• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 18 °C

Aliağa'ya Yatırım Yağacak

Aliağa'ya Yatırım Yağacak
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Seçim çalışmaları kapsamında yarım günlük bir çalışma ziyaretinde bulunan Ulaştırma eski bakanı ak parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Binali yıldırım Aliağa’da ilk ziyaretini Egelim lojistik firması bu

Ulaştırma eski bakanı ak parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Binali yıldırım
ALİAĞA"YA YATIRIM YAĞACAK

 


ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Seçim çalışmaları kapsamında yarım günlük bir çalışma ziyaretinde bulunan Ulaştırma eski bakanı ak parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Binali yıldırım Aliağa"da ilk ziyaretini Egelim lojistik firması buruncuk tesislerine yaptı.

Firma sahibi Kemal erim, Binali yıldırım"ın ziyaretinden onur duyduğunu belirtti. Yıldırım, yoğun programı nedeni ile kısa süren ziyarette Ak parti iktidarının ulaşım ve altyapı konularında devrim yarattığını söyledi. Yıldırım,  Aliağa"nın 2023 vizyonunda kabına sığmayacağını söyledi.  Yıldırım Aliağa ziyaretine Ak parti Aliağa ilçe teşkilatını ziyaret ile devam etti.

 

KAZIM ULAŞ , ALİAĞA TEŞKİLATI SEÇİMLERE HAZIR
Yıldırım"ı Ak Parti ilçe başkanı Kazım Ulaş, İl genel meclis üyesi Muhammet Yılmaz, Belediye meclis üyeleri, Eski il genel meclis üyesi ve Aliağaspor Eski Başkanı İsa Önal,  Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Eski Başkanı Osman Savran, Ak Parti Kadın Kolları başkanı Fatma Bayar, Ak parti gençlik kolları başkanı Rabia Tural, karşıladı. Ak Parti ilçe başkanı Kazım ulaş, Ulaştırma eski bakanı Binali yıldırım"ın 2. bölgeden aday gösterilmesinin mutluluğunun yaşadıklarını ve seçim çalışmalarında daha çok çalışmalarına gereken enerjiyi Binali yıldırımdan aldıklarını söyledi. Ulaş, 12 haziran seçimleri öncesi yaptıkları seçim çalışmalarının bilgisini verdi. Ak parti ilçe teşkilatını gerek demirbaşlarda gerekse yerel basın propaganda anlaşmaları ile seçimlere güçlü hazırlandıklarını söyledi.   Kazım Ulaş, Aliağa"nın 182 sandık ve 50 bine yakın seçmeni olduğunu, 2009 seçimlerinde %35.1 oy aldıklarını, referandumda ise genelde %39 "evet" oyu aldıklarını belirtti. Ulaş, “her geçen ilçemizde yerel veya genel seçimler olsun partimiz sürekli oylarını artırarak devam ediyor.  Umuyorum ki sayın bakanımız bölgemizden aday gösterilmesi bizi daha da çok çalışmaya sevk ediyor. Tüm yönetim kadromuz kadın ve gençlik kollarımız milletvekili adayları ile gece gündüz çalışmaya devam ediyor. “dedi.

 

TÜRKAN, “BİNALİ YILDRIM BÖLGE İÇİN BİR ŞANS”
Ulaştırma eski bakanı ak parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Binali yıldırım"ın bölge için çok büyük bir şans olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan  Uğur Türkan, Ulaştırma bakanlığının ve ak parti hükümetinin yaptığı çalışmaların ülkeyi Avrupa liginde önemli bir sıralamaya getirdiğini söyledi.
Aliağalıların Katip Çelebi Üniversitesi"nden fakülte ya da meslek yüksek okulu  beklediğini kaydeden 2. bölge milletvekili adayı Uğur Türkan, Binali Yıldırım"a dönerek bu konuda yardım edeceğinizden eminiz dedi. Aliağa-Menderes raylı sisteminin Aliağa"ya saatte bir uğradığını, saatlerin kısalmasını isteyerek desteklerini bekledi. Ak Parti İzmir milletvekili adayı Uğur Türkan “ İzmir sayın bakanımla birlikte ayağa kalkacak. İzmir, gerek limanıyla, gerek tarihiyle en iyi şehirdir, ama İzmir maalesef artık öyle değil. Ancak seçimlerden sonra İzmir eski güzel günlerine kavuşacak, bunun teminatı da sayın Binali Yıldırım"dır” dedi.

 

ALİAĞA"YA ADALET SARAYI MÜJDESİ
Binali Yıldırım, “İzmir esnaf ve sanatkarlar sayısı bakımından 2. sırada yer alıyor. İzmir"in üreten,  Türkiye"nin zenginliğine zenginlik katan bir şehir olduğunun göstergesidir” dedi. Ancak  İzmir"in aynı şekilde hizmet göremediğini söyleyen Yıldırım “ İzmir"de boş siyasetle zaman kaybetmek İzmir"e büyük bir kötülüktür “ dedi. Aliağa"nın ülkeye sürekli katkı sağlayan bir sanayi şehri olduğunu belirten Yıldırım. Aliağa için ”Sadece İzmir"in değil, Türkiye"nin gözbebeği, çok önemli stratejik konumu olan bir ilçe” dedi. 15 Mayıs"ta temeli atılacak (Kuzey Ege Çandarlı) Ege Limanı"nın bölgenin konumunu daha da önemli hale getireceğini dile getirdi. Öte yandan Aliağa-Menderes arasındaki raylı sistemin son seferinin saat 22.00"da olmasının bölgede oluşturduğu  sıkıntılar nedeniyle,  son seferin daha ileri saatlere alınacağının müjdesini verdi. Aliağa"nın konut ihtiyacına da değinen Binali Yıldırım, önümüzdeki dönem TOKİ"yi bölgeye daha çok konut yapması için yönlendireceklerini söyledi.  Binali Yıldırım, “Aliağa"ya bir de Adalet Sarayı yapılacağı müjdesini paylaştı. Yıldırım, “Biz hizmet yaparken ipe un sermiyoruz, ama yapamayacağımız sözü de vermiyoruz.” dedi.

