• BIST 10193.29
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İzmir 20 °C

Ayhan'dan Soru Önergesi

Ayhan'dan Soru Önergesi
İzmir'in Aliağa İlçesi’ne bağlı Çakmaklı Köyü’nde termik santral planlayan ENKA Enerji A.Ş.’nin, geçen nisan ayında henüz ÇED süreci tamamlanmadan, ilgili

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ SELÇUK AYHAN "DAN SORU ÖNERGESİ “ ASIRLIK ZEYTİNLERİ NEDEN KESTİLER?”
İzmir'in Aliağa İlçesi"ne bağlı Çakmaklı Köyü"nde termik santral planlayan ENKA Enerji A.Ş."nin, geçen nisan ayında henüz ÇED süreci tamamlanmadan, ilgili kurumlardan izin alıp bazıları asırlık 300 zeytin ağacını kesmesi TBMM"ye taşındı.
CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay"ın yazılı olarak yanıtlamasını isteyerek konuya ilişkin soru önergesi verdi.
ENKA Teknik ve Yönetim Müdürü Selim Özkan ise,  sözü edilen bölgede kesilen ağaçların yerine Aliağa girişine 80 zeytin ağacının dikildiğini, ayrıca Aliağa Belediye tarafından belirlenecek bir başka yere de 3 bin yeni zeytin ağacının dikileceğini söyledi
DANIŞTAY'DAN İTHAL KÖMÜR SANTRALİNE VİZE
Danıştay 13. Dairesi, Enka Enerji Üretim A.Ş'ye, Aliağa'da ithal kömür yakıtlı termik santral için 49 yıllık üretim lisansı verilmesine ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararının yürütmesinin durdurulması istemlerini oy birliğiyle reddetti.
CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol ile Horozgediği Köyü tüzel kişiliği adına bir avukat, EPDK kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda ayrı ayrı dava açtı.
İki ayrı davada da, "İzmir Aliağa ilçesi için 6 Mart 2008'den itibaren 49 yıl süreyle üretim lisansı verilmesine ilişkin EPDK kararının; daha önce İzmir'in Aliağa ilçesi Gencelli yöresinde yap-işlet-devret modeliyle ithal kömüre dayalı üretim tesisi kurulmak üzere düzenlemeler yapıldığı, bu düzenlemelerin iptali istemiyle açılan davalarda söz konusu üretim tesisinin kurulmasının çevreyi olumsuz şekilde etkileyeceği gerekçesiyle iptal kararları verildiği, yıllar önce yargı kararı ile önlenen yanlışlığın, yıllar sonra tekrarlanmasının hukuka ve kamu yararına aykırı olduğu" öne sürüldü.
Alınan bilgiye göre, davalarda ilk incelemesini tamamlayan Danıştay 13. Dairesi, öngörülen koşullar bulunmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması istemlerini oy birliğiyle reddetti.
Davacı Kemal Anadol ve diğer davacının Daire kararına itiraz hakkı bulunuyor. İtirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek. Danıştay 13. Dairesi, davaları daha sonra esastan karara bağlayacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894