• BIST 9952.39
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 25 °C

CHP 2B Barış Projesi

CHP 2B Barış Projesi
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ DEMOKRAT FOÇA GAZETESİ / CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, kamuoyunda 2B olarak bilinen “Orman Vasfını Yitirmiş Arazi” sorunu nedeniyle sıkıntı yaşayan

CHP"li Susam Foça"nın Kozbeyli Köyü"nde 2B sorunundan dert yanan köylülere, “İktidarımızda bu arazileri orman köylüsüne ücretsiz vereceğiz” dedi.

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ DEMOKRAT FOÇA GAZETESİ / CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, kamuoyunda 2B olarak bilinen “Orman Vasfını Yitirmiş Arazi” sorunu nedeniyle sıkıntı yaşayan Foça"nın Kozbeyli Köyünü ziyaret etti. Partisinin “2B Barış Projesi”ni anlatan Susam, bu arazileri tarım yapanlara ya da orman köylülerine ücretsiz vereceklerini söyledi.
Susam"ın ziyareti sırasında köyde yaşayan Şerafettin Yalavaç, 2B sorunun dile getirdi. Yıllar önce bölgeye gelen kadastro memurları evlerin olduğu bölgeyi orman olarak yazdıklarını söyleyen Yalavaç, tapuları olduğu halde her yıl ödedikleri kiradan dert yandı. 

Sorunu çözeceğiz
CHP iktidarında 2B sorununu çözeceklerini ifade eden Susam, “Kamuoyunda 2B olarak bilinen bu durum, kadastroda orman olarak görünen ancak orman vasfını yitirmiş araziler üzerinde ev yapmış, işletme açmış ya da tarım yapanların sorunlarıdır. Böyle yerlerden ecrimisil adı altında bir kira alınmaktadır. Bu sorunu yaşayan iki kesim var: Birincisi bu arazilerde tapusu olan ve arazilerinde tarım yapan ya da orman köylüleri; ikincisi de bu araziler üzerine villalar ya da işletmeler kuranlar. Geçmişte bu iki kesime aynı çözüm önerildiği için karşı çıktık. CHP iktidarında her ikisinin sorununu da ayrı ayrı çözeceğiz. 2B arazileri üzerindeki tapusu olan köylülere bu arazileri ücretsiz dağıtacağız. Sahillerde ya da ormanlık alanlar üzerine işletme açan veya villalar inşa edenlere ise bu araziler bölgenin rayiç bedeli üzeriden satılacak. Böylece ecrimisil sorunu tümden ortadan kalkacak” dedi.
Zengin bölgelerden elde edilen gelirin de desteklemede kullanılacağını söyleyen Susam, “Zengin bölgelerin satışından elde edilen gelirlerin yüzde 30"unu orman köylülerine kalkınma ve üretim yapmasında kullanılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894