• BIST 10055.98
  • Altın 2424.227
  • Dolar 32.2325
  • Euro 34.7706
  • İzmir 14 °C

Belediye Yanlış Yapıyor

Belediye Yanlış Yapıyor
ALİAĞA VİDEO HABER / Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş ve Yönetimi bir basın toplantısı düzenleyerek geçtiğimiz Salı günü TEKEL işçilerine destek amacıyla yapılan sendikal eyleme davet mesajını çeken Aliağa Belediyesine tepki gösterdi ve gündemde k
 

KAZIM ULAŞ “BELEDİYE YANLIŞ YAPIYOR”

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANLIĞI ALİAĞA BASINI İLE BİR ARAYA GELDİ

KAZIM ULAŞ “ SENDİKA EYLEMİNE BELEDİYENİN İMKANLARI KULLANDIRILIYOR.”

ALİAĞA VİDEO HABER /  Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş ve Yönetimi bir basın toplantısı düzenleyerek geçtiğimiz Salı günü TEKEL işçilerine destek amacıyla yapılan sendikal eyleme davet mesajını çeken Aliağa Belediyesine tepki gösterdi ve gündemde ki konular ile ilgili bilgiler verdi.  Kamu kuruluşu hüviyetinde ki Aliağa Belediyesi"nin cep telefonuna toplu mesaj çekme sisteminin kullanılmasını ve halkın davet edilmesini doğru bulmadığını ifade eden İlçe Başkanı Kazım Ulaş

“ TEKEL İşçilerine destek için eylemi yapan Aliağa Demokrasi Platformu Bileşenlerinin içerisinde Aliağa Belediyesi yok.  Belediye yok ama mesaj Aliağa Belediyesinden geliyor. Aliağa da yaşayan her kesin vergileri ile Belediye hizmet üretiyor. Bir kamu kuruluşunun böylesi bir eyleme Belediye imkanlarını kullanması ve halkı davet etmesini yanlış buluyorum. Ben hukukçu değilim ama burada bir suç oluştuğunu düşünüyorum. Şahsım olarak bununla ilgili bir suç duyurusu yapmadım fakat bu konunun gerekli mercilerce incelenebileceğini düşünüyorum.” Dedi.

KAZIM ULAŞ “TRİBÜNE OYNUYORLAR. ŞOV YAPIYORLAR”

Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Ulaş herkesin hak arama mücadelesi yapabileceğini eylemler yapabileceğini ifade ederek Aliağa Belediyesi"nin işçilerin hak arama mücadelelerine karşı tutunduğu tutumun kendi çıkardığı işçilere karşı tutunmadığını söyledi. Kazım Ulaş “ Seçimlerden bu yana 10 ay geçti. Seçimler öncesinde Belediye Başkanımız radyolarda çalışan arkadaşlarımız korkmasın, biz geldiğimizde işçilerimizi şirket bünyesine alacağız ve sendikalı yapacağız demişti. İş başına geldiklerinde de işçileri çıkarmaya başladılar. Gerekçe olarak ta tasarruf tedbirleri gösterildi. Tasarruf ama çıkan işçinin yerine işçi almıyorsan tamam ama çıkan işçinin yerine daha fazla çalışan alıyorsun. Burada büyük bir çelişki var. Bugün sayılarını dahi bilmediğimiz ve kendileri itiraz etse de danışman ordusu kuruyorsun. Bunu samimi bulmuyorum. Sendikal eyleme işçi haklarına destek çağrısını Belediyeden yapmasını samimi bulmuyorum. Tribüne oynuyorlar.” Dedi. PETKİM ve TÜPRAŞ ta yüzlerce işçinin 4-c ye geçtiğini ve Belediyenin bunlara destek vermediğini dile getiren Kazım Ulaş “ Belediyeden çıkarılan işçiler, Karşıyaka da KENT A.Ş işçileri, Konak Belediyesi"nde işten çıkarılan taşeron işçilerine destek olmuyorlar. Ben yapılmasın demiyorum TEKEL işçilerine destek olsunlar ama burada ki işçilerin durumuna da destek olabilsinler. Sadece şov yapıyorlar.” Diye konuştu.

KAZIM ULAŞ “ PARA YOK DİYEN BELEDİYE, DANIŞMANLARINA AYDA 60 BİN, YILDA 720 BİN, 4.5 YILDA 4 TRİLYONU GEÇEN ÖDEME YAPIYOR.”

