geçen Hasan topu filelere göndererek maçta eşitliği sağladı 1-1 

55. dakikada Aliağaspor atağında sağ kanattan Mehmet Salih ortaladı. Topun gelişine vuran Sami"nin şutunda top üstten auta gitti. 

75. dakikada Mehmet Salih kendi geliştirildiği atak ile ceza sahsına girdi. Ceza sahası içinde rakibi tarafından düşürülmesi sonucu maçın orta hakemi Gökmen Baltacı bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Topun başına gelen Hasan"ın penaltı vuruşu üst direkten auta çıktı. 

 90+2. dakikada Aliağaspor atağında sağ kanattan Özgür"ün ortasına kale sahası içinde Gökhan kafayı uzattı ancak yetişemedi ve karşılaşma 1-1"lik beraberlikle sora ererken Aliağaspor bu sonuçla şampiyonluğunu ilan etti.   

Mustafa Ciner; Şampiyonluk kentimize ve kulübümüze hayırlı olsun

Şampiyonluğun güzel bir duygu olduğunu belirten Aliağaspor Teknik Direktörü Mustafa Ciner “18 haftalık lig maratonunun 14. haftasında şampiyonluğa ulaşmak güzel bir duygu. Lig başında koyduğumuz hedefimize ulaşmış olmaktan çok mutluyuz. Bu maçımızdan da galip gelmek isterdik ancak olmadı. 5-6 futbolcumuzun eksik olması ayrıca bir gün önce genç takımda oynayan arkadaşlarımızın yorgun olması ve havanında çok sıcak olması ayrıca oyuncularımın şampiyonluğa inanmış olması neticesinde galip gelemdik ve  karşılaşma 1-1 sona erdi. Kentimize ve külübümüze hayırlı olsun.  Gelecek sezon da inşallah 1. Amatör Lig"de şampiyon olacağız.” Dedi.   

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894