• BIST 10739.57
  • Altın 2512.416
  • Dolar 32.1816
  • Euro 34.9689
  • İzmir 25 °C

Bilgi Üniversitesi Mezununun İşi Hazır

Bilgi Üniversitesi Mezununun İşi Hazır
Ege Haber / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / IPSOS tarafından gerçekleştirilen ve vakıf ile devlet üniversitelerini kapsayan araştırmaya göre, İstanbul Bilgi Ün
BİLGİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNUNUN İŞİ HAZIR
Ege Haber / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
IPSOS tarafından gerçekleştirilen ve vakıf ile devlet üniversitelerini kapsayan araştırmaya göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi mezunlarının 6-12 ay içinde iş bulma oranı yüzde 85 ile Türkiye ortalamasına fark attı! İstanbul Bilgi Üniversitesi mezunlarının yüzde 59’u ise 6-12 ay içinde kendi öğrenim alanında iş bulma şansına sahip!
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden mezun olanın işi  en fazla bir yılda hazır. Türkiye’nin ilk vakıf üniversitelerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden mezun olanların ilk 6-12 ay arasında iş bulma oranının yüzde 85 düzeyinde olduğu, bu rakamın diğer vakıf üniversitelerinde yüzde 78, devlet üniversitelerinde ise yüzde 63 düzeyinde gerçekleştiği belirlendi. 
 
Araştırma kuruluşu IPSOS tarafından gerçekleştirilen Bilgi Employability Research sonuçlarını açıklayan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, İstanbul Bilgi Üniversitesi mezunlarının işe yerleşme konusunda  diğer vakıf ve devlet üniversitelerinden önde olduğuna dikkat çekerek, “Mezunların ilk 6-12 ay arasında iş bulma oranında Türkiye ortalaması da yüzde 67 düzeyinde. İstanbul Bilgi Üniversitesi yüzde 85 ile oldukça önde” dedi.
 
EĞİTİMİNİ ALDIĞI ALANDA İŞ BULMA ORANI YÜZDE 59
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği Bilgim ve Talent Army işbirliğiyle santralİstanbul’da gerçekleştirilen ‘Köprüden Önce Son Çıkış İnsan Kaynakları Zirvesi’nde konuşan Rektör Durman, “Türkiye’deki mezunların yüzde 85’ini kapsayan bu araştırmaya göre, ilk 6-12 ay arasında kendi öğrenim alanında iş bulma oranı Bilgi Üniversitesi’nde yüzde 59’a ulaşırken diğer vakıf üniversitelerinde yüzde 57, devlet üniversitelerinde ise yüzde 29’da kalıyor. Türkiye ortalaması da yüzde 29’la sınırlı” açıklamasını yaptı. 
 
MEZUN OLMADAN BİLE İŞ BULUYORLAR
İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin aynı zamanda mezun olmadan çalışmaya da başladıklarını ve rahatlıkla iş bulduklarını da vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Durman, “Bu şekildeki öğrencilerin oranı Bilgi Üniversitesi’nde yüzde 26, diğer vakıf üniversitelerinde yüzde 13, devlet üniversitelerinde ve Türkiye ortalaması olarak yüzde 14 düzeyinde” dedi.
 
İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz” ilkesiyle yola çıkan ve 1996 yılında kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 20 yıl içinde hem eğitim kalitesi hem de mezunlarına hayata karışmasında verdiği destekle de önemli bir yere sahip olduğunu sözlerine ekledi. / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894