• BIST 10177.11
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İzmir 21 °C

Aliağasporlu Musa GS li Oldu

Aliağasporlu Musa GS li Oldu
ALİAĞA HABER / 2007–2008 sezonunda Aliağaspor forması giyen Musa Çağıran 1 Milyon Dolara Galatasaray’a transfer oldu. Aliağaspor forması giydiği dönemde 16 yaşında iken U18 milli takımında da oynayan Musa Altay’dan kiralık olarak alınmıştı.

 

 

 

 

 

2 YIL ÖNCE ALİAĞASPOR"DA OYNUYORDU

 

1 MİYON DOLARA GALATASAYLI OLDU

 

ALİAĞA HABER / 2007–2008 sezonunda Aliağaspor forması giyen Musa Çağıran 1 Milyon Dolara Galatasaray"a transfer oldu. Aliağaspor forması giydiği dönemde 16 yaşında iken U18 milli takımında da oynayan Musa Altay"dan kiralık olarak alınmıştı. Dönemin Teknik Direktörleri Rıza Tuyuran ve Adnan Özbağcı tarafından fazla şans bulamaması ve yöneticilerin takıma olan ilgisizliği nedeniyle Musa devre arasında tekrar Altay"a dönmüştü.  Altay"ın tecrübe kazanması için Aliağaspor"a kiraladığı Musa yeşil beyazlı formayı giydiği dönemlerde de adı 3 büyüklerle anılıyordu. Dönemin Altay Kulüp Başkanı Nafiz Zorlu"nun bile zaman zaman maçlarını izlemeye geldiği genç yıldızdan Aliağaspor sezon sonuna dek faydalanamamıştı.

 

HEDEFİM 3 BÜYÜKLER DİYORDU

Altınırmak"ta futbola başlayan ve daha sonra Altay"ın altyapısına gelerek A takıma kadar yükselen ve A takımda hiç oynamadan Aliağa"ya gönderilen Musa Aliağaspor"da oynadığı dönemlerde gazetecilere yaptığı açıklamada  "" Futbolu çok seviyorum ve çok çalışıyorum. Defansın sol tarafı hariç her bölgesinde oynayabiliyorum. Özellikle sağ bek ve ön liberoda başarılı olduğumu düşünüyorum. İdealim Aliağa"dan Altay"a geri dönmek ve orada birkaç sezon tecrübe kazandıktan sonra 3 büyük takımdan birinin formasını giymek. Bu konuda kendime inancım ve güvenim tam.  Bu günlere gelmemde hocalarımın olduğu kadar babamın da payı büyük. Babam eski bir futbolcu, elimden tuttu ve futbolcu olmam için çok yardımcı oldu” demişti.  Ayrıca Musa Aliağaspor forması giydiği dönemde genellikle Turkcell Süper Ligi"nde mücadele eden ekiplerin genç takımlarından oluşturulan U18 milli takımına TFF 3. Lig"den de çağırılan tek oyuncu olmuştu.

 

ALİAĞA"DAN ALTAY"A DÖNDÜ, YILDIZ OLDU

Son olarak 9 Aralık 2007 tarihinde ilk yarının son maçı olan Torbalıspor maçında yeşil beyazlı formayı giyen Musa ligin ikinci yarısında Aliağa"ya dönmedi. Ligin ilk yarısında Aliağa"da ilgi göremeyen genç yıldız aynı sezonun ikinci yarısında Altay"a geri dönerek siyah beyazlı ekibin değişmez ismi oldu. Ayrıca Bank Asya Ligi"nde forma giyen en genç oyuncu unvanını eline geçirdi. Asıl yeri stoper olmasına rağmen teknik direktör Feyyaz Uçar'ın orta sahada şans verdiği Musa, bu mevkide sergilediği performansla siyah beyazlı ekibin bankoları arasına girdi. Bu sezon da oynadığı futbolla Musa ilk yarıda takımımın en iyi oyuncusu oldu, 15 maçta forma giyerek  5 gol attı.  

 

GENÇ YILDIZ ALTAY"A MADDİ KAYNAK OLDU.

Altay ilk yarının yıldızlarından Musa Çağıran'ı Galatasaray'a vererek bir anlamda yaşadığı mali krize de çözüm buldu.  Musa'nın sezon sonuna kadar kalması şartıyla yapılan anlaşmaya göre Galatasaray 500 bin TL'yi hemen verecek. Altay Kulüp Başkanı Niyazi Konuşmaz, " Oyuncumuzun sezon sonuna kadar bizde kalması şartıyla bu tranfseri onayladık. Gençlere forma vermenin, onlara şans tanımanın karşılığını hem sahada performans olarak, hem de kulüp ekonomisine katkı olarak alıyoruz" dedi.

 

SEZON SONUNA KADAR ALTAY, 1 HAZİRAN"DAN SONRA GALATASARAY"LI

Bu arada transferi Galatasaray da internet sitesinden doğrularken ''Galatasaray Futbol A.Ş. ile Altay Spor ve Musa Çağıran ile 1 Haziran 2010 tarihinden geçerli olmak üzere 3 yıllık ön sözleşme imzalanmıştır. Yapılan ön sözleşme gereği futbolcu Musa Çağıran, bu sezon sonuna kadar Altay Spor Kulübü'nde forma giyecektir. Musa Çağıran'a 'hoş geldin' diyor, futbol hayatında üstün başarılar diliyoruz'' denildi. Musa Çağıran da Galatasaray"a oynamak için gideceğim. Formayı alacağım. Gerard"ı örnek alıyorum. Altay"ı şampiyon yaparak, İstanbul"a gitmek istiyorum. Çünkü doğuştan Altay"lıyım. Ayrıca hep sempatiyle baktığım ve gururlandığım Galatasaray"ın bu sezon şampiyon olacağına inanıyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894