 

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş işçileri sokağa atan ve bunu tasarruf gerekçesine bağlayan Aliağa Belediyesi Yönetiminin işçi hakları konusunda samimi davranmadığını söyleyerek “ Her ne kadar Belediye danışma değil koordinatör diyor ama fark etmez bizler ve halkımız bunların danışman olduğunu biliyor. Bu danışmanların sayısının 15 tane olduğunu varsayarsak en basit hesap ile 15 danışmana 4000 Lira giydirilmiş ücret üzerinden ayda 60 Bin, Yılda 720 Bin ve 4,5 yıl boyunca enflasyon farkları üzerinden yapılacak zamları aldığını varsayarsak 4 Trilyonu aşan bir ödeme yapılıyor olacaktır. Geçen dönem biz 3.5 - 4 Trilyon civarında bir rakam ile İstiklal Caddesini baştan sona ve tüm ara bağlantı yollarını yaparak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Bu rakamlar afaki değildir. Şimdi Aliağa Belediyesi kimin hakkını savunuyor ve tasarruf gerekçesinin ardına sığınıyor merak ediyorum. Tasarruf edilecekse bunlardan tasarruf edilmeli. Ayda 800-900 lira ile çalışan işçileri çıkararak tasarruf yapılmaz.” Dedi.

 

KAZIM ULAŞ “ SLOGANLA, ATIP SAVURMAKLA, HAMASİ NUTUKLARLA İŞÇİNİN YANINDA OLUNMAZ”

Kazım Ulaş sadece sloganlarla atıp savurmakla ve hamasi nutuklar çekmekle işçi haklarının ve işçilerin yanında olunamayacağını dile getirerek “ Ak Parti İktidarı 7 yılda işçilere, memurlara, emeklilere enflasyonun üzerinde zamlar vermiştir. Yeterli mi değil ama inşallah daha iyisi de olacaktır. Tasarrufa teşvik fonunda 13.5 milyar gibi bir rakam çalışanların hakkı olarak birikmiştir. Bu para bizim hükümetimiz zamanında hak sahiplerine dağıtıldı ve daha önceleri de kanayan bir yaraydı. KEY denilen konut edindirme yardımı vardı ve bunda da bir belirsizlik vardı. Bu da bizim hükümetimiz zamanında hak sahiplerine dağıtıldı. 1 Mayıs işçi bayramı sorunu vardı. İşçiler bu günü kutlasın mı kutlamasını tartışılıyor, sendika gel diyor işçi gidemiyor, gidenler hakkında tutanak tutuluyor ve bir karmaşa yaşanıyordu. Hükümetimiz bu günü de resmi tatil ilan ederek işçilerin işçi bayramını sorunsuz kutlamalarına imkan sağladı. Asgari ücret 2002 yılında net 184 Lira olan asgari ücret bugün Ak Parti iktidarı ile 577 Liraya çıktı. Bütün bunlar bile iktidarın işçiden yana olduğunun göstergesidir. Önemli olan nutuk çekmek değil icraat yapmaktır.” Şeklinde konuştu.

KAZIM ULAŞ “ HÜKÜMETİMİZ 4-C İÇİN İYİLEŞTİRMELER YAPTI.”

4-C konusunun daha önce özelleştirmelerden dolayı işsiz kalanlar için yapılandırılmış bir kadro sistemi olduğunu ifade eden Kazım Ulaş “ Hükümetimiz yılbaşından önce 4-C ile ilgili bir iyileştirme yaptı. İlkokul mezunlarına yüzde 17.4 zam yaparak maaşlarını 772 Liraya, Lise mezunlarını yüzde 15.8 artırarak 856 Lira, Yüksek Okul Mezunlarını yüzde 14.3 artırarak 938 liraya çıkardı ve çalışma sürelerini 11 aya çıkardı. Bunlar yeterli değil ama 4-C nin ilerde daha güzel şartlara ulaşması için çalışmalarda devam ediyor. Daha önceki özelleştirmelerde bir kısım insan yatay geçiş yapıyordu bir kısım insan da kıdem ve ihbar tazminatları ödenip sokağa salınıyordu. Hükümetimiz ise bu insanların hiç olmazsa sosyal güvenceleri olsun, emekliliğine 2-3 sene kalmış insanlarda bu seneleri bu şekilde geçirsin ve mağdur olmasın dedi. Bu konu ile ilgili çalışmalar devam ediyor ve nispeten daha da iyi olacak.” Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894