 

GEMİSANDER"DEN MESLEK LİSESİ MÜJDESİ
Yıldırım  toplantının ardından Gemisöküm bölgesine  gitti. Gemisander yönetim kurulu Başkanı adem şimşek ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantı miting havasında geçti.  Gemisander yönetim kurulu başkanı Adem Şimşek,  yapımına başlanacak olan çok katlı   Gemisander idari binasının açılışı Bakan yıldırımın gelmesini isteyerek sözünü aldı.Şimşek, Yıldırım"a Gemisander üyeleri olarak Aliağa"ya   Meslek lisesi yapmak istediklerinin müjdesini verdi.
Yaklaşık iki bin gemisöküm işçisinin katıldığı toplantıda Yıldırım, sanayinin doğa ile bütünlük içinde gelişmesi gerektiğini belirterek, Türkiye"nin bu bilince eriştiğini söyledi. Binali Yıldırım konuşmasında “Sizler gemilerin gelişmesi için hem model üreten, hem de Türkiye"nin refahı için çalışan, ortalıkta gözükmeyen isimsiz kahramanlarsınız.  Bu işin emekçisi olarak yaptığınız işin zorluklarını biliyorum. İstanbul"da sektörü Tuzla"dan Akdeniz"e Ege"ye yaydık. Tersane sayımızı 37"den 96"ya çıkardık. Türkiye dünyada 23. Sıradan 5. Sıraya yükseldi” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “ Aliağa"ya çok katkınız var, bunu alın terinizle yapıyorsunuz . Türkiye bir deniz ülkesidir. Barbaros Hayrettin Paşa "Denizlere hakim olan dünyaya hakim olur" demiştir.  Dünyanın en iyi teknolojisine sahip gemi söküm ve işleme merkezi Aliağa"da bulunuyor. Gemi söküm işinde yan sanayi ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi çalışıyor. Yakın tarihte yapılacak yeni yatırımlar ile bu bölge son derece önemli bir istihdam merkezi olacak. Bu güzel memleketi denizci bir ülke yapmak, milletimizi de denizci bir millet yapmak için çalışıyoruz” dedi. Aliağa"nın Türkiye"nin denizcilik merkezi olmaya başladığını belirten Yıldırım, 15 Mayıs"ta temeli atılacak Ege Limanı"nı hatırlattı. Limanın 3 safhada yapılacağını kaydeden Binali Yıldırım önce ana direğin yapılacağını, sonra kamu-özel sektör ortaklığıyla limanın arka plan çalışmalarının yapılacağını belirtti. Expo 2020 süresince 13 milyon konteyner kapasitesiyle Türkiye"nin en güzel limanının Aliağa"da olacağını söyledi.

 

ÇELİK, İZSU "YU YILDIRIM"A ŞİKAYET ETTİ
Yıldırım buradaki toplantının ardından gemisöküm yan sanayicileri derneğini de bir ziyarette bunlundu dernek başkanı Hamit çelik"ten sorunlarını içeren bir dosya alan Yıldırım konular ile ilgileneceğini söyledi. Çelik en büyük sorunlarının TOKİ parsellerinde yüksek kira olduğunu altını çizdi. Parsellere taşıma su ile hizmet geldiğinin altını çizen Hamit çelik defalarca yazıştıkları izsu"nun dertlerine çare olmadığını söyledi. Çelik izsu"nun umursamaz bir tavır takındığı söyleyerek izsu "yu  eski bakan yıldırım"a şikayet etti.
çalışmalar kapsamında  Aliağa Muhtarlar derneğini de ziyaret eden yıldırım merkez ve köy muhtarlarını sorunları hakkında bilgiler aldı. Köy muhtarlarını taleplerini anında ilgili müdürlüklere ileten yıldırım .  ilgili Müdürlüklerden Çözümün hangi noktalarda tıkandığının raporlarını da istedi.

 

ALİAĞA"YA YENİ BALIKÇI BARINAĞI, ŞAKRAN"A YAT LİMANI  Binali yıldırım muhtarlar toplantısının ardından  Aliağa kaymakamı İbrahim keklik"i makamında ziyaret etti.  yoğun programın sonunda Aliağa belediye başkanı Ömer Turgut  Oğuz"u da ziyaret etti.  Akşam saatlerinde Yıldırım  Gemisander üyesi işadamlarının onuruna verdiği yemeğe katıldı. yaklaşık bin davetlinin katıldığı yemekte  konuşan yıldırım Gemisander başkanı Adem Şimşek ve yönetim kurulu üyesi iş adamlarına  gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Aliağalılara  balıkçı barınağı, Yeni Şakran beldesine de  Yat limanı  sözü verdi. Aliağa"da yoğun programının çok başarılı geçtiğini söyleyen yıldırım, Ak parti ilçe teşkilatına ve  emeği geçenlere teşekkür etti.  Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında  1. nolu seçim bürosunun da açılışını yaptı. ss.yük taşıyıcıları kooperatifi binasının da açılışını yapan yıldırım  Esnaf ziyaretleri ile çalışmasını sonlandırdı.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894