• BIST 10055.98
  • Altın 2420.658
  • Dolar 32.2925
  • Euro 34.7642
  • İzmir 15 °C

Bakan Çelik İzmir’de

Bakan Çelik İzmir’de
AK Parti Genel Merkez tarafından başlatılan İzmir İl Teşkilatının yürüttüğü Siyaset Akademisi”nin İzmir’deki ilk dersini Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik verdi.

 HÜSEYİN ÇELİK"TEN İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ
AK Parti Genel Merkez tarafından başlatılan İzmir İl Teşkilatının yürüttüğü Siyaset Akademisi”nin İzmir"deki ilk dersini Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç Dr.Hüseyin Çelik, Partisinin Genel merkez AR-GE birim başkanlığı tarafından başlatılan, İzmir İl Teşkilatının yürüttüğü siyaset akademisinin ilk dersine katılmak için İzmir"e geldi.  İl Başkanı Ömür Kabak ve İl yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Çelik, il başkanlığında yaptığı basın toplantısında İzmir"e gelişi ile ilgili bilgi verdi. Kültür ve Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemlerde İzmir"e çok sık geldiğini ancak Genel Başkan Yardımcılığı sıfatıyla kenti ilk ziyaret ettiğini belirten Çelik, İl başkanı Ömür Kabak"a ve yönetimine görevinde başarılar diledi. Kişilerin konumlarının değil, yaptıkları işin niteliğinin önem taşıdığını anlatan Çelik, ''İtibarınızın iyi olması önemlidir. AK Parti'de nöbet değişimi krizsiz olur. Bir kişi, kendine başka bir görev verildiği zaman, bunu seve seve yapar. Önemli olan hoş bir seda bırakmaktır.'' dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak AK Parti İl Başkanlığı olarak yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verirken İzmir"de son seçimlerde başarısız bir sonuç aldıklarına dikkat çekerek “biz İzmirlilere kendimizi iyi anlatamadık. AK Parti Türkiye"nin 7 bölgesinde de birinci parti. İllerin tamamına yakınında milletvekili çıkartıyor. Biz bölgesel, dinsel ve etnik ayrımcılık yapmıyoruz. Ancak İzmir"de yaşadığımız başarısızlık kendimizi iyi anlatamamaktan kaynaklanıyor. Önümüzdeki süreçte bunları aşmak için çalışıyoruz.” Dedi.
Partisinin Medya Tanıtım"dan sorumlu genel başkan yardımcısı olması sebebiyle medya ile olan ilişkilere değinen Hüseyin Çelik ''Medya, bizim paydaşımız konumundadır. Basın önemli bir denetim mekanizmasıdır. Demokrasilerde basın dördüncü güçtür. Medya mensupları bizim yüzümüze ayna tutan dostlarımızdır. Medyanın aklından yararlanmayı bir zenginlik ve kazanım olarak değerlendiririz.'' dedi. Yapılan her çalışmayı eleştiriyle karşılayan ''şartlanmış'' basın organlarının da bulunduğunu savunan Çelik, gerçek manada eleştirinin gazeteciliğin özü olduğunu söyledi.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çelik Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, domuz gribi aşısı olmayacağına ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, ''Aşı, belli yaştakilere çok daha etkilidir ve mutlaka olması gereken bir şeydir. Sayın Başbakanımız kimseye 'Ben aşı olmuyorum siz de aşı olmayın' gibi bir tavsiyede bulunmuyor. Sayın Başbakanımız, özellikle kendisini örnek vererek aslında bunun bir mecburiyet olmadığını ifade etmiştir. Eğer Sağlık Bakanlığı bununla ilgili gerekli tedbirleri almamış olsaydı, yeteri kadar aşı getirmemiş olsaydı, bunu eleştirirdik.” dedi
Ak Parti İzmir"de İlk Ders Hüseyin Çelik"ten
AK Parti İzmir İl Başkalığı"ndaki Basın toplantısının ardından çeşitli basın kuruluşlarını ziyaret eden Çelik bu yıl 4. etabı düzenlenen siyaset akademisinin ilk dersini de verdi. Demokrasi, Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi konulu ilk derste yaptığı sunumda "Demokratikleşme Süreci Ve Milli Bir Projesi"ne vurgu yapan Çelik AK Parti'nin tüm Türkiye'nin partisi olduğunu ifade ederek “ırkçılık üzerine siyaset yapmak çok tehlikelidir. Demokrasi sorunun çözülmesini istemeyen partiler birbirinin koltuk değneğidir. Sorun çözülürse kendi partilerine gerek kalmayacağından korkuyorlar.” dedi. TRT'nin Kürtçe yayını yıllar önce başlamalıydı. Bizim çocukluğumuzda herkes Erivan radyosunu dinlerdi. Çünkü Kürtçe türkü söylenirdi. Ardından da ülkem,z aleyhine propagandaya başlardı. 1965'ten bu yana böyleydi. PKK, yıllardır ekilen tohumların filizlenmesidir. Okuma yazma oranı yüzde 40'ın altındaydı. Vatandaş Türkçe bilmiyordu, hâlâ bilmeyenler var. Kürtlere, Kürt olduklarını söylemek, dillerini öğretmek memleketi bölmez. Aksine güçlendirir. Birlik beraberlik için birinin diğerine dönüşmesine gerek yok.” diye konuştu.Dünyanın birlik içinde çokluk felsefesine yöneldiğini anlatan Çelik “ ırk, din ve bölgesel ayrımcılık üzerine siyaset yapmak tehlikelidir. Atatürk"ün Meclisin açılında okuduğu Nutuk"ta bu milletin tek bir ırktan oluşmadığını söyler. Tek tip insan yaratma çabası eşyanın doğasına aykırıdır. Bizi bir millet yapan 90 tane benzerliğimiz olsa da 10 tane ayrı noktamız olabileceğini kabul etmemiz gerekir” diye konuştu. Sunumun ardından sahneye çıkan Ömür Kabak Hüseyin Çelik"e teşekkür ederek bir plaket sundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894