• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İzmir 22 °C

Aliağa'ya Gökkuşağı Renkleri

Aliağa'ya Gökkuşağı Renkleri
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / İstanbul Fındıklı’da Orman Mühendisi Hüseyin Çetinel’in gökkuşağı renklerine boyadığı merdivenlerin bir gecede Beyoğlu Belediyesi tarafından tekrar gri renge boyanması ülke çapında yeni bir akımın fitilini ateşledi. Mer

ALİAĞA'DA MERDİVENLER RENKLENDİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / İstanbul Fındıklı’da Orman Mühendisi Hüseyin Çetinel’in gökkuşağı renklerine boyadığı merdivenlerin bir gecede Beyoğlu Belediyesi tarafından tekrar gri renge boyanması ülke çapında yeni bir akımın fitilini ateşledi. Merdivenlerin gökkuşağı renklerine boyanması eylemi tüm yurda yayılırken, İzmir'de, Foça'da ve Aliağa'da da merdivenler gökkuşağı renklerine boyanıyor.

aliaga-renklendi.jpg

Bir çok yerde gökkuşağı renklerine boyanan merdivenler vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken, bazı yerlerde belediye ekipleri tarafından griye boyanması vatandaşların tepkisini çekti. Aliağa'dan da bu renkli akıma destek geldi. Aliağalı vatandaşlar ilk olarak Kazım Dirik Mahallesi 294 sokak'ta bulunan merdivenleri boyadı. "Fırçanı da al gel" kampanyasında ikinci durak İstiklal caddesinde postane yanındaki merdivenler oldu. Sosyal medyada "Fırçanı al da gel" kampanyasına destek olmak için bir grup genç merdivenleri gökkuşağı renklerine boyadı. Gençlerin eylemine CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayları Tolga Sezer ve Özlem Şan Oğuzhan' da destek verdi. Yaklaşık bir saat süren merdiven boyama işlemi bittikten sonra merdivenlerin sonuna "Biz Haklıyız" yazarak dağıldılar. Aliağalı vatandaşlar "Umarız idarecilerin renksiz idare anlayışlarına bu renkli merdivenlerde vatandaşın bir cevabı olarak akıllarının bir yerinde kalır" dediler.

FOÇA'DA MERDİVENLER BOYANDI

CHP'li Gençler tarafından Foça Denizkent mevkiinde  ve Demokrasi meydanında bulunan merdivenler gökkuşağı renklerine boyandı. Rengarenk boyanan merdivenler semt sakinleri tarafından da oldukça beğenildi. Bütün merdivenlerin renklendirilmesini isteyen vatandaşlar, “Gözlerimiz şenlendi, bu uygulamanın fitilini ateşleyeni kutluyoruz. CHP Foça İlçe Gençlik Kollarına da teşekkür ederiz, uygulamanın devamının gelmesini istiyoruz” dediler.

KONAK’TA HER YER GÖKKUŞAĞI

Merdivenleri boyama akımı kısa sürede ülke geneline yayıldı. Bazı yerlerde belediyelerin de destek verdiği uygulamaya İzmir’den de Konak Belediyesi katıldı. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından İnönü Caddesi 343 Sokak’ın merdivenleri gökkuşağı renklerine boyandı. Rengarenk boyanan merdivenler semt sakinleri tarafından da oldukça beğenildi. Talep karşısında, gerekirse başka merdivenlerin de boyanacağını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Gökyüzünü yere indirdik. Gökkuşağının canlı renkleriyle kente renk katmak ve bu güzel harekete destek vermek istedik. Gördük ki vatandaş çok beğendi. Önümüzdeki günlerde başka merdivenli sokakları da boyayabiliriz. Genel  Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da ‘Hangi insan renklerden korkar... Ancak diktatörler. Gökkuşağından korkulur mu? 7 rengi görüyorsunuz, düşman görüp tamamını griye boyuyorsunuz. Allah akıl fikir versin’ demişti. Biz Konak Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan öneri bekliyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894